Podawaj z sosem tahini, chrupiącą ciecierzycą, posiekaną natką pietruszki oraz za'atarem do posypania. Niech każdy przybierze swoją zupę według uznania :) Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaWszystko razem wyrabiamy, dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej jeśli masa się rozpada. Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy je dokładnie z każdej strony. Można podawać na ciepło lub na zimno, z różnymi sosami lub keczupem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipanierujemy je w bułce tartej i płatkach. Jeśli kotleciki się rozpadają można dodać do masy bułki tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oleju, z obu stron
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczęść wałkujemy na cienkie placki w kształcie koła (wykroiłam je dużym talerzem by były równe). Placki pieczemy na suchej, rozgrzanej patelni około 20 sekund z każdej ze stron
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPozostałe jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki. Ciasto dzielimy na 6 części, z każdego kawałka formujemy wałeczek, który zlepiamy ze sobą. Na środku układamy połówkę jajka, stroną przecięcia w dół. Bułeczki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i odstawiamy na 10 minut. Z wierzchu smarujemy rozmąconym żółtkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwyrabiamy masę. Dodajemy kaszę mannę by masa nie była zbyt luźna. Następnie formujemy większe kotleciki, które spłaszczamy odrobinę, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z dwóch stron na rozgrzanym oleju. W 500 ml wody rozpuszczamy kostkę bulionową, dodajemy pomidory i roztrzepujemy mąkę by zagęścić. Zagotowujemy doprawiając solą i pieprzem. Do sosu wkładamy podsmażone kotlety
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałeczki, dodajemy do ciasta i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie racuszki na złoto z dwóch stron. Podajemy oprószając cukrem pudrem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikefir i wyrabiamy ciasto. Stolnicę lekko podsypujemy mąką i rozwałkowujemy wyrobione ciasto na grubość ok 3 mm. Foremką lub kieliszkiem wykrawamy kółka. Kółka z jednej strony spłaszczamy tworząc kształt takiej łezki. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do ok 180 stopni piekarniku do zrumienienia
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitalerzyk wsypujemy bułkę tartą, roladkę panierujemy w jajku, w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej, wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z każdej strony. Przed podaniem wkładamy na 15 minut do parowaru. Podajemy pokrojone w plastry. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiminimum 2 godziny. Żeberka wyciągamy z marynaty i układamy na tacce na około kwadrans. Następnie przekładamy je na rozgrzany grill i grillujemy do zarumienienia z wszystkich stron, co pewien czas obracając
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipaski papryki oraz łyżkę pieczarek. Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkifilecie wyciągniętym z marynaty układamy plasterek pomidora na nim plasterek sera, ponownie pomidor i ser. Całość zwijamy w rulonik z podsmażamy na patelni do zrumienienia z każdej strony. Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy 5 minut. Testowany zestaw pomógł przygotować pyszny obiadek. Kurczak był soczysty i bardzo łatwo go przygotować, nie potrzebujemy dodatkowych przypraw. Nie jestem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiupominek niespodziankę. Osoba, która wygrywa zestaw to wg Fb Pan Mariusz, z którym skontaktujemy się przez Fb. I na koniec już odrobina prywaty, bo tylko ze swojej strony chciałam podziękować mojej "blogowej wspólniczce" za ten rok wspólnych działań. Za znoszenie moich humorów, akceptowanie pomysłów i za jej smakowite przepisy. I życzę Nam kolejnych lat ........ Jak prywata
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiuzyskania jednolitego ciasta. Śliwki myjemy, pestkujemy i kroimy w niewielkie cząstki, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcję racuchów, smażymy do zarumienienia z dwóch stron. Podajemy z cukrem pudrem
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPRZYGOTOWANIE : Mięso myjemy, następnie kroimy łopatkę w plastry około 2 cm. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wkładamy plastry łopatki, obsmażamy z dwóch stron. W szerokim rondlu zagotowujemy bulion, przekładamy opieczone plastry łopatki i gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu do całkowitego wygotowania bulionu. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, kiedy bulion
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki