Kuchnia Podlasia- Ser Swojski Koryciński Czesławy Zarzeckiej

Kuchnia Podlasia- Ser Swojski Koryciński Czesławy Zarzeckiej

Kuchnia Podlasia- Ser Swojski Koryciński Czesławy Zarzeckiej

Zabiorę Was dziś w podróż do Korycina! Na tym terenie Pani Czesława Zarzecka produkuje od A do Z, światowej sławy Ser Swojski Koryciński. Ser Koryciński „Swojski”  – to produkt regionalny, wytwarzany w znajdującej się w północno-wschodzniej części Polski podlaskiej gminie Korycin. Powstała w XVI wieku wieś, o tej samej nazwie, to urokliwy, wyróżniający się czystym środowiskiem, teren wtulony pomiędzy Puszczę Knyszyńską a Biebrzański Park Narodowy.  Mieszkańcy Korycina, jak głosi legenda, nauczyli się p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.