sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:538/794)

Spaghetti bolognese 115

małym ogniu do momentu aż cały płyn nie odparuje. Po tym czasie dodajemy bulion, wrzucamy puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy i ketchup. Gotujemy na lekkim ogniu przez dość długi czas. Cały płyn musi odparować a sos musi być gładki i gęsty ( nawet 1,5 godziny). Na końcu doprawić jeszcze solą i pieprzem, dodać zioła i pozostały czosnek przeciśnięty przez

cucinare
Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną 121

zeszklić na oleju, dodać mięso oraz zmiażdżony czosnek. Usmażyć. Zalać szklanką wrzątku i dusić minimum 10 minut. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut na małym ogniu. Dodać zioła, wędzoną paprykę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sos mięsny wymieszać dokładnie z kaszą. Papryki przekroić w poprzek, wyciąć gniazda nasienne. Posolić w środku. Faszerować po poprzek kaszą z mięsem, układać

Czerwień i błękit
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i oliwkami w sosie czosnkowym 168

wówczas jest kruchy i delikatny. Do środka dałam suszone pomidory oraz oliwki. Osobno przygotowałam do roladek sos na bazie pieczonego czosnku, który jest dużo bardziej aromatyczny niż świeży. Natomiast wywar, w którym dusiły się roladki wykorzystałam jako bazę kremowej zupy pomidorowej z ryżem . Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów schabu (ok. 1,5 cm) zielone oliwki, odsączonych (mogą być

Czerwień i błękit
LENIWE GOŁĄBKI 122

dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
MAKARON Z WOŁOWINĄ I MARCHEWKĄ 147

instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam olej i wkładam mięso. Smażę na rumiano.  Dodaję przyprawy a następnie dodaję przecier pomidorowy. Duszę dalej. Marchewkę obieram następnie za pomocą obieraczki kroję wstążki. Dodaję do mięsa.  Duszę aż sos będzie gęsty. Dodaję makaron.  Całość mieszam.  Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
SMAŻONY KUSKUS Z CEBULĄ I MOZZARELLĄ 108

Posiekajcie cebulę Na maśle klarowanym przysmażcie cebulę, nie rumieniąc jej zbyt mocno, najlepiej wcale, raczej zeszklijcie. Do miękkiej już cebuli dołóżcie koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cukier i chwilę przesmażcie, spróbujcie, całość powinna być słodko-winna. Tak przygotowany sos zmieszajcie z kuskusem, porwanymi kawałkami mozzarelli, posypcie natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim, dokładnie wymieszajcie, spróbujcie i jeśli potrzeba jeszcze doprawcie. Na patelni

OliveandThyme
Ryba po japońsku 101

koloru. Usmażoną rybę przełóż na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby obciekła z nadmiaru tłuszczu. Na patelnię lub do garnka przełóż koncentrat pomidorowy, ketchup i cukier oraz wlej wodę, olej i ocet. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu przez mniej więcej 3 minuty. Gotową zalew odstaw do przestygnięcia. Odsączoną

blog.moje-pasje.info
Polpette al sugo 164

posiekaną szalotkę, ostrą papryczkę, czosnek, liście bazylii, oprószyć salą, pierzem, zeszklić, ułożyć na patelni klosiki, podsmażyć całość, podlać winem, dodać passatę pomidorową, gotować na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, kolejne 5 minut bez pokrywki do zgęstnienia sosu. Podawać z makaronem typu spaghetti i chrupiącą świeżą bagietką albo oryginalną ciabattą. Buon appetito

Wino Francja Kuchnia
Indyk z warzywami w sosie pomidorowym 106

paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobiona w niewielkiej ilości zimnej wody, ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu

Bajeczna Kuchnia
Gołąbki zupełnie inaczej! 271

mielonego wieprzowo- wołowego - 3 jajka - 1/2 szklanki bułki tartej - sól, pieprz - 3-5 łyżek mąki pszennej do obtoczenia - ryż jaśminowy na sos: -1/2 dużej kapusty pekińskiej - biała cześć pora (ja użyłam 1/2) - 1,5 słoiczka koncentratu pomidorowego - sól, pieprz, czosnek,  - natka pietruszki - 1 kostka rosołowa - 0,75 litra wody - 4 łyżki masła - rozmaryn świeży WYKONANIE: - mięso wymieszaj

SMYKWKUCHNI
PIERSI KURCZAKA W MLECZKU KOKOSOWYM Z CURRY 184

KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU. WSZYSTKO PODSMAŻAM I WLEWAM PUSZKĘ MLECZKA KOKOSOWEGO. OSOBIŚCIE LUBIĘ DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%. GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ. NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU LAZUR,SOLĘ,PIEPRZĘ. DLA KOLORU DODAJĘ ŁYŻKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO. NAJLEPIEJ SMAKUJE Z RYŻEM ALE MOŻNA PODAWAĆ  RÓWNIEŻ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI. SMACZNEGO

potrawyregionalne
Zielone Spaghetti z gulaszem mielonym-wołowym 149

minut, aż mięso będzie złotawe. 9. Do odobnej miseczki wlewam 500 ml wody, wkładam koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz słoik z przecierem pomidorowym. 10. Całość mieszam ze sobą i wylewam na mięso.  11.Duszę ok 10 min aż sos stanie się gęstszy. 12. Między czasie przygotowuję makaron.  13. Makaron wyjmuję z opakowania.  15.Zagotowuję wodę i solę szczyptą

Gotowanie Patki
Cukinia faszerowana mięsem 92

lekko zbrązowieje.  Podsmażone cukinie delikatnie wydrążyć, zostawiając okolo półcentymetrową skórkę. Miąższ pokroić i dodać do mięsa. Do mięsa dolać przecier pomidorowy i dosypać ziół i przypraw, posolić i popieprzyć do smaku. Smażyć na niewielkim ogniu aż sos odparuje. Gdy farsz będzie gotowy i dobrze doprawiony wypełnić nim wydrążone cukinie, ulożyć je na blasze, posypać startym serem, popruszyć słodką papryką

Codzienne Gotowanie
Cukinia faszerowana tuńczykiem i soczewicą 144

poza rybką znajdziecie w farszu także soczewicę czerwoną i kukurydzę. Mniam ! Składniki: 5 średniej wielkości cukini 300 g tuńczyka w sosie własnym 150 g czerwonej soczewicy 1 cebula 150 g kukurydzy z puszki 200 g passaty pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1-2 ząbki czosnku przyprawy: pieprz, tymianek, opcjonalnie sól mozarella lub żółty ser  olej rzepakowy do smażenia Wykonanie

kolorowotorcikowo
Spaghetti bolognese 111

małym ogniu do momentu aż cały płyn nie odparuje. Po tym czasie dodajemy bulion, wrzucamy puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy i ketchup. Gotujemy na lekkim ogniu przez dość długi czas. Cały płyn musi odparować a sos musi być gładki i gęsty ( nawet 1,5 godziny). Na końcu doprawić jeszcze solą i pieprzem, dodać zioła i pozostały czosnek przeciśnięty przez

cucinare