strona 1 - 500 przepisów (strona:7/34)

Hiszpańska tortilla ze szparagami. 391

razem z ziemniakami. Doprawić . Jajka roztrzepać ,wymieszać z ziemniakami , cebulką i szparagami i wlać na gorącą patelnię natychmiast zmniejszając jej płomień na minimalny.Smażyć około 5 minut z każdej strony .Przy przewracaniu na drugą stronę można sobie pomóc talerzem .Upieczoną stronę zsunąć ostrożnie na talerz ,przykryć drugim ,odwrócić i z powrotem na patelnię na kolejne 5 minut .Smacznego

Ladylaura.
Churros z sosem czekoloadowo-kawowym /Churros with chocolate coffee dipping sauce 372

Tłusty czwartek już niebawem, warto więc zacząć planować słodkie menu. Dziś ze swojej strony proponuję coś innego niż tradycyjne chrusty czy pączki – hiszpańskie churros, wyciskane ze szprycy wprost na gorący olej i podane z pysznym sosem czekoladowo-kawowym do maczania. Niewątpliwie kaloryczne, ale za to puszyste i przepyszne! Jest to jedna z ulubionych przekąsek w Hiszpanii, są sprzedawane(...)gastronomiczno-hotelarskiego. Marka ta oferuje wysokiej jakości produkty spożywcze (m.in. owoce morza, ryby, sery, koncentraty, nabiał, wędliny, mrożonki), potrzebne do prowadzenia restauracji na najwyższym poziomie. Możecie też zajrzeć na stronę Makro czekolada w kuchni , gdzie znajdziecie też inne doskonałe dania z jej wykorzystaniem. Czekolady z Makro dotarły do mnie w postaci 2 ogromnych brył o wadze po 1 kg każda

karmelowy
Wątróbki Drobiowe z Sosem Balsamicznym Malinowo-Figowym i Grillowanym Serem Halloumi 205

wrócę do wątróbki z cebulką, bo to danie było fantastyczne w smaku i dodatkowo lekkie.Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt.Składniki:wątróbka drobiowa (nie wiem ile gram, bo w sklepie poprosiłam o dwie garście :)rukola - też ze dwie duże garście :)*2 łyżki kremowego octu(...)czasie, w którym się topił obtaczałam wątróbki w mące i kolejno wkładałam na rozgrzany tłuszcz. Każdą wątróbkę ponakłuwałam wykałaczką. W czasie, w którym wątróbki smażyły się na jednej stronie rozgrzałam patelnię grillową, na którą poukładałam ser halloumi uprzednio pokrojony w około pół centymetrowej grubości plasterki i zaczęłam je grillować. Na trzecim palniku zaczęłam podgrzewać zawartość rondelka, czyli ocet

Blondynka Gotuje
Z miłości do.. próżni bez granic ! 210

grillu! Zamarynujecie w nim dosłownie wszystko. Mięso może leżeć i leżeć w marynacie. Po upływie czasu będzie co raz to bardziej kruche i aromatyczne. Zalety same zalety. Z mojej strony był to udany zakup i polecam go wszystkim tym, którzy nie wyrzucają i nie marnuja jedzenia. Teraz mamy sezon na owoce, nowalijki, będą boróweczki, truskaweczki, niebawem malinki, agrest, poziomki(...)indywidualnych potrzeb użytkownika. Ja sobie gratuluję zakupu , gdyż był to udany zakup. Jest to również idealny pomysł na prezent. Więcej o pojemnikach dowiecie się tutaj pojemniki Więcej na stronie DAFI sklep DAFI Zapraszam wszystkich na Facebook na profil DAFI link To ciekawa pełna zdrowia i humoru strona. Dzięki niej zmienisz nawyki , może styl ...i dowiesz się więcej o filtrowaniu

Z Kuchni Do Kuchni
Rostbef marynowany w winiaku z grillowanym halloumi i prawdziwkami 410

rozmaryn, wkładamy mięso i szczelnie zamykamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Drobno siekamy natkę pietruszki, czosnek i chilli. Dokładnie mieszamy z oliwą. Przygotowaną oliwą nacieramy stek i z każdej strony delikatnie posypujemy go solą morską. Steki smażymy na rozgrzanej patelni grillowej. Jeśli chcemy by stek był średniokrwisty smażymy go po ok. 4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy mięso na talerz(...)smażymy prawdziwki pokrojone wzdłuż na cienkie plastry. Do smażenia dodajemy gałązki tymianku. Delikatnie solimy grzyby. Na patelni grillowej przygotowujemy kromkę chleba i ser halloumi (aż się zrumienią z każdej strony). Na grzance układamy kolejno: rukolę, stek, ser, prawdziwki. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy gorące. *Nie trzymałam się ściśle przepisu z książki m.in. dodałam więcej czosnku; chilli i rozmaryn; zmieniłam

OstryKęs
Test patelni do grillowania linii Positano, firmy Ballarini 205

tyle duża, że swobodnie można na niej przygotować obiad dla 4 osób. Niewątpliwą jej zaletą jest również nienagrzewająca się i ergonomiczna rączka.  Po więcej technicznych szczegółów zapraszam na stronę Ballarini.pl   Pozwolę sobie tylko podzielić się z Wam schematem, który  mówi wiecej niż jakiekolwiek moje „wywody”.  Długo myślałam jakie potrawy powinnam przygotować, aby wszechstronnie ją przetestować(...)przypalił się i łatwo go można było usunąć. Hamburgery i kiełbaski dosłownie tańczyły na patelni. W żadnym razie nie musiałam odrywać mięsa od grilla, aby przewrócić go na drugą stronę. Podczas grillowania brzoskwiń, cukier zmienił się w karmel, ale się nie palił. Aby przekonać się jak łatwo/trudno się go czyści, część skarmelizowanych kropelek wytarłam suchym ręcznikem papierowym, a następnie

