minut. Przelej do małych naczyń, poczekaj, aż pudding nieco przestygnie i wstaw go do lodówki na minimum 2 godziny. Przygotuj sos. Mango obierz, wykrój miąższ po obu stronach pestki i pokrój go w kostkę. Wraz z sokiem pomarańczowym przełóż do garnka i zagotuj, po czym zdejmij z ognia. Przełóż do blendera i zmiksuj. Następnie ponownie zagotuj, dodając skrobię
Roślinna - blog wegańskisamo wykonanie to od początku do końca prawdziwa przyjemność! A zapach unoszący się w mieszkaniu podczas tej przyjemności jest nie do opisania! :) Korzystałam z przepisu na syrop ze strony www.lecker.de
Kuchnia Prezydentowejdużą kostkę (ok. 2x2 cm) lub kawałki. 2. W szerokim garnku o grubym dnie (ważne!) lub gęślarce rozgrzewamy tłuszcz i na sporym ogniu obsażamy mięso ze wszystkich stron, aż osiągnie brązowy kolor; nie powinny się jednak przypalić. 3. Przykrywamy garnek, dodajemy goździki, zmniejszamy gaz na minimalny i wlewamy 1/2 szklanki wody; dusimy pod przykryciem do aż do niemal całkowitego
Kuchnia Prezydentowejtakie rozrywki. Lokal ma swój niepowtarzalny klimat, wyborne lody i fantastyczny styl. Jest to zdecydowanie najlepsza lodziarnia w jakiej byłyśmy. Polecamy każdemu mieszkańcowi Poznania, jak i przyjezdnym! :) Plus: Na stronie facebooka lodziarni codziennie jest dodawana informacja, jakie smaki będą danego dnia dostępne. Tu powstają lody :) Goście lokalu czekając na lody mogą pograć w jedną z kilku gier dostępnych na miejscu
Kolizje Smakówpokrojonego w ćwiartki. Gdy por nam się zeszkli dodajemy śmietanę i chwile jeszcze gotujemy. Na talerzu układamy kostkę z ryżu a na nią pokrojoną roladkę z kurczaka. Z jednej strony dajemy sos a z drugiej puree. Smacznego
Kuchenne Wariacjeporem, jajkiem, buka tarta oraz przyprawami. Dodajemy posiekaną kapustę. Z masy mięsnej formujemy kulki nieco większe od orzecha włoskiego. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy przecierem lub pomidorami pelatti. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Klopsiki serwujemy z powstałym sosem pomidorowym
Pyry na Gazniesamowity smak. Taki syrop to ja chciałabym, aby sprzedawali w wiaderkach, bo jest przepyszny! Zapraszam! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki: 1 litr wody mineralnej niegazowanej 100 ml syropu Zielona Herbata ETERNO 1 pomarańcza 1/2 cytryny kilka gałązek świeżej mięty lód
Blondynka GotujeJeszcze raz serdecznie zapraszam Was do udziału w mojej akcji. Mam nadzieję, że wspólnie stworzymy inspirujący spis wspaniałych hiszpańskich potraw! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaNaciąć wzdłuż, dość głęboko w trzech miejscach. 2. Oliwę wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, staropolską marynatą, pieprzem, solą i poszatkowaną natką. 3. Mieszanką natrzeć dokładnie z każdej strony mięso, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, połączyć z orzechami, koncentratem i ketchupem, przyprawić do smaku. Morele pokroić w paski
Moniki Smakołykimiód wrzosowy mój zdecydowany faworyt o pięknym zapachu, smaku i wspaniałej konsystencji przypominającej krem toffi. Jeśli chcecie zapoznać się z innymi miodami oraz ich właściwościami zdrowotnymi zapraszam na stronę - miody polska Składniki : - puszka ciecierzycy - 1 jajko - szklanka nerkowców - 1/3 szklanki kakao - ok 100 g czekolady (można dodać mniej) - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1/3 szklanki miodu ja użyłam
zdrowa vege kuchniasałatę, miętę, rzodkiewki, szczypiorek i cebulę. Boczniaki obtaczać dokłądnie w jajku z mlekiem, a potem w bułce tartej. Smażyć kotlety na ciemno złoty kolor na rozgrzanym oleju po obu stronach po 2 razy. Wykładać kotlety na ręcznik papierowy dla odsączenia nadmiaru tłuszczu. Tuż przed podaniem dodać do sałaty oliwę i ocet. Wymieszać. Kotlety podawać na sałacie
Weekendy w domu i ogrodziePierwszą część ułożyć na paterze i dokładnie nasączyć. Na nasączone ciasto wyłożyć i rozsmarować 3/4 powideł. Następnie rozsmarować niecałą połowę kremu. 6. Drugą część ciasta również nasączyć od wewnętrznej strony i posmarować pozostałą częścią powideł. Położyć na pierwszą część. 7. Pozostałą część masy wyłożyć na tort zaczynając od boków a kończąc na wyrównywaniu masy na wierzchu. 8. Boki obsypać wiórkami
A Ty Smakuj Mnierzadkiej śmietany. Patelnie rozgrzać do mocno, natłuścić ją lekko olejem. Najlepiej używać do tego celu silikonowego pędzelka. Na gorąca patelnię wlewać niewielką ilość ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Jeszcze ciepłe naleśniki polewać syropem klonowym. Waniliowy budyń z ryżem: pół litra mleka , 3 łyżki cukru waniliowego >klik< , 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki ciasta mieszamy dolewając stopniowo mleko. Odstawiamy na 15-20 minut. Smażymy na suchej rozgrzanej patelni okrągłe placuszki. Kiedy na górze pojawią się bąbelki przekręcamy naleśniki na drugą stronę. Złote pancakesy polewamy syropem klonowym lub miodem , albo podajemy z innymi ulubionymi dodatkami. Z podanej porcji wychodzi około 15 placuszków. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjekurczaka, ale większy kawałek będzie łatwiejszy do zwijania, myślę, że pierś z indyka lepiej się sprawdzi), który należy przeciąć prawie "do końca " w zdłóż i następnie lekko rozbić; Stronę, która będzie zwijana należy posmarować nadzieniem i posypać żurawiną. W zależności od proporcji otrzymamy ostrzejszą lub słodszą roladę - im więcej żurawiny tym słodszy smak mięsa po upieczeniu. Następnie wszystkie boki złożyć
Szybko Tanio Smacznie