czasie ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, wykrawać koła. Zostawić do wyrośnięcia na 30 minut na oprószonym mąką blacie.Smażyć w rozgrzanym do 175 st. C. smalcu z obu stron na brązowo.Okładać pączki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, nadziewać powidłami.Zostawić do ostudzenia, oprószyć cukrem pudrem.Smacznego!Żeby tylko te pączki nie były takie kaloryczne, i żeby nie trzeba
Pożeraczka, czyli raz adobrzetaki efekt osiągnąć, to polecam ten sposób), nie chciałam jednak niczym zakłócić idealnie kremowej konsystencji.Przygotowałam je z malin, które sami zebraliśmy w lesie, narażając się na ataki ze strony wielgachnych pokrzyw i straszliwie strasznych pająków. Udało się zebrać raptem trzysta gram; poza tym nie były specjalnie zachwycające. Małe, troszkę zgniecione, średnio słodkie. Na lody jednak - idealne.Lody malinowo-rozmarynoweSkładniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzedań wykonanych przeze mnie tylko czekam na umowę :),Póki co szukam jeszczę osoby chętniej to zrobienia skórki aby jako tako wyglądało:), w przyszłości planuje przenieść się z bloga na stronę internetową i ogarnąć co Wam się bardzo spodoba.Przepraszam, że tak od czasu do czasu piszę, ale dużo mam też na głowie przyszykowania do ślubu, nowa praca, no i nie zapeszając
pichcisztobułkę, przyprawę do ziemniaków i wszystko wymieszać do smaku wsypać kucharka i dobrze wszystko wymieszać na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką porcje masy smażyć placki na rumiano z każdej strony - z patelni kłaść na ręczniku papierowym dla wchłonięcia tłuszczu ogórek ze skórką, rzodkiewki utrzeć na tarce grubsze oczka dodać drobno pokrojony szczypiorek, sos tzatziki, cukier, śmietanę, jogurt i dobrze wszystko
W Mojej Kuchni Lubięroladki owinąć nicią i schować do woreczka do lodówki na całą noc aby się zamarynowały przyprawami, dodatkami roladki obsypać mąką i na mocno gorącym oleju je obsmażyć z każdej strony wlać wodę, kucharka i pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą
W Mojej Kuchni Lubiębułka tarta napęcznieje i masa będzie zwarta formować dłonią posmarowaną olejem - nie klei się do rąk - kotlety mielone i obsypać je mąką na bardzo gorącym oleju smażyć z obu stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami
W Mojej Kuchni Lubięmarynacie namoczyć - schować do lodówki na 2 godziny schabowe z marynaty obtaczać w tartej bułce wymieszanej z mąką i smażyć na bardzo gorącym oleju na rumiano z obu stron ziemniaki młode ugotować w osolonej wodzie, buraczki konserwowe zetrzeć na grubszych oczka tarki i wmieszać z pokrojoną cebulką, cukrem, solą, pieprzem schabowe w tej marynacie mają naprawdę dobry smak - podać schabowe
W Mojej Kuchni Lubięczosnku, paprykę ostrą i podsmażać do podrumienienia się ziemniaków kotlety schabowe rozbić, namoczyć je w roztrzepanym jajku i obtaczać w panierce Prymat-u smażyć je na rumiano z każdej strony na gorącym oleju ogórki zetrzeć na tarce do ogórków i wymieszać je z sosem do mizerii Prymat, jogurtem, szczypiorkiem posiekanym ziemniaki podać z kotletem, mizerią i jest smaczny, syty obiad
W Mojej Kuchni Lubięjeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki masę dobrze wyrobioną odstawić do lodówki na 30 minut do lodówki formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju pomidory zmiksować w rozdrabniaczu całe razem ze skórką i ząbkami czosnku - dodać do mielonych kotletów i dolać wody dusić bez przykrycia z 20-30 minut, na koniec
W Mojej Kuchni Lubięmiękki wyjąć cedzakiem na sito aby odckła woda jajka roztrzepać z pieprzem świeżo mielonym - maczać kawałki kalafiora w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju - odkładać na ręcznik papierowy podać na ciepło, można z sosem czosnkowym, jogurtowym lub z sosem tzatziki.....mi smakuje również na zimno jako przegryzka gdy chwyci głodek...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękaszy. Na koniec zetrzyj trochę parmezanu i wmieszaj go w farrotto. Rozłóż danie do misek, posyp parmezanem i listkami tymianku. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwagarnka. Ozdabiam owocami, bakaliami, orzechami i polewamy miodem. Voilà! Jesienna kasza gotowa do spożycia :) może nie należy do najszybciej przygotowywanych śniadań, ale spójrzcie na do z innej strony... nie trzeba jej mieszać, więc przez 15min. można wziąć prysznic, pomalować się, przygotować kawę itd. :) a mój werdykt? Jakoś nie widzę dużej różnicy między sposobem przygotowania ;) Miłego dnia
Kitchens Alphabetdodajemy serek i łyżeczkę jogurtu. Mieszamy i zmniejszamy ogień. Pilnujemy, by się nie przypaliło! Na rozgrzaną patelnię do grillowania* wkładamy kurczaka i grillujemy ok. 5min. z każdej strony (w zależności jak wysmażonego i soczystego kurczaka chcecie). Kurczaka na talerzu polewamy naszym "sosem" porowo-paprykowym, dodajemy ziemniaki oraz ketchup/majonez do smaku:) Volià, kurczak pod porowo-paprykową pierzynką gotowy! :) *patelnia
Kitchens AlphabetGrzechem byłoby tam nie wstąpić i nie skosztować tych słodkich smakołyków przy małej czarnej. Chcąc utrwalić te piękne wspomnienia zmaterializowałam ów legendarny portugalski wypiek korzystając z video instrukcji na stronie SaborIntenso.P.S. Żałuję, że nie miałam własnego ciasta francuskiego. Składniki:2 opakowania cista francuskiego (razem 600g ) 500 ml mleka,skórka z cytryny,laska cynamonu,60 g mąki,500 g cukru
Delicious Titbitsząbki czosnku. Zalać butelką czerwonego wina. Ogony powinny być zakryte. Odstawić na 24 godziny. Ogony wyjąć z marynaty, osuszyć, posypać vegetą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do brytfanny. Marynatę przecedzić. Warzywa przesmażyć na oleju pozostałym po obsmażanych ogonach i rozsypać na ogony. Całość zalać przecedzonym winem. Dusić w temperaturze 190 oC około
Kulinarny karnet Christophera