Mia Cucina Sofieta
C - Jajko w walentynkowej odsłonie + walentynkowa pizza 182

zewnątrz ku dołowi, końce łącząc wykałaczką i formując serce, tak jak na poniższym zdjęciu:   Na patelnię wkładamy krążki papryki i parówkowe serca. Po minucie serca przekręcamy na drugą stronę, do wewnątrz wkładając kosteczki chleba. Chwilę podpiekamy chlebowe kostki przewracając je na różne strony, po minucie wbijamy na nie jajko.Paprykę przewracamy na drugą stronę i również wbijamy w nią

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ryba w śmietanowym sosie pomidorowo - bazyliowym podana na puree z selera 189

zabrałam się za przygotowanie ryby. Filety opłukałam pod bieżącą wodą. Osuszyłam a następnie skropiłam sokiem z cytryny. Odstawiłam na 10 minut, po czym wytarłam papierowym ręcznikiem, posoliłam z każdej strony i obsypałam delikatnie pieprzem cytrynowym. Zostawiłam na kilka minut. W tym czasie przygotowałam sos wg tego przepisu . Czas zająć się rybą. Na patelni rozgrzałam masło z olejem. Rybę oprószyłam mąką(...)robię to przez  małe  sitko. Następnie przełożyłam kawałki ryby na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyłam na rumiano z każdej strony. Piekarnik rozgrzałam do 180 °C. Naczynie do zapiekania posmarowałam masłem. Rybę przełożyłam do naczynia i równomiernie rozłożyłam na niej sos. Wstawiłam do piekarnika na około 15 minut. Kiedy wierzch się delikatnie zarumienił, wyjęłam z piekarnika i gorącą

Kuchnia u Krysi
Medaliony wieprzowe z borowikami na białym winie 226

masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę ( w temperaturze pokojowej) kroimy na 2,5 cm plastry, które obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy mięso na złoto z obu stron. Przekładamy do garnka - najlepiej o grubym dnie. Na patelni rozpuszczamy resztę masła. Szklimy cebulę, aż będzie miękka, dodajemy grzyby i smażymy razem kilka minut. Przekładamy wszystko do garnka i zalewamy(...)Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)  1 porcja- 265 kcal - białko - 30 g - tłuszcze - 12 g - węglowodany - 10 g - błonnik - 2,75 g  Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55911

zwykła pszenna, ale ja lubię rybę panierować w mące kukurydzianej) Przygotowanie : Karpia kroimy na części, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące. Smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony (po 4 minuty). I gotowe! Przyrządzamy tuż przed samą kolacją wigilijną, bo taki jest najsmaczniejszy. 5. Ryba po grecku Wbrew wszystkiemu, rybę po grecku robi się szybko. A na pewno(...)łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier Przygotowanie : Rybę możemy przekroić na pół. Solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony (3-4 minuty). Wykładamy na półmisek. Warzywa myjemy, obieramy. Cebulę i pora kroimy, seler, pietruszkę i marchewkę tarkujemy na grubych oczkach. Wszystkie warzywa chwilę smażymy na oleju, podlewamy pół szklanki wody

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ryba po grecku 2081

łyżek przecieru pomidorowego,  sól, pieprz,  woda,  4 łyżki mąki pszennej,  olej do smażenia.  Wykonanie: Rybę umyć, podzielić na porcje, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym z oleju, z obu stron na złoty kolor. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podsmażyć na oleju

Z miłości do słodkości
Dorsz w sosie śmietanowym z dodatkiem kurkumy z suszonym pomidorem, bazylią i pomidorkami 217

koktajlowych 8 sztuk pomidorów suszonych (u mnie z dynią) 1/2 szklanki śmietanki 30% świeża bazylia kurkuma sól pieprz masło klarowne  Dorsza myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy z obu stron solą i pieprzem, odkładamy na około 30 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy masło i smażymy rybę z obu stron. Jak rybka będzie prawie gotowa, to dodajmy pokrojone

kruche babeczki
Ryba w chrupiącej kokosowej panierce 178

pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i maczać najpierw z obu stron w rozmąconym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Smażyć na oleju z obu stron, na złoto

Moje domowe kucharzenie
Jedz brudniej i czuj się lepiej - dr Josh Axe - recenzja 184

Jedz brudniej i czuj się lepiej" to książka, której autorem jest dr Josh Axe. Można ją nabyć na stronie dobreksiążki.pl .   Opis wydawcy: "Jedz brudniej" to szokujące zalecenie, szczególnie gdy pada z ust specjalisty medycznego. Okazuje się jednak, że dr Axe się nie przejęzyczył. Szczególnie jeśli dodamy: "Jedz brudniej, zadbaj o jelito" . Jeżeli nigdy nie słyszałeś o jelicie nieszczelnym(...)którego pasją jest pomaganie ludziom w powrocie do zdrowia z wykorzystaniem żywności jako lekarstwa. Powołał do istnienia jedną z największych w USA klinik medycyny funkcjonalnej oraz prowadzi popularną zdrowotną stronę internetową www.draxe.com, gdzie można znaleźć przepisy kulinarne, naturalne remedia, porady dietetyczne, nagrania wideo i wskazówki fitnessowe. Dr Ahe jest certyfikowanym lekarzem medycyny naturalnej. W Palmer Collage uzyskał doktorat z kręgarstwa

Di gotuje
Fit burger wołowy 203

plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut z każdej strony. 3 Bułeczkę podgrzewamy w piekarniku lub na drugiej, suchej patelni. 4 Nakładamy na spód bułki roszponkę, kotleta, pomidora i cebulę

Kuchnia Bazylii