następnie wrzucić cebulę i jabłka. Smażyć na średnim ogniu do całkowitej miękkości, często mieszając.Wątróbkę wyjąć z mleka i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy z kawałków obtaczać z każdej strony w mące, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Wątróbki nie powinno się smażyć za długo, ponieważ zrobi się zbyt twarda. Dopiero po usmażeniu doprawić wątróbkę solą i pieprzem
Świat Domowej Kuchninietypowa propozycja podania doskonale ogólnie znanej przystawki, która bez wątpienia zrobi wrażenie na naszych gościach lub pozostałej części rodziny.UWAGA! Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka!Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem (wyparzyć). Ostawić do całkowitego wysuszenia. Mięso z kurczaka umyć i przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować na małym ogniu
Świat Domowej Kuchnimarynatą, przemieszać i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.Po tym czasie, na patelni rozgrzać olej. Polędwiczki smażyć na płasko, partiami, aż się ładnie zarumienią z obu stron. Zdjąć z patelni. Idealnie smakują z pieczonymi ziemniaczkami
Świat Domowej Kuchnitemu znalazłam bardzo ciekawy przepis pozwalający w nietypowy sposób urozmaić zwykłe kotlety mielone. Pomysł okazał się doskonały. Kotlety są aromatyczne i mięciutkie, wprost rozpływające się w ustach. Ze swojej strony dodałam kilka niewielkich zmian w przepisie, absolutnie nie wpływających na smak kotletów.Ugotować 2 jajka na twardo. Ugotowane jajka obrać i pokroić w drobną kosteczkę.Do miski wlać mleko, włożyć
Świat Domowej Kuchnipomyślałam o zblendowaniu tego dipu, ale nasz łosoś nie poradziłby sobie z taką konsystencją).Oddzielamy plastry łososia. Na środek plastra dajemy nasz dip, i zawijamy z obu stron. Robimy tak samo z kolejnymi plastrami. Ja położyłam na kiełkach rzodkiewki, a Ty co proponujesz
Kuchnia moimi oczamiwykrawać ciasteczka foremką. Posmarowaną papierem nasączonym tłuszczem patelnię taką do naleśników (ja użyłam) nagrzać, kłaść ciasteczka i smażyć na niezbyt dużym ogniu z każdej strony do brązowego kolorku. (Jak placuszki).Smacznego
Moje pyszne gotowaniewierzch wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 60-70 minut. Jeżeli pod koniec wierzch sernika, za bardzo będzie się rumienił, nakryć go folią aluminiową, świecącą strona do góry.Upieczony sernik, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyjmujemy go i dostudzamy.Polewa:Cukierki pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do rondelka, zalać to kremówką. Wszystko podgrzewać nad parą
Moje pyszne gotowaniewycinać z niego placuszki (chlebki). Rozgrzać patelnie natartą tłuszczem, jak już pisałam na górze najlepiej taką do naleśników, i smażyć po 2 minutki z każdej strony. Przekładać na talerzyk.Smacznego :)Jak widać "chlebek sodowy", można zjadać sam, na słodko z dżemem , oraz jako chlebek pod kanapkę. Pasuję fantastycznie do wszystkiego :).*Informacje na temat placuszków zaciągnięte z Wikipedii :)*Ta łyżka cukru
Moje pyszne gotowaniebyło grudek. Wbić jajko i dobrze roztrzepać. Na patelni rozgrzać masło i wlać tak przygotowane jajko. Smażymy na średnim ogniu, żeby omlet nie przypalił się. Nie przewracamy na drugą stronę. Kiedy jajko zetnie się, wtedy na wierzchu rozsmarowujemy ulubiony dżem lub konfiturę, brzegi zakładamy do środka i zsuwamy na talerz. Ja użyłam najprostszej gruszki uduszonej we własnym soku z dodatkiem
Codzienna kuchnia niecodziennalodówki na około 15-20 minut przed grillowaniem.Patelnię rozgrzać, przesmarować pędzelkiem z odrobiną oleju i ułożyć na niej ryby. Grillować przez około 7-9 minut z każdej strony. Pod koniec obok ryb ułożyć ulubione warzywa i je również lekko zgrillować.Tak przygotowany pstrąg ma wspaniały smak i zapach. Jest bardzo soczysty, pikantny i na pewno zdrowy :) Oto garść
Codzienna kuchnia niecodziennamięsie zrobić nożem głębokie otwory i włożyć w nie słupki sera do 3/4 ich długości.Mięso obtoczyć w mące. Obsmażyć mięso na maśle, na jasnozłoty kolor z każdej strony. Ser powinien się rozpuścić.Dodać posiekaną cebulę, krótko przysmażyć i wlać jogurt wymieszany z Kucharkiem. Mięsko dusić pod przykryciem 30 minut. Jeżeli chcemy sos aksamitny należy go przetrzeć. Ja akurat tego
Kulinarny karnet ChristopheraŚcieramy na tarce (ja przekręcam 2x w maszynce do mięsa). Dodajemy jajko, przyprawy i masę mieszamy dokładnie. Na gorący olej kładziemy łyżką ciasto, formując małe placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku
Walijskie Pichceniewlać 4 łyżki oliwy z oliwek, dodać pokrojoną cebulę i ułożyć na niej filety drobiowe. Podsmażyć na bardzo dużym ogniu, odwrócić i podsmażyć z drugiej strony. Dodać nalewkę wody sól do smaku i dusić pod przykryciem na dużym ogniu przez okolo 5 minut.SMACZNEGO
zielonacukinkadobrze wymieszać. Odstawić na 15 minut. Rozgrzać patelnię. Smażyć na wolnym ogniu, bez dodatkowego tłuszczu. Gdy ciasto trochę urośnie i na wierzchu pojawią się bąbelki, przewrócić naleśnik na drugą stronę i smażyć jeszcze jedną minutę. Podawać tradycyjnie z syropem klonowym, miodem lub ulubionymi konfiturami. Smacznego
W poszukiwaniu inspiracjiwałeczki długości około 10 cm, nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków. Piec w piekarniku rozgrzanym do 230 stopni około 20 minut. Po połowie czasu należy przewrócić je na drugą stronę. Uwaga! Ćevapcići można również upiec na grillu, należy je jednak obtoczyć w mące jeszcze przed nadzianiem na patyczki i grillować aż się równomiernie zrumienią. Podawać z sosem tzatziki
W poszukiwaniu inspiracji