strona 1 - 500 przepisów (strona:25/34)

Karkówka duszona w ciemnym piwie 377

Posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy w mące - nadmiar strzepujemy. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy 1 łyżkę masła klarowanego i na wysokim ogniu smażymy nasze kotlety z obu stron, aż do zarumienienia. Wyciągamy na talerz i odstawiamy na bok. 2. Do tego samego garnka wrzucamy resztę masła klarowanego, zmniejszamy ogień na średni. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia (około

My Culinary Art
Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią i jabłkiem (bez glutenu,mleka i jajek) 322

było grudek. Wymieszać z mięsem i mąką, posolić, dodać trochę majeranku i słodkiej papryki. Zwilżonymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. (Do smażenia najlepiej nadaje się olej kokosowy, ryżowy lub rzepakowy) Cukinię pokroić w na ćwierć-plasterki, podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać obrane, starte na tarce jabłko, przyprawy i zalać wodą

głodny alergik
Kotlety z wątróbki z ciecierzycą 256

łyżki bułki tartej, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.    Na patelni z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką porcje masy, formując kotleciki. Smażymy na rumiano z obu stron.    Kotlety zdejmujemy z patelni a na olej wrzucamy cebulę i marchewkę  a kiedy się zeszklą dodajemy paprykę, pozostałe suszone pomidory i cieciorkę. Chwilę podsmażamy. Dodajemy odrobinę wody, doprawiamy

Maminek kulinarny
Sos Czosnkowy Light z Ogórkiem dla Leniwych :) 181

powstał sos, lekki, orzeźwiający i momentami chrupiący. Dla nas pyszny! A dla Was? Kto zrobi? :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Składniki na 2 osoby: 1 mały jogurt naturalny 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 ogórka sól cukier Wykonanie: Będzie prosto, szybko

Blondynka Gotuje
Pizza z Salami i Wędzonymi Szprotkami 208

pizzę miał ochotę mój syn. Najważniejsze, że mu smakowała. Próbowałam i ja i była smaczna :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Składniki na 1 pizze o średnicy 31 cm: 13 g świeżych drożdży 3/4 szklanki ciepłej wody 1 szklanki mąki pszennej  typ 0 (użyłam

Blondynka Gotuje
Przekąski na karnawał i nie tylko 412

podałam ilości mleka. DO tak przygotowanego ciasta wrzucam umyte i osuszone pieczarki. Dokładnie zamaczam w cieście po czym wrzucam na rozgrzany tłuszcz.  Smażę około 2 minut z każdej strony. Gotowe pieczarki przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika aby utrzymać ich ciepło aż do momentu podania (choć zimne są również dobre). Podaję z sosem czosnkowym albo serowym

Magiczna kuchnia Darii
Kuchnia Podlasia- Ser Swojski Koryciński Czesławy Zarzeckiej 221

Knyszyńską a Biebrzański Park Narodowy.  Mieszkańcy Korycina, jak głosi legenda, nauczyli się produkcji serów od Szwajcarów, którzy w czasie potopu szwedzkiego, w latach 1655 - 1660, brali udział, po stronie Polskiej, w walkach na Podlasiu. Niektórzy ranni żołnierze wracali do zdrowia w folwarku Kumiała w okolicach Korycina. Część z nich osiedliła się w Polsce na stałe i przekazała recepturę wyrobu

Z Kuchni Do Kuchni
Dieta aztecka i odchudzająca moc nasion Chia :) 173

zamiaru chudnąć, bynajmniej nie 0,5 kg dziennie (bo o takich efektach mówi dr Bob w swoim przypadku). Bardziej zależy mi na poznaniu nasionek chia od tej drugiej strony, czyli poczucia siły, energii, wytrzymałości itp. Po drugie nie mieszkam w dużym mieście, mamy co prawda kilka sklepów, jednak nie posiadają one w ofercie wymaganych produktów do diety. Po trzecie

Zdrowie na języku :P
Kotlety z indyka, cukinii i papryki 251

solą, papryką w proszku i białym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.Formujemy z masy niewielkie kulki, spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na małym ogniu.PRZYGOTOWANIE surówki z rzodkiewki:Białą rzodkiewką obieramy ze skórki i kroimy na wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Czerwoną rzodkiewkę kroimy w półksiężyce. Na talerzu układamy wstążki

kulinarnyJa
Pierś kaczki pieczona w rozmarynie i oregano 189

Możemy również dodać gałązki rozmarynu i oregano.Zamarynowaną kaczkę układamy na rozgrzanej patelni skóra do dołu. Smażymy ok. 7 min, aż skórka się ładnie zarumieni. Następnie przekładamy na drugą stronę i jeszcze podsmażamy ok. 2-3 min.Podsmażoną kaczkę układamy na warzywach w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy solą i pieprze.Tak przygotowaną kaczkę z warzywami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

kulinarnyJa
Placki warzywne w kremowym sosie z kurkami 192

miski. Dodajemy jajka, mąkę, bułkę tartą, mleko oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone na złoto układamy na ręczniku papierowym, aby odsączyć olej.PRZYGOTOWANIE sosu z kurkami:W pierwszej kolejności dokładnie myjemy kurki w zimnej wodzie. Umyte kurki osuszamy i odstawiamy.Na patelni rozgrzewamy klarowane masło

kulinarnyJa
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą 418

min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 7,00 złSKŁADNIKI:700 g fasolki szparagowej2 łyżki masła klarowanego3 łyżki bułki tartej1 łyżeczka cukrusólPRZYGOTOWANIE:Fasolkę szparagową myjemy i obcinamy końcówki z obu stron. Gotujemy z dodatkiem cukru i soli, aż zmięknie ok. 15 min. Ugotowaną fasolkę odcedzamy z wody.Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy bułkę tartą. Zasmażamy bułkę i dodajmy ugotowaną fasolkę. Chwilę wszystkie

kulinarnyJa
Figi z mozzarellą i pomidorami w balsamicznym sosie 186

karmelu. Dolewamy ocet balsamiczny i energicznie mieszamy, aż karmel się rozpuści. Chwilę redukujemy, aby sos zgęstniał.PRZYGOTOWANIE dania:Figi kroimy na 4 części i podsmażamy na oliwie z obu stron. Pomidora i mozzarellę kroimy na grube plastry.Na talerzu, który polewamy sosem balsamicznym układamy na przemian pomidora, mozzarellę i liście rukoli. Dodajemy podsmażone figi. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego

kulinarnyJa
Skrzydełka w coca coli / Coca cola chicken wings 2222

natnij mięsiste części dzięki czemu słodki sos wniknie głębiej w mięso.W woku lub na dużej i głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i wrzuć skrzydełka. Obsmaż z każdej strony do ładnego zarumienienia i wyjmij je z patelni.Do tej samej patelni wrzuć imbir, czosnek i chili i smaż przez minutę (uważaj aby czosnek się nie przypalił bo zgorzknieje). Dodaj

karmelowy
Drink a'la Mohito 248

niewyszukane więc może zaserwujemy gościom taki drink na wieczorną imprezę.SKŁADNIKIkilka listków mięty25 mil. wódki czystejspritećwiartka limonkiwoda gazowanalódWYKONANIEW długiej szklance typu long miażdżymy miętę ( np drugą stroną tłuczka drewnianego) Wypełniamy szklankę pokruszonym lodem , ok 1/3. Dopełniamy sprite i wodą gazowaną, wyciskamy limonkę.Drink charakteryzuje się orzeźwiającym smakiem. Jeśli chcemy, bym był słodszy, dodajemy łyżeczkę brązowego  lub trzcinowego cukru

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania