około 1/2 ) 4 ziemniaki 1 mała cukinia 1 puszka , czerwonej fasolki 2 cebule 1 szklanka passaty lub koncentrat pomidorowy z wodą 1 łyżeczka cukru czosnek granulowany 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka wędzonej papryki , słodkiej 1 łyżeczka ostrej papryki sól do smaku sos beszamelowy : duża łyżka masła , duża łyżka mąki , 0,5 szklanki słodkiej śmietanki 12% 0,5 szklanki mleka
Ogrodnik w podróżykojarzy z taką żółtą przyprawą. Wszystko dzięki Anglikom. Daleko na wschodzie, curry oznacza mniej więcej tyle co sos :) Zgodnie z obowiązującą w Indiach modą, jedzone w pojemniku przed komputerem w pracy :) Składniki: - ryż - wiórki kokosowe - zielona soczewica - banan - cebula - koncentrat pomidorowy - chilli - kmin rzymski Wykonanie: Ryż mieszamy z wiórkami kokosowymi, zawijamy w folię aluminiową, robimy dziurki w tak powstałej paczce
Kryzysowa Książka Kucharskazeszkliłem. Paprykę i pomidory pokroiłem na małe kawałki. Dodałem do cebuli i czosnku. Podlałem białym winem, dodałem koncentrat pomidorowy, dusiłem 15 minut. Tuńczyka skropiłem oliwą, posypałem przyprawami. Odstawiłem na 15 minut. Dodałem tuńczyka do rondla, dusiłem całość ok. 15 minut, aż sos zgęstniał. Podałem z bagietką
R'n'G Kitchenwrzucamy do garnka, gdzie jest rozgrzana już niewielka ilość oliwy. Kiedy cebula się zeszkli z czosnkiem wlewamy przecier pomidorowy (jeśli robicie z mięsem to na tym etapie wrzućcie przesmażony już mięso np. filet lub mięso mielone) i doprowadzamy go zagotowania się sosu i następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i próbujemy czy jest wystarczająco przyprawiona. Brytfannę
Gotuj z MąkąDodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i selera naciowego pokrojonego. Smażyć wszystko około 5 minut mieszając. Wlać wodę, przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem około 10 minut na wolnym ogniu. Rybę ułożyć na warzywach polewając ją lekko sosem i dusić do miękkości warzyw. garnek rybny z morszczukiem
O kuchni z uczuciemcukinię. Dusimy na wolnym ogniu podlewając sokiem z ananasa. Pod koniec duszenia, przyprawiamy pieprzem cytrynowym i pastą pomidorową, chwilkę dusimy jeszcze. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ananas, dokładnie mieszamy. W szklanym naczyniu układamy na przemian kawałki ryby oraz przygotowany gorący sos. Tak przygotowaną danie rybne odstawiamy na 24 godz. Smacznego
kgwjanczewodusimy pod przykryciem, do momentu aż pieczarki będą uduszone. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wyciśnięty przez praskę czosnek. W miarę potrzeb podlewamy wod ą i gotowe . Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy z gotowym sosem. Danie posypujemy świeżo posiekan ą kolendr
kulinarne odsłony patinaciowego pokrojone na nieduże kawałki ½ słodkiej czerwonej papryki pokrojona w kostkę 1 średnia cebula poszatkowana 150 ml passaty pomidorowej 200 ml wywaru warzywnego (może być z kostki) 900 g ziemniaków 1 serek topiony 150 ml mleka 1 łyżka mąki 1 łyżeczka sosu worcestershire 1 płaska łyżeczka cynamonu bazylia sól, pieprz olej Ziemniaki obrać ugotować do miękkości, udusić
Jadło i czytadłoodrobiną wod y i dusi ć do miękkości. Gdy warzywa już zmiękną ,doda ć koncentrat pomidorowy, ke tch up, doprawi ć do smaku solą,pieprzem,papryką i cukrem.Wszystko razem dokładnie wymiesza ć i jeszcze chwilkę got ować . Gorącym sosem przykry ć ułożon ą na półmisku rybę. Odstawić do wystygni ęcia. Ryba najlepiej smakuje następnego dnia gdy przejdzie
Kolorowa kuchnia ElkiCałość dusić pod przykryciem. Na końcu sos ponownie doprawić do smaku. Gotowe naleśniki złożyć wg uznania i polać sosem. (*) Nie zawsze mam wodę gazowaną, więc czasami daję zwykłą i wtedy do ciasta wsypuję odrobinkę sody. (**) Można użyć około 300 ml passaty pomidorowej lub pomidory z puszki + dosłownie szczyptę cukru
Di gotujezalewie solnej 2 marchewki Kawałek selera 1 mała czerwona papryka Kawałek białej części pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki musztardy Przyprawa curry w proszku 2-3 łyżeczki, kostka bulionowa, szczypta cayenne, odrobina cukru, soli i pieprzu czarnego Do zagęszczenia sosu kremowa śmietanka 30% Natka pietruszki Ryż biały długoziarnisty firmy Kupiec olej do smażenia lub klarowane masło Wykonanie
W garach u Gosidusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy sól, pieprz, oregano, bazylię (można świeże, ja miałam suszone), koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy, chwilkę dusimy, można dodać troszkę wody, ale nie jest to konieczne. Po paru minutach, wyłączamy gaz i dodajemy do sosu odcedzony, ugotowany makaron i ser, wszystko dokładnie mieszamy do rozpuszczenia sera. I nasze danie jest gotowe
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuśrednim ogniu dużą patelnię, wlej olej i dodaj masło. Gdy się porządnie rozgrzeją dodaj kardamon, chilli, goździki, przecier pomidorowy i po dużej szczypcie soli i pieprzu. Smaż mieszając 2 minuty. Wsyp ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj, tak by ryż pokrył się sosem. Zdejmij patelnię z ognia, wmieszaj sok z cytryny i podawaj. Smacznego! English version Spicy rice with chilli
karmelowypodsmażać około 10 minut często mieszając. Dodać ryż i czerwoną fasolę, wymieszać, podsmażać kilka minut. Dodać pastę pomidorową, dobrze wymieszać i podsmażyć jeszcze 2 minuty. Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille podawać na gorąco, można posypać szatkowanym szczypiorem i ostrym sosem. Post Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnipokrywała mięso), posolić i obgotować (około 15-20 minut). W rondelku wymieszać około 500 ml wody, koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek z cebulą oraz przyprawy. Całość zagotować. Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego (z listkami i zielem angielskim), posypać fasolą i zalać sosem. Piec (pod przykryciem) w temperaturze 180 stopni do miękkości (około 70 minut), (Fasola powinna być całkowicie pokryta sosem
Di gotuje