strona 56 - 500 przepisów (strona:16/34)

Bulion warzywny 239

pewnym sensie łatwiejszy do przygotowania aniżeli bulion z mięsem. Chociażby dlatego, że praktycznie odpada nam nieco uciążliwa czynność odszumowania wywaru (a przynajmniej zostaje sprowadzona do absolutnego minimum). Z drugiej strony, nie każdy wie jak się za bulion warzywny zabrać. Skoro bowiem nie dodajemy mięsa, tracimy również lwią część smaku. Dlatego też do bezmięsnego bulionu dodajemy znacznie więcej warzyw

Kulinarna Pokusa
Sękaczek- kurche ciasto z jabłkami i orzechami 742

połową jabłek. Przykrywamy drugim blatem i wykładamy resztę masy jabłkowej. Na wierzch kładziemy trzeci blat i smarujemy go polewą orzechową. Odstawiamy do schłodzenia. Gotowe! Życzę smacznego! :) Przepis znaleziony na stronie Śladami Słodkiej Babeczki . Delikatnie zmodyfikowałam kruche ciasto

Czerwona Porzeczka
Danie kuchni gruzińskiej -Czebureki z mięsem 205

centymetra. Składamy i dobrze zlepiamy brzegi. Możemy zrobić ozdobną falbankę wokół lub odcisnąć widelcem.       Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Kilka minut z jednej i drugiej strony, do zarumienienia.   Odsączamy na ręczniku papierowym. Z gorących Czebureków po przekrojeniu, wypływa smaczny rosołek.   Pierożki możemy podawać z sosem czosnkowym lub z dowolnym, który lubimy. SMACZNEGO Czekam na Państwa

W kuchennym oknie Ewy
LEBKUCHEN (MIĘCIUTKIE, OBŁĘDNIE PACHNĄCE PIERNICZKI) 657

składniki dodać do suchych i zmiksować, a potem tylko ulepić małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i... piec! :)  W oryginalnym przepisie, który zaczerpnęłam ze strony "Gotuję, bo lubię"  podana jest kandyzowana skórka z owoców, ale ja użyłam świeżo startej skórki pomarańczowej i cytrynowej, i to był strzał w 10! :) Zapach, który rozchodził się

Słodko-Słony Świat Ilony
Racuchy dyniowe 177

świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki imbiru Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i zmiksować ze sobą. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać same, z jogurtem lub ulubionymi konfiturami

Mama Gotuje
Placki warzywne (z cukinii) 219

drobnych oczkach lub za pomocą robota kuchennego. Dodaję jajka, przyprawy i mąkę (kilka łyżek), by masa nie była zbyt rzadka. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na rumiano. Odkładam na ręcznik papierowy do odsączenia. Tym razem placki cukiniowe podałam z sosem pieczarkowym

Kuchnia co dnia
Perliczka z borówkami - z brusznicą 160

mnie tłuszcz gęsi), 2 łyżki zimnego masła,  Nogi perliczki oczyścić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą. W garnku z grubym dnem rozgrzać tłuszcz, włożyć nogi obsmażyć na rumiano z obu stron. Wyjąc nogi z garnka, zlać tłuszcz. Wlać wino, zagotować, dodać nogi, rozmaryn, czosnek, skórkę pomarańczową i dusić pod przykryciem 5 minut. Następnie wlać sok z pomarańczy i dusić pod przykryciem

królestwo garów
Piersi kurczaka nadziewane kurkami i mozzarellą / Chicken breasts stuffed with chanterelles and mozzarella 391

kurki. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Nadziej mieszanką serową przygotowane piersi z kurczaka i zamknij kieszonki przy pomocy wykałaczek. Przełóż je do patelni po kurkach, podsmaż z obu stron na rumiano, po czym podlej bulionem i duś pod przykryciem przez około 15 minut. Najlepiej sprawdzać termometrem kuchennym temperaturę w środku, powinna ona wynosić ok. 80 oC. Podawaj kurczaka

karmelowy
Flatbread z patelni 169

minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części, oprószamy mąką i rozwałkowujemy na 2 mm placuszki. Placuszki smażymy na suchej, nieprzywieralnej patelni, przez 1-2 minuty, z każdej strony

Moja smaczna kuchnia
Bezy II 201

sięgnąć po kolejną, a potem jeszcze jedną i jeszcze.... też tak macie?  Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 2 białka (z dużych jajek) 115 g cukru drobnego do wypieków szczypta soli Wykonanie: Rozgrzałam piekarnik do temperatury około 100 stopni. Blachę wyłożyłam

Blondynka Gotuje
Tiramisu z Bezami, czyli Blondynkowe Tiramisu Premium :) 211

tego deseru. Kochani, to tylko kilka minut! Musicie koniecznie chociaż raz spróbować takiego połączenia rewelacja! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 250 g serka mascarpone 1 duże jajko podłużne biszkopty 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżka likieru Amaretto 1 filiżanka zaparzonej mocnej

Blondynka Gotuje
Placuszki owsiane z białkiem 264

dyni, siemienia lnianego, rodzynek, jagód goi, ulubionych orzechów, wiórków kokosowych,... łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy. Wylewamy na patelnię z roztopioną łyżką oleju kokosowego. Po usmażeniu z obydwu stron na złoty kolor, przekładamy na talerz. Dla rozpusty możecie po wierzchu posypać świeżymi owocami lub jak ja polać je sosem owocowym (na zdjęciu eko sos z daktyli). Smacznego

Taste Of My Day
Kolteciki z kaszy jaglanej i cukinii 197

jajkiem. Dodawaj stopniowo do masy bułkę tartą, tak by odpowiednio ja zagęścić formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki ziemniaczane zapiekane z fasolką szparagową i serem 210

dodaję jajko, mąkę oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszam masę. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładam łyżką niewielkie porcje masy ziemniaczanej, formując placuszki. Placki smażę na rumiano z dwóch stron. 2. Fasolkę obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam. 3. Na usmażone placki nakładam porcję fasolki. Oprószam ziołami prowansalskimi. Na wierzchu każdego placka układam plasterek sera. Placki układam

Tradycyjna kuchnia Kasi
53. Pesto alla genovese - pesto z bazylii 241

się już o 16! Trzeba przyznać, że pomysł, przygotowanie i inicjatywa, jaką wykazali się organizatorzy, została zauważona przez mieszkańców i turystów, a tym samym przyniosła ogromne zyski dla obu stron. Miasto Sopot zarobiło na wejściach na molo, festiwal i restauracje na sprzedawanych kuponach wraz z możliwością zaprezentowania swoich specjałów, a my-smakosze zyskaliśmy na próbowaniu, smakowaniu i delektowaniu się niecodziennymi

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania