strona 56 - 500 przepisów (strona:15/34)

rolada kawowa z rodzynkami w rumie 200

Niedawno rozpoczęłam współpracę z firmą tommycafe  - internetowym dystrybutorem kawy i herbaty. Zanim trafiłam na ich stronę, nie wiedziałam, że istnieją kawy w tak różnych smakach. Przetestowałam kilka z nich i choć na co dzień nie jestem smakoszem kawy to absolutnie przypadły mi do gustu dwie z nich: kawa o smaku orzecha laskowego i kawa o smaku mięty z czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce 287

Wlewamy ocet winny, wsypujemy sól, cukier, mocno pieprzymy. Odparowujemy ocet, a cebulkę razem z niewielką ilością tłuszczu przekładamy do żaroodpornego naczynia. Kiełbasę nacinamy w drobną kratkę. Nacinanie z jednej strony w zupełności jej wystarczy. Rozkładamy kiełbasę na cebuli. W miseczce mieszamy razem łyżkę oleju, łyżkę miodu i 3 łyżeczki gruboziarnistej musztardy. Powstałą glazurą dokładnie i dosyć grubo smarujemy kiełbaski, najlepiej

Karo in the Kitchen
Pierś indyka na parze z coolomatu 256

opcja i są to pierwsze tego typu urządzenia w Europie :) Tak jak wspominałem odbiór w nich jest całkowicie darmowy. Więcej o nich przeczytacie na stronie Almy . Czekam na Wasze komentarze i uwagi odnośnie przepisu jak i co sądzicie o coolomatach :) Pozdrawiam i smacznego Adam

Parowar Faceta
Tegoroczna nagroda Food Polki za najlepszy „Zielony Design” została przyznana… 281

wysyłką) 135 zł KUP TERAZ To read this is English, click here: „ And the Food Polka Award for the Best Green Design goes to…” Zajrzyjcie na moją stronę

Jem więc Jestem
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 160

jabłka przyrumieniły się od góry).  Po upieczeniu wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Z przepisu otrzymamy 12 róż.  Tu jeszcze przed upieczeniem: Korzystałam z przepisu ze strony www.domowe-wypieki.pl , ale zmieniłam proporcje i smak dżemu

Mania Wypiekania
Przebudzenie Barbary 155

był na tyle dobry, że można było wybaczyć to niedociągnięcie. Kolejnym daniem było żeberko z pieczonymi ziemniakami i żółtym burakiem. I tutaj co uważam za największy komplement z mojej strony - po raz pierwszy zjadłem żeberko ze smakiem. Łatwo odchodziło od kości, a tym samym było idealnie wypieczone. Jednak prawdziwą gwiazdą programu była wyborna polędwiczka wieprzowa na purée z selera

Food Square
Ale która jest lepsza? 145

ostrymi nożykami. Cena też jakoś nie wbija w fotel, zresztą to zakup na wiele lat przecież. P s. Dla mnie obie to są obieraczki, ale gdybyście chcieli zerknąć na stronę producenta tam nazwy lekko się różnią od mojego nazewnictwa domowego: Obierak do warzyw Skrobaczka z ruchomą głowicą Wasza BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Polecane blogowanie - luty 2016 i linkowe party 190

Autorką tych zmian jest Karolina , choć w tej chwili powinnam raczej napisać, że firma Karografia . Karolina rozwija się, a jej pasja staje się sposobem na życie. Dzięki niej wiele stron zyskuje piękne szaty. Karolina, wielkie dzięki. Króliczka Doświadczalnego zna chyba wielu z Was. Ja zaglądam kiedy chcę poczytać coś ciekawego, czasem kontrowersyjnego, ale przede wszystkim autentycznego. Marzy mi się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cynamonowe palmiery 158

cynamonowymi palmierami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego cynamon cukier jajko Sposób przygotowania: Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C. Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku. Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm. Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy

Pyry na Gaz
Mussaka / Moussaka 271

konieczne i odstaw. Opłukaj bakłażana pod zimną, bieżącą wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Rozgrzej trzy łyżki oleju na patelni i smaż bakłażany po 2-3 minuty z każdej strony, dodając więcej oleju w razie potrzeby. Przełóż bakłażany na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Wrzuć ziemniaki do wrzącej i osolonej wody i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź

karmelowy
Prosty tort Red Velvet 466

velvet to walentynkowa klasyka :) Na stronie pojawiły się dotąd babeczki, jeśli chcecie je wypróbować można zobaczyć je w tym wpisie . Dziś kolej na Tort Red Velvet, z delikatnym kremem z białego twarogu. Tort zrobiłam z bardzo stabilnego ciasta na muffinki, więc jeśli macie opory – naprawdę ciężko go popsuć! Do tego dekoracja z truskawek (nawet o tej porze roku można

Ciastkozercy
WEGAŃSKI "STROGONOW" najlepszy ;) 197

reszta wody ze środka, ustawiam na małym ogniu i na początku tylko często mieszam. Po pewnym czasie "mięso" zaczyna się rumienić, i kiedy jest już dobrze rumiane z każdej strony, dodaję jeszcze trochę oleju, trochę podsmażam i w końcu podlewam wodą, przykrywam ale zostawiam pokrywkę lekko uchyloną i zostawiam patelnię na małym ogniu jak najdłużej. Kiedy cała woda już zniknie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
szczupak faszerowany drobną rybką 256

łuskę i dokładnie go myjemy . Rybę układamy na desce, grzbietem ku górze i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) nacinamy, wzdłuż kręgosłupa grzbiet szczupaka, oddzielając następnie mięso z obu stron kręgosłupa ( nacięcie zaczynamy tuż za łbem, a kończymy przy płetwie grzbietowej). Teraz ostrymi nożycami przecinamy kręgosłup ryby za łbem i przy grzbietowej płetwie a następnie wyjmujemy kręgosłup ( cały czas nożem

Miód i pieprz
Paola dania dla dzieci 187

syropom uda ci się stworzyć nowe, ciekawe, oryginalne zestawienia smakowe w ulubionych daniach twoich dzieci. Jeśli chciałabyś poznać sprawdzone przepisy na dania z syropami Paola, to znajdziesz je na stronie:  http://paola.pl/strona-glowna

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placuszki z dynią 160

zmiksować do wymieszania składników. Rozgrzać patelnię i posmarować ją olejem. Nakładać po jednej łyżce ciasta zachowując odstępy, ponieważ placuszki urosną. Smażyć na wolnym ogniu około 2 minut z każdej strony. Jeśli puree z dyni jest dosyć rzadkie nie dodawać jogurtu ani kefiru. Smacznego

talerz przyjemności

Proponowane wyszukiwania