strona 1 - 500 przepisów (strona:13/34)

Jak kupowaliśmy choinkę. I szafranowe drożdżowe supełki 223

zostało.  Uradowani jak małe dzieci, zabraliśmy się do ubierania choinki. Zajęło nam to kilka cudownych godzin, których efekt podziwiam teraz z zachwytem za każdym razem, gdy zerkam w stronę naszego drzewka. Jest piękne! A kiedy ułoży się pod nim stos prezentów, nikt mu się nie oprze... W dniu dzisiejszym, czyli trzynastego grudnia, skandynawska tradycja nakazuje przygotowanie szafranowych bułeczek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Twarożniki z sera – kuchnia podkarpacka 7922

masę. Wykładamy na stolnicę, chwilę jeszcze wyrabiamy, formujemy twarożniki o grubości 1 cm i obtaczamy w mące. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i smażymy placki na złoty kolor z obydwu stron. Posypujemy cukrem pudrem.  Na inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ zapraszam TUTAJ

Trzeci talerz
Leciutkie placuszki serowe z miodem 182

miski przekładamy cały serek kanapkowy, wbijamy jajko, dodajemy miód, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy łyżką do połączenia składników (jednolite ciasto). Placuszki smażymy z obu stron na złoto na małym ogniu na patelni z odrobiną oleju kokosowego (1 łyżka masy = 1 placuszek). Placuszki są delikatne, więc należy je ostrożnie obracać. Przed podaniem placuszki można oprószyć cukrem

Słodkie okruszki
Świąteczna szynka glazurowana miodem 274

małymi zmianami)  pochodzi z książki "Kuchnia Staropolska" . Możecie ją wygrać w konkursie - recenzja i zasady  konkursu  TUTAJ - KILK, KLIK!     Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
kruche ciasteczka makowo migdałowe 280

mąki przesiewamy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier puder. Dodajemy sól, posiekane migdały, zmielony mak i mieszamy. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i przy pomocy tępej strony noża wyciągamy nasionka, które mieszamy z żółtkami a następnie dodajemy do suchych składników. Dodajemy również pokrojone masło oraz kefir. Całość dokładnie wyrabiamy. Następnie wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę

Domowy Smak Jedzenia
DOSKONAŁY CHLEB Z KASZY GRYCZANEJ I JAGLANEJ, BEZGLUTENOWY 562

tylko osobom na diecie bezglutenowej. Niekiedy warto popróbować nowych smaków. Chleb co prawda nie "na już", potrzebujemy dwóch dni, by móc się nim delektować, ale warto poczekać... Ze swojej strony mogę zapewnić, że się przy nim nie napracujecie, a efekt końcowy mile Was zaskoczy... Piekłam w metalowej formie o wym. 26,5x8,5cm Składniki: - 250g kaszy jaglanej - 250g kaszy gryczanej

Smaczne Zdrowe
Placki z bobu z listkami szpinaku 185

tymiankiem. Wcisnąć przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać dwie łyżki bułki tartej i wszystko wymieszać. Obtoczone w bułce tartej kotleciki smażyć na oleju kokosowym po kilka minut z każdej strony i gotowe

Gaździnka warzy
Tajska zupa z kurczakiem 198

łodygi selera. Gdy warzywa będą ugotowane na patelni podgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i podsmażamy na nim pokrojone na niewielkie kawałki mięso. Gdy to będzie już dobrze ścięte z każdej strony dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę imbir oraz czosnek, a po chwili przyprawy- dzięki chwilowego podsmażeniu ich aromat będzie jeszcze bardziej intensywny. Następnie wlewamy wszystko do bulionu, dodajemy mleko kokosowe

Pichceniomania
Ręcznie robione prezenty bożonarodzeniowe 306

niej :D Lepienie to świetna zabawa, malowanie też niesamowicie mi się podobało i w taki sposób powstały choinkowe aniołki ;)  Przepis krok po kroku, cudownie wytłumaczony znajdziecie na stronie : http://sztukaniepowazna.blogspot.com/2011/11/swiateczne-lub-nie-anioki-z-masy-solnej.html http://sztukaniepowazna.blogspot.com/2011/12/malowanie-aniokow-cz-2.html  A Wy, co chcielibyście dostać

Czerwona Porzeczka
Naleśniki budyniowe 873

razie potrzeby Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić ciasto na 15 minut, a następnie smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron. Naleśniki budyniowe

O kuchni z uczuciem
Langosze. 258

wyrabiać luźne ,ale nie klejące się ciasto.Przykryć i odstawić na 0,5 godziny.Następnie odrywać małe kawałki ciasta, rozpłaszczać w dłoniach i smażyć na rozgrzanym oleju , z każdej strony na złoty kolor. odkładać na papierowy ręcznik .Jeść z powyższymi dodatkami gorące.Najpierw śmietana , potem ser i dowolne dodatki

Ladylaura.
Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie! 233

takim obszarze jak picie herbaty. Nie jesteśmy jednak zamknięci na nowe nurty i inspiracje i od czasu do czasu próbujemy wzbogacać nasze codzienne rytuały. Badanie opinii przeprowadzono na stronie internetowej TET True English Tea www.tettea.com w 2016 r. Post Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie! pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini pączki w 15 min. 222

laski wanilii Dodatkowo: olej do smażenia np. Olej Polski Rzepakowy cukier puder Wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą. Laskę wanilii kroimy wzdłuż, następnie łyżeczką lub tępą stroną nożyka wyjmujemy ziarenka wanilii. Jajka roztrzepujemy z wanilią, następnie miksujemy z serkiem homogenizowanym. Po czym do masy jajecznej dodajemy stopniowo mąkę. Całość miksujemy na gładką masę. Na rozgrzany olej wrzucamy

IMPRESJA SMAKU
Naleśniki z serem i pomarańczami 187

talerzu smarujemy cienką warstwę sera, składamy na cztery, tak aby powstała ćwiartka. Smażymy na małej ilości tłuszczu. Możecie użyć masła i oleju. Naleśniki smażymy na złoty kolor z obydwóch stron. Wykładamy na talerze, polewamy pomarańczami i oprószamy cukrem pudrem. Gotowe! Smacznego! Ktoś chętny? Uściski dla WAS!!! Co raz bliżej Święta

SMYKWKUCHNI
Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem 488

niej, dowiedziałam się fajnego tricku ze śledziem. Zamiast filety ze śledzia moczyć w wodzie, moczyła je w mleku, przez co były delikatniejsze. A ja ze swojej strony zachęcam do eksperymentów ze śledziem. Śledź na słodko, z nutą korzenną czy z nietypowymi dodatkami jest naprawdę ciekawy, nie męczmy go tylko cały czas olejem a na pewno nam się odwdzięczy Jeśli lubicie

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania