Szybki makaron w sosie pieczarkowym Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w dosyć drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć pieczarki, paprykę, cebulę i na średnim ogniu smażyć ok. 8-10 min. Dodać czosnek(...)rozprowadzić ją równomiernie. Na patelnię z zawartością wlać bulion drobiowy, dodać bazylię, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, nieco soli do smaku i gotować na średnim ogniu ok. 5 min, aż sos zgęstnieje. Dodać śmietanę, oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać, przełożyć na talerze, posypać świeżo startym parmezanem i od razu podawać. Makaron
ememe kitchenPyszne, smażone filety, marynowane w aromatycznym sosie z warzywami, czyli najlepsza ryba po japońsku bez panierki – Nanbanzuke. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako danie główne, ale również jako pyszna, zdrowa przekąska. Nanbanzuke, to z pewnością mało u nas znane danie z warzywami i rybą w przepysznej marynacie. To wielka szkoda, ponieważ danie jest proste w przygotowaniu, a efekt jest(...)skóry (może być też dorsz): 500 – 600 g skrobia ziemniaczana: 2 – 3 łyżki marchewka: 1 szt. cebula: 1 szt. szczypiorek: 2 pęczki papryczka chili: 2 szt. sos sojowy: 2 – 3 łyżki ocet ryżowy: 2 – 3 łyżki bulion dashi: ok. 3/4 szklanki (z przepisu dowiesz się, czym go można zastąpić) cukier trzcinowy: 1 łyżka sake (zamiennie jabłkowy
Kuchnia Na WypasiePrzepyszna pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki. Pasta jajeczna na kanapki z tuńczykiem w sosie własnym oraz dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasolki z puszki. Domowa pasta kanapkowa którą wszyscy spałaszują ze smakiem. Idealny dodatek do świeżego pieczywa lub bułki z masłem. Pasta jest tak smaczna że można ją zajadać wręcz łyżką prosto z miseczki. Możesz również przygotować z nią przystawkę(...)kcal Najlepsza kanapkowa pasta z tuńczyka. Pasta jajeczna z tuńczykiem z puszki oraz z pysznymi dodatkami. Idealna do świeżego pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 1 mała puszka kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 łyżki majonezu Kielecki sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, po czym ostudź
ProstePesto.plmeksykańsku. Nadzienie do nich jest zrobione z podsmażonego mięsa mielonego z dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasoli. Naleśniki po nałożeniu na nie farszu i zawinięciu układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku. Przygotowanie tego dania jest nieco pracochłonne, ale efekt końcowy jest wart czasu poświęconego na jego zrobienie. Naleśniki po meksykańsku(...)łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego Sos pomidorowy: 1 łyżka oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku 200 g pomidorów krojonych z puszki sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Naleśników po meksykańsku: Cebulę obrać, pokroić w kostkę
Danka Pichcisprawdzi się na przyjęcie lub spotkanie w gronie znajomych. Oprócz wymienionych składników, w sałatce znajdziesz również czerwoną fasolę, kukurydzę, ser cheddar, sałatę lodową oraz czerwoną paprykę i pomidory. Natomiast sos składa się z jednej części majonezu i dwóch jogurtu greckiego oraz czosnku i sporej ilości soku z limonki. Aby przygotować tę pyszną sałatkę, wystarczy ułożyć warstwami podane składniki. Przepis(...)pół, a paprykę czerwoną pokrój w kostkę. Awokado pokrój w plasterki, a cheddar zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Z jogurtu greckiego, majonezu, czosnku oraz soku z limonki przygotuj sos. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. W szklanej misce ułóż kolejno: warstwę nachosów, porwane liście sałaty, fasolę i pomidorki koktajlowe. Przekładamy warstwą sosu i układamy pozostałe składniki, czyli starty cheddar
Kuchnia Na Wypasiełosoś czy tuńczyk, płaty nori, marynowana rzepa, rzodkiewka pokrojona w cieniutkie plasterki, tofu, awokado, inne – do posypania i ozdoby: jasny i czarny sezam, kawior – do podania: sos sojowy, wasabi, imbir marynowany GARŚĆ PORAD I INSTRUKCJA Sprzęt do robienia sushi – do przygotowania domowego sushi i temaków potrzebujesz kilku sprzętów. W pierwszej kolejności musisz zrobić ryż do sushi, do czego(...)jeśli nie masz możliwości kupienia naprawdę świeżej ryby z pewnego źródła postaw na wędzoną rybę np łosoś. Inne dodatki: ogórek, rzepa, awokado, mango, paluszki krabowe, inne. Dodatkowo potrzebujesz także: sos sojowy, opcjonalnie sos teryaki, wasabi, marynowany imbir do sushi. Krojenie składników – do przygotowania temari pokrój rybę w kilkucentymetrowe cienkie paski, podobnie jak do nigiri. Inne składniki pokrój w cienkie plasterki
nietylkopasta.plPrzepis na karmel solony . Jest to pyszny słodki sos domowy , składający się tylko z 4 składników. Szybko przyrządzany w 15 minut. Może posłużyć jako polewa do tortów, ciast, babeczek, lodów, owoców, oraz jako składnik sosów, kremów, mas, itd. Karmel solony domowej roboty, to sos tak pyszny, że można go jeść łyżkami. Jak zrobić taki karmel solony pokazane(...)Instagramie , Facebooku lu Pinterest . Oznacz tagiem #ritacreative a z miłą chęcią udostępnię Twój profil na moim story na Instagramie. domowy sos karmelowy karmel solony zaraz po wyjęciu z lodówki Obserwuj RITA creative na INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam
RITA food channelczym piekę w bardzo gorącym piekarniku, przewracając je na drugą stronę w trakcie pieczenia. Upieczone frytki ze słodkich ziemniaków fajnie smakują posypane ziołami bądź zaserwowane z dodatkiem ulubionego sosu. Jako sosu użyć można ketchupu, majonezu, sosu chili bądź sosu serowego. Zioła, które dobrze komponują się ze słodkimi ziemniakami to na przykład tymianek, papryka oraz rozmaryn. Jeśli
MeCooks