strona 56 - 500 przepisów (strona:24/34)

Wędzony łosoś z dipem 445

pomyślałam o zblendowaniu tego dipu, ale nasz łosoś nie poradziłby sobie z taką konsystencją).Oddzielamy plastry łososia. Na  środek plastra dajemy nasz dip, i zawijamy z obu stron. Robimy tak samo z kolejnymi plastrami. Ja położyłam na kiełkach rzodkiewki, a Ty co proponujesz

Kuchnia moimi oczami
Smażone ciasteczka 187

wykrawać ciasteczka foremką. Posmarowaną papierem nasączonym tłuszczem patelnię taką do naleśników (ja użyłam) nagrzać, kłaść ciasteczka i smażyć na niezbyt dużym ogniu z każdej strony do brązowego kolorku. (Jak placuszki).Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Bajeczny sernik 215

wierzch wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 60-70 minut. Jeżeli pod koniec wierzch sernika, za bardzo będzie się rumienił, nakryć go folią aluminiową, świecącą strona do góry.Upieczony sernik, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyjmujemy go i dostudzamy.Polewa:Cukierki pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do rondelka, zalać to kremówką. Wszystko podgrzewać nad parą

Moje pyszne gotowanie
Proziaki (chlebek sodowy) 192

wycinać z niego placuszki (chlebki). Rozgrzać patelnie natartą tłuszczem, jak już pisałam na górze najlepiej taką do naleśników, i smażyć po 2 minutki z każdej strony. Przekładać na talerzyk.Smacznego :)Jak widać "chlebek sodowy", można zjadać sam, na słodko z dżemem , oraz jako chlebek pod kanapkę. Pasuję fantastycznie do wszystkiego :).*Informacje na temat placuszków zaciągnięte z Wikipedii :)*Ta łyżka cukru

Moje pyszne gotowanie
Szybkie, zdrowe i smaczne czyli idealne śniadanie...dla łasucha 207

było grudek. Wbić jajko i dobrze roztrzepać. Na patelni rozgrzać masło i wlać tak przygotowane jajko. Smażymy na średnim ogniu, żeby omlet nie przypalił się. Nie przewracamy na drugą stronę. Kiedy jajko zetnie się, wtedy na wierzchu rozsmarowujemy ulubiony dżem lub konfiturę, brzegi zakładamy do środka i zsuwamy na talerz. Ja użyłam najprostszej gruszki uduszonej we własnym soku z dodatkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Aromatyczny i pikantny pstrąg grillowany na tytanowej patelni WOLL Logic, czyli zdrowe grillowanie 242

lodówki na około 15-20 minut przed grillowaniem.Patelnię rozgrzać, przesmarować pędzelkiem z odrobiną oleju i ułożyć na niej ryby. Grillować przez około 7-9 minut z każdej strony. Pod koniec obok ryb ułożyć ulubione warzywa i je również lekko zgrillować.Tak przygotowany pstrąg ma wspaniały smak i zapach. Jest bardzo soczysty, pikantny i na pewno zdrowy :) Oto garść

Codzienna kuchnia niecodzienna
Polędwica wieprzowa w jogurcie 238

mięsie zrobić nożem głębokie otwory i włożyć w nie słupki sera do 3/4 ich długości.Mięso obtoczyć w mące. Obsmażyć mięso na maśle, na jasnozłoty kolor z każdej strony. Ser powinien się rozpuścić.Dodać posiekaną cebulę, krótko przysmażyć i wlać jogurt wymieszany z Kucharkiem. Mięsko dusić pod przykryciem 30 minut. Jeżeli chcemy sos aksamitny należy go przetrzeć. Ja akurat tego

Kulinarny karnet Christophera
PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ 278

Ścieramy na tarce (ja przekręcam 2x w maszynce do mięsa). Dodajemy jajko, przyprawy i masę mieszamy dokładnie. Na gorący olej kładziemy łyżką ciasto, formując małe placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku

Walijskie Pichcenie
Pierś drobiowa super ekspresowa 321

wlać 4 łyżki oliwy z oliwek, dodać pokrojoną cebulę i ułożyć  na niej filety drobiowe. Podsmażyć na bardzo dużym ogniu, odwrócić i podsmażyć  z drugiej strony.   Dodać nalewkę wody sól do smaku i dusić pod przykryciem na dużym ogniu przez okolo 5 minut.SMACZNEGO

zielonacukinka
Amerykańskie pancakes 223

dobrze wymieszać. Odstawić na 15 minut. Rozgrzać patelnię. Smażyć na wolnym ogniu, bez dodatkowego tłuszczu. Gdy ciasto trochę urośnie i na wierzchu pojawią się bąbelki, przewrócić naleśnik na drugą stronę i smażyć jeszcze jedną minutę. Podawać tradycyjnie z syropem klonowym, miodem lub ulubionymi konfiturami. Smacznego

W poszukiwaniu inspiracji
Ćevapcići z sosem tzatziki 247

wałeczki długości około 10 cm, nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków. Piec w piekarniku rozgrzanym do 230 stopni około 20 minut. Po połowie czasu należy przewrócić je na drugą stronę. Uwaga! Ćevapcići można również upiec na grillu, należy je jednak obtoczyć w mące jeszcze przed nadzianiem na patyczki i grillować aż się równomiernie zrumienią. Podawać z sosem tzatziki

W poszukiwaniu inspiracji
Pączki parzone. Z wanilią 201

czasie ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, wykrawać koła. Zostawić do wyrośnięcia na 30 minut na oprószonym mąką blacie.Smażyć w rozgrzanym do 175 st. C. smalcu z obu stron na brązowo.Okładać pączki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, nadziewać powidłami.Zostawić do ostudzenia, oprószyć cukrem pudrem.Smacznego!Żeby tylko te pączki nie były takie kaloryczne, i żeby nie trzeba

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Nowe Logo Nowe Cele!!!! 163

dań wykonanych przeze mnie tylko czekam na umowę :),Póki co szukam jeszczę osoby chętniej to zrobienia skórki aby jako tako wyglądało:), w przyszłości planuje przenieść się z bloga na stronę internetową i ogarnąć co Wam się bardzo spodoba.Przepraszam, że tak od czasu do czasu piszę, ale dużo mam też na głowie przyszykowania do ślubu, nowa praca, no i nie zapeszając

pichciszto
placki ziemniaczane z sosem tzatziki... 196

bułkę, przyprawę do ziemniaków i wszystko wymieszać do smaku wsypać kucharka i dobrze wszystko wymieszać na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką porcje masy smażyć placki na rumiano z każdej strony - z patelni kłaść na ręczniku papierowym dla wchłonięcia tłuszczu ogórek ze skórką, rzodkiewki utrzeć na tarce grubsze oczka dodać drobno pokrojony szczypiorek, sos tzatziki, cukier, śmietanę, jogurt i dobrze wszystko

W Mojej Kuchni Lubię
marynowane piersi kurczaka a`la zrazy... 201

roladki owinąć nicią i schować do woreczka do lodówki na całą noc aby się zamarynowały przyprawami, dodatkami roladki obsypać mąką i na mocno gorącym oleju je obsmażyć z każdej strony wlać wodę, kucharka i pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania