strona 56 - 500 przepisów (strona:28/34)

PĄCZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ 247

sobie tłuszcz, należy go wolno roztapiać. Gdy osiągnie temp.180*C możemy przystąpić do smażenia naszych pączków.Smażymy je partiami, tak, by mogły swobodnie pływać, po ok.2 minuty z każdej strony. Jeżeli są dobrze napuszone powinna nam wyjść piękna obwódka, mnie wyszła aż na jednym pączku...Wyławiamy je łyżką cedzakową i odkładamy na papierowy ręcznik , by wchłonął nadmiar tłuszczu. Po usmażeniu

Smaczne Zdrowe
CHRUŚCIKI, FAWORKI DROŻDŻOWE, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 380

mąki podsypać troszkę więcej. Odstawić na chwilę do wyrastania. W garnku rozgrzać oliwę lub olej kokosowy , do temp. ok.180*C i smażyć przygotowane chruściki do lekkiego zrumienienia z każdej strony. Smażą się błyskawicznie. Odsączyć na papierowym ręczniku. Jeszcze ciepłe najlepiej polukrować, lub odczekać i chłodniejsze posypać mielonym ksylitolem. Niestety nie wiem ile ich powstało, bo zbyt szybko znikały... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Szynka domowa gotowana 445

przechowywać ją w temperaturze 4-6 stopni C. Przekładamy mięso podczas peklowania. Po wyjęciu z solanki szynki wkładamy do siateczki masarskiej (potrzebna pomoc drugiej osoby) i związujemy z obu stron. Można gotować szynkę jak w tym przepisie Szynka domowa gotowana  przez ok. 90 minut, po ugotowaniu przykryć pokrywką i zostawić na całą noc w chłodnym miejscu. Ale ja tym razem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 269

razem wszystko duszę. Na końcu, po wyłączeniu palnika, dodaję bułkę tartą i mieszam. Na środek krążka nakładam łyżeczką porcje farszu tak, by pozostał kawałek  umożliwiający sklejenie. Z jednej strony ten fragment ciasta lekko zwilżam, by łatwiej pierogi się sklejały. I najlepiej robić to palcami pokrytymi mąką, bo wtedy ciasto klei się do siebie, a nie do naszych palców. Pierogi

W kuchni Karmel-itki
Latawice też muszą jadać - czyli coś gotowego 1168

dostarczono mi zamówienie, Co Wam będę mówić - objadłyśmy się z Mamą jak bąki . To znaczy zjadłyśmy tylko Calzone a sałatka została na kolację. Jak dla mnie duży + . Na ich stronie są podane telefony więc można zamawiać telefonicznie . Acha - dostawa gratis

Buniabaje w kuchni
Rogale marcińskie 275

tłuszcz. Wyrobione ciasto  przykryć folią i wstawić  na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt (u mnie 45x25 cm) – tak, aby krótsze strony stanowiły górę i dół. 200 g masła pokroić w plastry, ułożyć na cieście (od razu całe 200 g masła) a następnie rozsmarować równomiernie na całej powierzchni. 1/3 ciasta złożyć

Ala piecze i gotuje
Brzoskwniki- Pesche dolci 242

odpowiednio je zmiekczą.    Różowy kolor i efekt brzoskwiniowej skórki, zawdzieczają kąpieli we włoskim likierze Alchermes i obsypaniu cukrem. Dzieło wieńczy listek swieżej mięty) Pomysł z tej strony. Składniki na około 20 małych brzoskwiń: v  300 g mąki pszennej v  150 g mąki ziemniaczanej v  150 g cukru v  100 g margaryny /mas

Mia Cucina Sofieta
48.Wiosna na talerzu: czyli pieczone młode ziemniaczki w mundurkach nadziewane pikantym farszem z ciecierzycy! 224

Piekarnik nagrzewamy do 210*C. Ziemniaki myjemy i obieramy lub nie, wedle gustu - te w mundurkach będą bardziej chrupiące niż te pozbawione skórki. Dokładnie osuszone bulwy nakłuwamy z każdej strony widelcem. Nasmarowujemy je oliwą lub olejem i obtaczamy w soli lub innych ulubionych przyprawach (u mnie mieszanka ostrych przypraw). Pieczemy je (na papierze do pieczenia) w nagrzanym piekarniku

Symfonia Smaków
Kilka wspomnien i malinowy deser 162

znane, latwe i szybkie w przygotowaniu.Ostatnie dni lipca zas przeznaczylismy na wakacje, ktore staly pod haslem "sentymentalnej podrozy do Francji". Tym razem jako turysci powrocilismy w dobrze nam znane strony i chcelismy spojrzec na nie zupelnie innym okiem.Odwiedzilismy miejsca, ktorych nam brakowalo, z ktorymi wiazaly sie szczegolne wspomnienia. Chcielismy sie nimi nacieszyc, szczegolnie tymi, ktore byly takie wyjatkowe, tylko nasze.Obowiazkowo

Przysmaki Karolki
Zupa grzybowa z kaszą 247

zastanawiałam się nad przepisem. Ostatecznie okazało się, że strach ma wielkie oczy. Przepis dostałam od koleżanki, która szybko przyszła mi z pomocą. Na własny użytek trochę zmodyfikowałam go od strony technicznej. Sama zupa okazała się doskonała. Aromat grzybów unosił się w powietrzu, kolor i konsystencja wydawały się idealne. A smak? No cóż... Mąż prosił o dokładkę :-) Zupa grzybowa z kaszą

Przysmaki Karolki
Boeuf bourguignon 187

też goździki. Pod przykryciem odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie wyciągamy mięso z marynaty (której nie wylewamy) i osuszamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy je z obu stron. Przekładamy do szybkowaru. Boczek kroimy w kostkę lub w paseczki, cebulę w dużą kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju. Dokładamy do mięsa. Oprószamy mąką i dodajemy też brązowy cukier

Przysmaki Karolki
Anielskie Przysmaki i moje pierwsze zamówienie 150

będziecie mogli znaleźć produkty zdrowe jak we własnej domowej spiżarni. Będziemy Państwu przedstawiać różne produkty o ciekawej recepturze. Mamy nadzieje że będziecie do nas wracać. Tyle dowiemy się ze strony i tak zaprasza nas do siebie Monika i Sławek !  A co kryło moje zamówienie ? Same pyszności. Wybrałam mus jagodowy oraz czekolę orzechową a na gratis wybrałam czekolę białą

Magiczne Życie Marty
11 SANTE znaczy zdrowie - Recenzja Musli 138

dużej mierze do utrzymania zdrowia zębów i kości oraz kontrolowania prawidłowego metabolizmu . Prosta receptura i szczypta egzotyki to pomysł na niebanalne, pożywne śniadania czy kolacje.  Zapraszam na stronę sklepu Sante  oraz na FB Sante

Magiczne Życie Marty
ŁOSOŚ Z CHUTNEYEM Z MANGO. 203

gotowy bulion (u mnie warzywny) słoiczek słodkiego chutney'a z mango Paprykę, sól, pieprz razem rozcieram w soku z połowy cytryny i nacieram pastą łososia. Obsmażam dzwonki z obu stron na złoto. Kuskus zalewam wrzącym bulionem w stosunku 1:2 (1 objętość kaszy na 2 objętości płynu). Zostawiam do wchłonięcia wody, najlepiej pod kocem lub w ręczniku, by izolować ciepło

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania