strona 1 - 500 przepisów (strona:16/34)

Łososiowe rösti 272

pozostały na patelni po duszeniu. Doprawiamy odrobinę do smaku i delikatnie wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże placuszki i smażymy je na mocno rozgrzanej oliwie ok. 2 minut z każdej strony. Podajemy z sosem śmietanowo – czosnkowym, skropione sokiem z cytryny. Kategoria: żarło powszednie Tagged: ziemniaki , łosoś , śmietana

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
KETO KARP WIGILIJNY W PANIERCE (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu) 320

wydziela już śluzu. Przed smażeniem kawałki ryby oczyścić z cebuli, ale nie wycierać ręcznikiem papierowym. Następnie każdy kawałek obtoczyć delikatnie w mące i smażyć w rozgrzanym tłuszczu z każdej strony jeśli nie przykrywa całego kawałka. Następnie jeszcze jakiś czas pozostawić na ogniu w oleju o niższej temperaturze. W ten sposób ości rozpuszczają się. Rybę na talerzu można dodatkowo skropić sokiem

Ola la LCHF
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 212

Wyjmujemy z lodówki na ok. 30 minut przed przyrządzeniem. Następnie formujemy z nich równej wielkości kotleciki, które spłaszczamy dłonią. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony do uzyskania odpowiedniego koloru. Pyszna, prosta i zdrowa - najlepsza sałatka na świecie! Żałuję, że nie udało mi się zdobyć nigdzie sera sirene, który jest absolutnie wyśmienity. Wygląda trochę jak nasz

Cooking Monster
Makaron z karczochami i kurczakiem 212

miski z sokiem z cytryny (dzięki temu karczochy nie ściemnieją). Następnie odcedzić z wody i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć z obu stron, do momentu zarumienienia. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć na patelnie z kurczakiem. Dodać karczochy i podsmażyć jeszcze przez 2 minuty. Doprawić pieprzem i serwować z startym

Pink Envelope
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 194

serek wiejski) odrobina liści świeżego szpinaku (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku cytryna  sól i pieprz Filety z łososia wcześniej rozmrozić i upiec w folii, oprószając je przedtem z obu stron solą i pieprzem, na wierzchu ułożyć cieniutkie plasterki czosnku do smaku. Piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C.  Gotowe naleśniki posmarować twarożkiem, ułożyć liście szpinaku, następnie

Kuchnia Ellie
Siekane drobiowe 180

dodać mąki, sos. Wszystko wymieszać.Następnie dodać pierś z kurczaka,paprykę i ser.Wymieszać  i doprawić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć z dwóch stron na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Naleśniki na słodko 227

Wszystko razem wymieszać na gładka masę.  Natłuścić patelnie. Wlewać ciasto porcjami na rozgrzaną patelnię. Gdy rąbek ciasta zacznie odstawać od patelni delikatnie podważyć łopatką i obrócić na drugą stronę. Smażyć na rumiano :)  Podawać z serkiem i owocami. Smacznego

Tagebuch po polsku
Jak zrobić domową pastę harissa? (przepis krok po kroku) 199

papryk (bez dodatku upieczonej słodkiej papryczki ) będzie się dłużej przechowywać. Dodatek pieczonej słodkiej papryczki oczywiście można pominąć. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym 226

racuchy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kwiaty bzu trzymając za łodygę zanurzamy w cieście, po czym kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i smażymy przez 2-3 minuty z każdej strony. Po zdjęciu z patelni placuszki odkładamy na ręczniku papierowym aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem możemy oprószyć je cukrem pudrem. Pamiętajmy aby nie jeść zielonych łodyg wystających z placuszków

Smakowity Blog Kulinarny
Burgery z buraka 230

burgerów). Gotowe placki umieszczamy na papierze do pieczenia na blaszce. Wkładamy do piekarnika na 25 minut rozgrzanego na 180 stopni. Po mniej więcej 15 minut przewracamy je na drugą stronę. Poddajemy wraz z bułką i dodatkami. Polecamy przyrządzać je z konfiturą z czerwonej cebuli. Smacznego. Przed upieczeniem: Po upieczeniu

Kolizje Smaków
SWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT 142

eggs (1 per portion) SAUCE: olive oil balsamic vinegar mustard honey salt, pepper, herbs Warzywa umyj, osusz. Bakłażana pokrój na mniej więcej centymetrowe plastry, lekko posól z obu stron i odstaw na chwilę, niech puści trochę wody. Sałatę porwij/pokrój na kawałki, kapustę pekińską pokrój, wrzuć je do sporej miski razem z rukolą. Pomidora pokrój na kawałki, technika dowolna Winogrona

Martyna Cooks
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 200

Niedawno rozpoczęłam współpracę z firmą tommycafe  - internetowym dystrybutorem kawy i herbaty. Zanim trafiłam na ich stronę, nie wiedziałam, że istnieją kawy w tak różnych smakach. Przetestowałam kilka z nich i choć na co dzień nie jestem smakoszem kawy to absolutnie przypadły mi do gustu dwie z nich: kawa o smaku orzecha laskowego i kawa o smaku mięty z czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce 287

Wlewamy ocet winny, wsypujemy sól, cukier, mocno pieprzymy. Odparowujemy ocet, a cebulkę razem z niewielką ilością tłuszczu przekładamy do żaroodpornego naczynia. Kiełbasę nacinamy w drobną kratkę. Nacinanie z jednej strony w zupełności jej wystarczy. Rozkładamy kiełbasę na cebuli. W miseczce mieszamy razem łyżkę oleju, łyżkę miodu i 3 łyżeczki gruboziarnistej musztardy. Powstałą glazurą dokładnie i dosyć grubo smarujemy kiełbaski, najlepiej

Karo in the Kitchen
Pierś indyka na parze z coolomatu 256

opcja i są to pierwsze tego typu urządzenia w Europie :) Tak jak wspominałem odbiór w nich jest całkowicie darmowy. Więcej o nich przeczytacie na stronie Almy . Czekam na Wasze komentarze i uwagi odnośnie przepisu jak i co sądzicie o coolomatach :) Pozdrawiam i smacznego Adam

Parowar Faceta
Tegoroczna nagroda Food Polki za najlepszy „Zielony Design” została przyznana… 281

wysyłką) 135 zł KUP TERAZ To read this is English, click here: „ And the Food Polka Award for the Best Green Design goes to…” Zajrzyjcie na moją stronę

Jem więc Jestem

Proponowane wyszukiwania