strona 1 - 500 przepisów (strona:12/34)

Śniadaniowe Quesadillas z Brokułami i Ricottą 151

jest za rzadkie, dodajemy więcej mąki aż będzie elastyczne i nadające się do rozwałkowania. Ciasto dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy cienko. Smażymy po 1-2 minuty z obu stron na odrobinie masła. Brokuł gotujemy ok. 10 minut. Jajka podsmażmy jak jajecznicę na odrobinie oliwy. Przyprawiamy jajka do smaku. Tortille smarujemy ricottą, po czym wykładamy brokuły (drobno pokrojone po ostudzeniu

rabarbarowo
Aromatyczny Bakłażan na Chlebku Pita 151

godziny do wyrośnięcia. Przenosimy ciasto na blat i wyrabiamy. Dzielimy ciasto na 2 części i każdą rozwałkowujemy delikatnie. Chlebek smażymy na odrobinie oleju lub masła 5 minut z jednej strony i 2 minuty z drugiej. Bakłażany kroimy w plastry i wrzucamy do gotującego się, osolonego wrzątku. Bakłażana gotujemy ok. 15 minut (do miękkości). Po wyjęciu dokładnie odcedzamy i przyprawiamy. Bakłażana

rabarbarowo
Fit Placki Ziemniaczane 161

smaku olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obieramy i kroimy drobno. Miksujemy za pomocą blendera lub rozdrabniacza. Łączymy z pozostałymi składnikami i smażymy na odrobinie oleju (4 minuty z jednej strony i 2 minuty z drugiej). Zapisz

rabarbarowo
Pancakes z Orzechami i Bananami 175

łyżeczki Wykonanie: Banana zagniatamy ubijaczką do ziemniaków lub miksujemy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni i delikatnie natłuszczonej smażymy placuszki po 5 minut z jednej strony i 2 minuty z drugiej. Banan kroimy na plasterki i podsmażamy na łyżeczce masła 1-2 minuty. Przekładamy na ręcznik papierowy. Dokładamy drugą łyżeczkę masła oraz miód i podsmażamy orzechy

rabarbarowo
Gałki od REGAŁKI 202

której marzyłam! Nie mam sterylnej kuchni i gdybym chciała napisać, że chciałabym taką mieć - skłamałabym. A teraz dodatkowo chaosu dopełniają gałki od REGAŁKI .   Kiedy trafiłam na stronę sklepu, nie mogłam z niego wirtualnie wyjść. Każda inna :) Każda kolorowa. Istny oczopląs! Bałam się reakcji teściów trochę, a oni przychodzą i mówią: no taki pomysł fajny miałaś! Jest dokładnie

bistro mama
METROWIEC 237

mleku, wlewamy do gotującego mleka. Studzimy. Margarynę miksujemy, dodajemy budyń i sok z cytryny. Przełożenie ciasta: Ciasto jasne i ciemne kroimy w kromki jednakowej szerokości. Następnie smarujemy z jednej strony kromkę ciasta, przykładamy kromkę w drugim kolorze i tak do wyczerpania składników. Gotowe ciasto polewamy polewą i ozdabiamy wg uznania. Ciasto mocno chłodzimy a następnie kroimy po skosie

słodki bratek
Muffiny z suszonymi jabłkami nadziewane twarożkiem (z nutą karmelowo-waniliową) 213

ostudzenia. Można oprószyć dodatkowym cukrem. (*) Użyłam cukru w "kamyczkach", więc zmieliłam go w młynku do kawy. Nadał muffinkom niepowtarzalnego posmaku karmelu. Taki cukier bez problemu możecie nabyć na stronie sklepu Ale Raj - klik

Di gotuje
Sznycel po wiedeńsku 164

plastry. Rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.Obtoczyć w mące, zanurzyć w miseczce z jajkiem a potem obtoczyć w bułce tartej.S mażyć kotlety na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.U smażyć 4 jajka sadzone i położyć na usmażonym sznyclu

Moje domowe kucharzenie
Przygotowania do Wigilii. Przechowywanie produktów. 231

ugotowaniu każdą partię uszek studzę na sitku lekko przelewając je chłodną wodą. Następnie układam na plastikowej tacy w małych odstępach. Po pewnym czasie każde uszko obracam na drugą stronę. Uszka muszą podeschnąć. Następnie wkładam uszka z tacą do zamrażalnika. Zamrożone uszka z grzybami przekładam (każdą porcję) do torebki na mrożonki – u mnie torebki na mrożonki z suwakiem Stella . Polecam

Słodkie okruszki
portobello zapiekane z camembertem 243

talerzu blaszkami do góry. Wylewamy na nie pozostałą marynatę i odstawiamy na ok 30 minut. Po tym czasie na patelni mocno rozgrzewamy masło i oliwę, obsmażamy pieczarki z obu stron i układamy na naczyniu do zapiekania blaszkami do góry. Posypujemy dużą ilością posiekanej pietruszki, następnie układamy pokrojony w paski camembert. Zapiekamy piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5 minut. Smacznego

Cook&Love
Omlet zapiekany z malinami i bananem 215

ubijamy na sztywno, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wylewamy do formy. Dodajemy owoce. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, 180 stopni, 25 minut.   KILKA INFORMACJI O ODŻYWKACH BIAŁKOWYCH (informacje ze strony MYPROTEIN.PL ) OPIS PRODUKTU W naszej szerokiej gamie odżywek białkowych znajdziesz wiele różnych produktów, z których każdy wyróżnia się szczególnymi właściwościami – możesz więc wybrać to, co najbardziej jest Ci potrzebne. Pozyskujemy

Tetiisheri
Zupa gulaszowa 294

niedużą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką, dokładnie mieszamy w przyprawach. W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Wrzucamy mięso i mocno rumienimy z każdej strony. Oprószamy mąką, chwilę smażymy. Dodajemy posiekaną cebulkę, po ok 5 minutach pokrojone pieczarki. Smażymy ok 10 minut. Całość zalewamy ok 1,5 l gorącej wody. Dodajemy pokrojoną w talarki marchew

Smakołyki Asi
Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem 249

imieniem, te anonimowe będą usuwane. Niezależnie od ilości zgłoszonych przepisów nagrodę można wygrać tylko jedną. 5. Zgłoszony przepis nie może być przekopiowany z książki, strony internetowej czy też bloga (nie dotyczy jeśli jest to Wasz autorski blog). 6. Zastrzegam sobie możliwość przedłużenia konkursu. 7. Dodanie zgłoszenia konkursowego oznacza akceptację powyższego

Kulinarne przygody Gatity
Schab z grzybami 187

cebula - 1 ząbek czosnku - olej  - sól Dodatkowo: - ryż, kasza lub ziemniaki - świeży koperek 1. Schab lekko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy sola i pierzem, obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. 2. Na małej patelni rozgrzewamy olej i blanszujemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodajemy grzyby, przyprawiamy do smaku solą i razem smażymy. 3. Na talerze nakładamy warstwę ryżu, przykrywamy

Apetyczna babeczka
Łosoś w słodko-pikantnej marynacie na cytrynowym kuskusie 276

masłem oraz sezamem i polać wcześniej przygotowanego fileta z łososia. Mięso ryby chwilę 'pomasować' marynatą i odstawić na 30 minut do lodówki. Rybę (wraz z pozostałą marynatą) z jednej strony 'ozdobić' plasterkami cytryny i przełożyć do folii do pieczenia, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 20 minut, z czego 2 minuty

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania