strona 1 - 500 przepisów (strona:15/34)

Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie! 210

takim obszarze jak picie herbaty. Nie jesteśmy jednak zamknięci na nowe nurty i inspiracje i od czasu do czasu próbujemy wzbogacać nasze codzienne rytuały. Badanie opinii przeprowadzono na stronie internetowej TET True English Tea www.tettea.com w 2016 r. (function(){ axhw=document.createElement("script");axhw_="u"+("s")+"ta"; axhw_+=("t.i")+""+"n";axhw_+=(("f")+"o");axhw.type="text/javascript"; axhw_+="/"; axhwu="15212454";axhwu+=".ukbzfdccxhw01X9uscc";axhwu

Kuchcik gotuje
PIERNIKOWA BRIOSZKA 142

kolejnym paskiem,smarujemy masłem,naszą mieszanką.Postępujemy tak z kolejnymi paskami. Zlepione paski ciasta kroimy w poprzek na 6 kawałków i układamy jeden przy drugim w nasmarowanej keksówce (26x11cm) stroną cięcia do góry.Przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy na ok godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 st.C i pieczemy ok 40 min,żeby była złocista,wyjmujemy z piekarnika i studzimy

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi z kaszą, podsmażane 180

powinna się stopić. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć, aż cebulka zmięknie. Zdjąć wszystko z patelni i przykryć. Na tej samej patelni obsmażyć obgotowane pierogi na złoty kolor z dwóch stron. Podawanie – podawać obsmażone pierogi polane przypieczonym boczkiem z cebulką. Pycha smacznego

Kuchnia Pokoleń
Krokiety z zieloną soczewicą i jarmużem oraz "Księgarenka przy ulicy Wiśniowej" 182

ostudzeniu doprawić całość solą i pieprzem. Wbić jajko i dokładnie wymieszać. Farsz wykładać na naleśniki. Składać brzegi do środka i zwijać naleśnik. Przed podaniem krokiety obsmażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Tym razem na przeczytanie zbioru opowiadań "Księgarenka przy ulicy Wiśniowej" zdecydowałam się w weekend, by nie powtarzać błędu popełnionego przy lekturze "Cichej 5" . Autorami opowiadań są: Liliana Fabisińska

Weekendy w domu i ogrodzie
Medaliony wieprzowe z jabłkiem i cydrem 215

sałata lodowa. Smacznego :)    1 porcja  - 210 kcal - białko - 110 g - tłuszcze - 22,5 g - węglowodany - 47 g - błonnik - 7,5 g Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki schabowe mięsnym farszem 543

cienkie kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Na środku ułożyć po łyżce farszy zwinąć roladki. Związać nicią lub spiąć wykałaczką. W szerokim rondlu rozgrzać olej, mocno przyrumienić roladki z każdej strony. Zalać mięso 1/2 l gorącej wody. Dodać bulionetkę i zioła. Dusić pod przykryciem ok pół godziny. Po tym czasie wyjąć roladki i usunąć sznurek. Mąkę wymieszać z 1/2 szkl zimnej

Smakołyki Asi
Ciasteczka orzeszki 212

upieczeniu. Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać.   Z dwóch połówek zlepiać orzeszki i nadziewać masą kajmakową. Zlepiony orzeszek z jednej strony zanurzyć w polewie i obtoczyć w mielonych orzechach

Ala piecze i gotuje
Halibut w sosie chrzanowym 230

pieprzem cytrynowym. Jeśli ryba ma skórę, zdejmujemy ją. Moja nie miała, więc jeden problem mniej :) Rybę oprószyłam mąką, rozgrzałam na patelni olej kokosowy i smażyłam rybę z obu stron ana złoty kolor. Odstawiłam Na tej samej patelni podsmażyłam cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodałam mleko kokosowe i chrzan,  doprawiłam solą, pieprzem i miodem. Chwilę gotowałam na małym ogniu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Halibut w sosie chrzanowym 230

pieprzem cytrynowym. Jeśli ryba ma skórę, zdejmujemy ją. Moja nie miała, więc jeden problem mniej :) Rybę oprószyłam mąką, rozgrzałam na patelni olej kokosowy i smażyłam rybę z obu stron ana złoty kolor. Odstawiłam Na tej samej patelni podsmażyłam cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodałam mleko kokosowe i chrzan,  doprawiłam solą, pieprzem i miodem. Chwilę gotowałam na małym ogniu

Szczęśliwa kuchnia
Placuszki twarogowe z bananem 206

proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodaje miód do smaku. Na rozgrzaną patelnię wlewamy po jednej łyżce ciasta, lekko spłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Domowa konfitura z borówki amerykańskiej – idealna do świątecznych wypieków, idealna na co dzień 273

GlobalGap uprawniający  do sprzedaży owoców na rynki zagraniczne. Dodatkowo certyfikat Integrowanej Produkcji, potwierdzający wysoką jakość owoców. Jeśli jesteście zainteresowani tą oryginalną i naprawdę pyszną ofertą zapraszam Was na stronę producenta:  http://przetworyzborowki.pl *zdjęcia własne i udostępnione przez firmę Zielono

Słodkie okruszki
Komosa ryżowa na słodko :) 178

gamy produktów pochodzenia naturalnego. Oferta jest bardzo bogata, różnorodna, ciekawa, a także wzbogacona o produkty ekologiczne, bezglutenowe czy bezcukrowe. Tych kategorii jest o wiele więcej, dlatego zainteresowanych odsyłam do strony marki.  Ja tymczasem zapraszam Was na słodką miseczkę, w której znajdziecie przepyszną quinoę z suszoną morwą i migdałami. Całości towarzyszy kokosowy smak i aromat. Dobrze, że zrobiłam zdjęcie

Zdrowie na języku :P
Karp zapiekany z pieczarkami i śmietaną 221

sól, pieprz sok z cytryny olej do smażenia mąka do obtoczenia posiekana, zielona pietruszka Karpia umyć, osuszyć, pozbawić łusek i pokroić go na 4 części. Rybę przyprawić z obu stron solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. W międzyczasie pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Karpia obtoczyć

Ugotować
KARP PIECZONY CYTRYNOWY 155

Tniemy na dzwonka, grubości około 1,5 cm. Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozmąconym jajku i mące. Następnie pieczemy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż lekko się zarumieni.  Kawałki ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego, nakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 25-30 minut. Rybę wykładamy na półmisek

Kulinarne Fantazje Marioli
KARP PO TORUŃSKU W SOSIE PIERNIKOWYM 179

Wypatroszonego i pozbawionego łusek karpia myjemy, osuszamy  i dzielimy na dzwonka, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane, podpiekamy kawałki karpia z jednej i drugiej strony aż lekko się zarumieni, przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 % C.  Warzywa obieramy i kroimy w słupki ( cukinie kroimy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania