bułka tarta napęcznieje i masa będzie zwarta formować dłonią posmarowaną olejem - nie klei się do rąk - kotlety mielone i obsypać je mąką na bardzo gorącym oleju smażyć z obu stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami
W Mojej Kuchni Lubięmarynacie namoczyć - schować do lodówki na 2 godziny schabowe z marynaty obtaczać w tartej bułce wymieszanej z mąką i smażyć na bardzo gorącym oleju na rumiano z obu stron ziemniaki młode ugotować w osolonej wodzie, buraczki konserwowe zetrzeć na grubszych oczka tarki i wmieszać z pokrojoną cebulką, cukrem, solą, pieprzem schabowe w tej marynacie mają naprawdę dobry smak - podać schabowe
W Mojej Kuchni Lubięczosnku, paprykę ostrą i podsmażać do podrumienienia się ziemniaków kotlety schabowe rozbić, namoczyć je w roztrzepanym jajku i obtaczać w panierce Prymat-u smażyć je na rumiano z każdej strony na gorącym oleju ogórki zetrzeć na tarce do ogórków i wymieszać je z sosem do mizerii Prymat, jogurtem, szczypiorkiem posiekanym ziemniaki podać z kotletem, mizerią i jest smaczny, syty obiad
W Mojej Kuchni Lubięjeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki masę dobrze wyrobioną odstawić do lodówki na 30 minut do lodówki formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju pomidory zmiksować w rozdrabniaczu całe razem ze skórką i ząbkami czosnku - dodać do mielonych kotletów i dolać wody dusić bez przykrycia z 20-30 minut, na koniec
W Mojej Kuchni Lubięmiękki wyjąć cedzakiem na sito aby odckła woda jajka roztrzepać z pieprzem świeżo mielonym - maczać kawałki kalafiora w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju - odkładać na ręcznik papierowy podać na ciepło, można z sosem czosnkowym, jogurtowym lub z sosem tzatziki.....mi smakuje również na zimno jako przegryzka gdy chwyci głodek...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękaszy. Na koniec zetrzyj trochę parmezanu i wmieszaj go w farrotto. Rozłóż danie do misek, posyp parmezanem i listkami tymianku. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwagarnka. Ozdabiam owocami, bakaliami, orzechami i polewamy miodem. Voilà! Jesienna kasza gotowa do spożycia :) może nie należy do najszybciej przygotowywanych śniadań, ale spójrzcie na do z innej strony... nie trzeba jej mieszać, więc przez 15min. można wziąć prysznic, pomalować się, przygotować kawę itd. :) a mój werdykt? Jakoś nie widzę dużej różnicy między sposobem przygotowania ;) Miłego dnia
Kitchens Alphabetdodajemy serek i łyżeczkę jogurtu. Mieszamy i zmniejszamy ogień. Pilnujemy, by się nie przypaliło! Na rozgrzaną patelnię do grillowania* wkładamy kurczaka i grillujemy ok. 5min. z każdej strony (w zależności jak wysmażonego i soczystego kurczaka chcecie). Kurczaka na talerzu polewamy naszym "sosem" porowo-paprykowym, dodajemy ziemniaki oraz ketchup/majonez do smaku:) Volià, kurczak pod porowo-paprykową pierzynką gotowy! :) *patelnia
Kitchens AlphabetGrzechem byłoby tam nie wstąpić i nie skosztować tych słodkich smakołyków przy małej czarnej. Chcąc utrwalić te piękne wspomnienia zmaterializowałam ów legendarny portugalski wypiek korzystając z video instrukcji na stronie SaborIntenso.P.S. Żałuję, że nie miałam własnego ciasta francuskiego. Składniki:2 opakowania cista francuskiego (razem 600g ) 500 ml mleka,skórka z cytryny,laska cynamonu,60 g mąki,500 g cukru
Delicious Titbitsząbki czosnku. Zalać butelką czerwonego wina. Ogony powinny być zakryte. Odstawić na 24 godziny. Ogony wyjąć z marynaty, osuszyć, posypać vegetą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do brytfanny. Marynatę przecedzić. Warzywa przesmażyć na oleju pozostałym po obsmażanych ogonach i rozsypać na ogony. Całość zalać przecedzonym winem. Dusić w temperaturze 190 oC około
Kulinarny karnet Christopherazdominowała zanadto smaku ciasta. Serową masą przełożyłam ciasto. Wierzch polałam czekoladą. Udekorowałam resztą mascarpone i mazgajami czekolady. Jeśli chodzi o wypieki, to nie są one moją mocną stroną. Z małymi wyjątkami. Jednak zawsze mogę liczyć na Dorotę. Dziękuję! Ciasto rzeczywiście wyszło diabelsko pyszne. Puszyste. Mięciutkie. Wilgotne. Zrezygnowałam z podanej ilości kakao na rzecz gorzkiej polewy. I powiem jedno: było
bastalenaKolejny pochmurny dzień i kolejne dyniowe śniadanie tym razem przystrojone "czarnym złotem". Jak przeczytałam na jednej ze stron : " Jest to naturalny cukier, wytwarzany z trzciny cukrowej. Ta słodka, smaczna substancja to dietetyczny produkt naturalnego pochodzenia, który może zastąpić biały cukier, sztuczne słodziki. Ten czarny, gęsty i słodki syrop wytwarzany jest z łodygi trzciny cukrowej
Kuchenny Skrawek Niebadokładnie mieszamy.2. Warzywa kroimy, można lekko osolić, nabijamy na patyczki do szaszłyków. Krewetki i kalmary wrzucamy do tempury i obtaczamy w cieście. Smażymy na głębokim tłuszczu dokładnie ze wszystkich stron. 3. Przygotowujemy ręczniki papierowe, odsączamy z tłuszczu usmażone owoce morza. Podajemy jako przekąskę z dobrym dipem lub chutneyem, można podawać z ryżem jako danie główne. źródło ,, Kuchnia Azjatycka
Apetyczna babeczkaCiasto Do miski wsypać mąkę,wybić jajka,dodać szczyptę soli,wodę i mleko,zmiksować robotem. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron. FARSZ Ser przecisnąć przez praskę do miski. Kaszę ugotować na sypko w 1,5 szkl osolonej wody. Cebulę obrać,drobno pokroić,przesmażyć na tłuszczu,posypać wegetą.. Dodać
Kuchnia Danusikażdej części formujemy jednakowe walce o długości 30 cm i łączymy po dwa w warkoczyk. Każdy warkocz obwarzamy we wrzącej wodzie z solą przez ok. 30 sek. z każdej strony. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy makiem, solą lub sezamem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min (funkcja: termoobieg
Kuchnia Łukasza