jabłka przyrumieniły się od góry). Po upieczeniu wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Z przepisu otrzymamy 12 róż. Tu jeszcze przed upieczeniem: Korzystałam z przepisu ze strony www.domowe-wypieki.pl , ale zmieniłam proporcje i smak dżemu
Mania Wypiekaniabył na tyle dobry, że można było wybaczyć to niedociągnięcie. Kolejnym daniem było żeberko z pieczonymi ziemniakami i żółtym burakiem. I tutaj co uważam za największy komplement z mojej strony - po raz pierwszy zjadłem żeberko ze smakiem. Łatwo odchodziło od kości, a tym samym było idealnie wypieczone. Jednak prawdziwą gwiazdą programu była wyborna polędwiczka wieprzowa na purée z selera
Food Squareostrymi nożykami. Cena też jakoś nie wbija w fotel, zresztą to zakup na wiele lat przecież. P s. Dla mnie obie to są obieraczki, ale gdybyście chcieli zerknąć na stronę producenta tam nazwy lekko się różnią od mojego nazewnictwa domowego: Obierak do warzyw Skrobaczka z ruchomą głowicą Wasza BLONDYNKA
Blondynka GotujeAutorką tych zmian jest Karolina , choć w tej chwili powinnam raczej napisać, że firma Karografia . Karolina rozwija się, a jej pasja staje się sposobem na życie. Dzięki niej wiele stron zyskuje piękne szaty. Karolina, wielkie dzięki. Króliczka Doświadczalnego zna chyba wielu z Was. Ja zaglądam kiedy chcę poczytać coś ciekawego, czasem kontrowersyjnego, ale przede wszystkim autentycznego. Marzy mi się
Codzienna kuchnia niecodziennacynamonowymi palmierami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego cynamon cukier jajko Sposób przygotowania: Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C. Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku. Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm. Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy
Pyry na Gazkonieczne i odstaw. Opłukaj bakłażana pod zimną, bieżącą wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Rozgrzej trzy łyżki oleju na patelni i smaż bakłażany po 2-3 minuty z każdej strony, dodając więcej oleju w razie potrzeby. Przełóż bakłażany na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Wrzuć ziemniaki do wrzącej i osolonej wody i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź
karmelowyvelvet to walentynkowa klasyka :) Na stronie pojawiły się dotąd babeczki, jeśli chcecie je wypróbować można zobaczyć je w tym wpisie . Dziś kolej na Tort Red Velvet, z delikatnym kremem z białego twarogu. Tort zrobiłam z bardzo stabilnego ciasta na muffinki, więc jeśli macie opory – naprawdę ciężko go popsuć! Do tego dekoracja z truskawek (nawet o tej porze roku można
Ciastkozercyreszta wody ze środka, ustawiam na małym ogniu i na początku tylko często mieszam. Po pewnym czasie "mięso" zaczyna się rumienić, i kiedy jest już dobrze rumiane z każdej strony, dodaję jeszcze trochę oleju, trochę podsmażam i w końcu podlewam wodą, przykrywam ale zostawiam pokrywkę lekko uchyloną i zostawiam patelnię na małym ogniu jak najdłużej. Kiedy cała woda już zniknie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEprzyrządzania) wykonanie: Jabłko obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Wszystkie sypkie składniki wymieszać. Dodać mleko, tyle, aby masa była wciąż gęsta, a następie jabłko. Smażymy placuszki z dwóch stron na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. smacznego Ania i Marcin
Ania i Marcin gotująponownie rozdrobnić. Przesyp gotową sól ziołową do czystego słoika i zakręć. Na słoik przyklej etykietę. Sól aromatyzowaną należy wykorzystać w ciągu roku. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwałuskę i dokładnie go myjemy . Rybę układamy na desce, grzbietem ku górze i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) nacinamy, wzdłuż kręgosłupa grzbiet szczupaka, oddzielając następnie mięso z obu stron kręgosłupa ( nacięcie zaczynamy tuż za łbem, a kończymy przy płetwie grzbietowej). Teraz ostrymi nożycami przecinamy kręgosłup ryby za łbem i przy grzbietowej płetwie a następnie wyjmujemy kręgosłup ( cały czas nożem
Miód i pieprzsyropom uda ci się stworzyć nowe, ciekawe, oryginalne zestawienia smakowe w ulubionych daniach twoich dzieci. Jeśli chciałabyś poznać sprawdzone przepisy na dania z syropami Paola, to znajdziesz je na stronie: http://paola.pl/strona-glowna
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazmiksować do wymieszania składników. Rozgrzać patelnię i posmarować ją olejem. Nakładać po jednej łyżce ciasta zachowując odstępy, ponieważ placuszki urosną. Smażyć na wolnym ogniu około 2 minut z każdej strony. Jeśli puree z dyni jest dosyć rzadkie nie dodawać jogurtu ani kefiru. Smacznego
talerz przyjemnościpewnym sensie łatwiejszy do przygotowania aniżeli bulion z mięsem. Chociażby dlatego, że praktycznie odpada nam nieco uciążliwa czynność odszumowania wywaru (a przynajmniej zostaje sprowadzona do absolutnego minimum). Z drugiej strony, nie każdy wie jak się za bulion warzywny zabrać. Skoro bowiem nie dodajemy mięsa, tracimy również lwią część smaku. Dlatego też do bezmięsnego bulionu dodajemy znacznie więcej warzyw
Kulinarna Pokusapołową jabłek. Przykrywamy drugim blatem i wykładamy resztę masy jabłkowej. Na wierzch kładziemy trzeci blat i smarujemy go polewą orzechową. Odstawiamy do schłodzenia. Gotowe! Życzę smacznego! :) Przepis znaleziony na stronie Śladami Słodkiej Babeczki . Delikatnie zmodyfikowałam kruche ciasto
Czerwona Porzeczka