Domowy przecier pomidorowy i sos słodko - kwaśny na zimę

Domowy przecier pomidorowy i sos słodko - kwaśny na zimę

Domowy przecier pomidorowy i sos słodko - kwaśny na zimę

Wczoraj na blogu robiłam porządek z etykietami (zbyt wiele ich było, sama się czasami gupiłam) i zauważyłam, że brak jest przetworów. Trzeba to nadrobić - przecież spiżarnię mam bardzo dużą, a jej rolę spełnia u nas składająca się z dwóch pomieszczeń stara, poniemiecka,  wymurowana kamieniami piwnica pod domem. Taka trochę klimatyczna - nasz dom w czasach PRL - u pełnił różne funkcje: był u tu areszt (stąd zachowane do dziś okute drzwi w piwnicy oddzielające jedno pomieszczenie od drugiego i i napis na sklep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.