Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille

Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille

Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille

Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille to klasyka kuchni kreolskiej i Cajun. Obie kuchnie to tradycyja z terenów Luizjany (USA), która opiera się na ryżu, mięsie (przede wszystkim wieprzowinie) i skorupiakach. Kuchnia kreolska i cajun przenikają się, choć cajun jest prostsza (bardziej chłopska), ostrzejsza od kreolskiej, która króluje przede wszystkim w Nowym Orleanie. Podstawą obu odmian kuchni kreolskiej jest tzw. Święta Trójca – cebula, seler naciowy i słodka papryka, do tego ryż, często zasmażka (tz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, papryka, przepisy na święta, zupa pomidorowa, seler naciowy, seler, czerwona fasola, fasola czerwona, fasola, pasty, pasta, francuskie, mielone, wieprzowina, ryż, sosy, sos do ryżu, dania obiadowe, danie jednogarnkowe, dania mięsne, ryż smażony, biała kiełbasa, sos pomidorowy, dania na gorąco, sos mięsny

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.