sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:534/794)

Menu na tydzień: przepisy dla rodziców – prawie tak dobre jak cała przespana noc 116

odparowuje z sosu, więc mogą go zjeść nawet karmiące mamy. Jest on natomiast wyjątkowo pyszny i świetnie nadaje się do mrożenia! Menu na tydzień – przepisy dla rodziców Niedziela: Szybki kurczak w marynacie zielonej bogini Poniedziałek: Pasta alla vodka z groszkiem i prosciutto Wtorek: Spaghetti z pesto i szparagami Środa: Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo(...)groszkiem i prosciutto Wtorek: Spaghetti z pesto, szparagami i ziemniakami Środa: Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Piątek: Sushi bez zawijania- sushi bowl Jak gotowalismy Jak zawsze staraliśmy się większość dań zrobić w niedzielę: upiekliśmy sos do penne (to nie pomyłka, sos jest naprawdę pieczony), razem z nim piekł się kugel, czyli rodzaj babki ziemniaczanej (opiszemy

Niedzielny kucharz
Krwawa Mary (Bloody Mary) 113

naciowego. Ja jednak przedstawię Wam propozycję na drinka na Halloween ze względu na jego kolor. Składniki: 90 ml wódki 180 ml soku pomidorowego (osobiście polecam z nutką chili) 30 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny Kilka kropel sosu tabasco kilka kropel sosu Worcestershire szczypta soli oraz pieprzu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki przelewamy do shakera, w którym mieszamy koktajl z kilkoma

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Makaron z pulpetami wołowymi i warzywami 133

ziele angielskie, liść laurowy, zioła prowansalskie, dusić przez 10 minut. Po tym czasie dołożyć pomidory z puszki pokrojone na mniejsze kawałki, koncentrat pomidorowy i całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusimy kolejne 10-15 minut aż sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Makaron podawać z pulpetami. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
boeuf stroganow 154

cebulą włożyć mięso, wymieszać wszystko i podlać butelką czerwonego wina. Zredukować. Dodać wodę, przynajmniej dwie solidne łyżki musztardy i słoik 200g przecieru pomidorowego. Dobrze rozmieszać. Dusić pod przykryciem. Po jakimś czasie dodać kubek śmietany, rozmieszać. Dusić, aż sos się zredukuje. Podawać

stajnia gołębie od kuchni
Kebabowa karkówka 141

chilli, przyprawa do kebaba   *** Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy i obsypujemy z każdej strony przyprawą do kebaba *** *** Ketchup, majonez, jogurt, przecier pomidorowy oraz szczyptę soli i chili mieszamy ze sobą *** *** Cebulę kroimy w piórka. Mięso i sos dzielimy na 3 części. Do naczynia żaroodpornego wykładamy część mięsa, które smarujemy warstwą sosu i posypujemy połową cebuli *** *** Na cebuli układamy ponownie

Blog z Apetytem
Pikantne leczo z cukinią 1772

tego, aby całkowicie się rozgotowała. Leczo z cukinii oczywiście będzie tak samo smaczne, jednak pozbawione tej ciekawej struktury. Do stworzenia aromatycznego sosu w leczu, użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem

Kuchnia Bazylii
Kebabowa karkówka 215

chilli, przyprawa do kebaba   *** Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy i obsypujemy z każdej strony przyprawą do kebaba *** *** Ketchup, majonez, jogurt, przecier pomidorowy oraz szczyptę soli i chili mieszamy ze sobą *** *** Cebulę kroimy w piórka. Mięso i sos dzielimy na 3 części. Do naczynia żaroodpornego wykładamy część mięsa, które smarujemy warstwą sosu i posypujemy połową cebuli *** *** Na cebuli układamy ponownie

Blog z Apetytem
Przepis na spaghetti bolognese 131

przesmażonego mięsa dodajemy pokrojoną cebulę, marchew i selera, zalewamy winem, dodajemy liście laurowe i smażymy razem przez następne około 10min. Dodajemy przecier pomidorowy, 250ml bulionu drobiowego, i na bardzo wolnym ogniu gotujemy przez 45min. Na koniec gotowania sos boloński doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej i zalewamy odrobiną słodkiej śmietanki. Pod koniec gotowania sosu przygotowujemy makaron, w tym celu

Księga-Smaku
Kociołek z kurczakiem, pomidorami i papryką 333

paseczki czerwoną paprykę oraz plastry pieczarek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy cukrem i solą. Danie dusimy przez około 40 minut. Kociołek jest gotowy gdy sos delikatnie się zagęści

VioletoweKucharzenie
SPAGHETTI Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I RZEŻUCHĄ 117

Czosnek obrać, pokroić lub przecisnąć przez praskę.Parmezan zetrzeć.Rzeżuchę posiekać.Czosnek zrumienić na maśle, dodać rzeżuchę , kiełbaskę i wymieszać.Podlać pulpą pomidorową, doprawić pieprzem,solą , majerankiem i posiekaną papryczką chili.Mieszamy.Dodac łyżkę parmezanu, zamieszać.Makaron wymieszać z sosem z białej kiełbasy i od razu wydawać ma ciepłych talerzach posypane parmezanem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wegańskie pomidorowe curry z ciecierzycą 154

zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dopraw solą i gotuj wszystko razem 10 minut. Wiem, że wygląda to mało zachęcająco Ale jak sos się zredukuje to nie dość, że wygląda lepiej to smakuje obłędnie. Smacznego!   Artykuł Wegańskie pomidorowe curry z ciecierzycą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
RoloPizza 199

doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.  2. Na tej samej patelni na oleju podsmażamy mięso, dodajemy sprasowany czosnek oraz przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy, solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz bazylią, tak aby powstał gęsty sos przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy na równe prostokąty.  Na każdym prostokącie rozkładamy równo

Niezły Młynek
Zupa ogórkowa z ziemniakami 106

Zupożercy dzielą się na smakoszy zup pomidorowych i ogórkowych. Inni lubią jedne i drugie. Ja chyba wolę ogórkową, na dodatek z 

To co kocham
Śledzie na słodko 109

rozgrzałem olej, wrzuciłem cebulę i ją zeszkliłem. Dodałem odcedzone rodzynki, pokrojone morele i daktyle. Wszystko razem dusiłem, dodałem koncentrat pomidorowy i passatę pomidorową, doprawiłem do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Gotowałem razem jeszcze 2 – 3 minuty, sos powinien być dosyć gęsty. Śledzie wyłożyłem do salaterki, przekładając gorącym sosem. Zostawiłem do wystygnięcia, po czym wstawiłem do lodówki

R'n'G Kitchen
Kasza bulgur z mięsem mielonym 197

rozgrzanym oleju, dodajemy do niej mięso mielone i smażymy kilka minut. Na patelnie dolewamy około pół szklanki wody i dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość dusimy kolejne kilka minut aż do pewności że mięso nie jest surowe a sos ma odpowiednią konsystencję.  Dorzucamy ugotowaną kaszę bulgur, doprawiamy do smaku solą, pieprze oraz ziołami i mieszamy dokładnie. Tak przygotowaną masę wykładamy

Tanie przepisy studenckie