Sałatka doskonała! Miodowo – musztardowy kurczak podany na sałacie z dodatkiem awokado, pomidorków i chrupiącego boczku. Jednym słowem – pyyycha! Sałatkę możemy zjeść na obiad, kolację lub zabrać ze sobą do pracy. To świetna propozycja na pyszny i pożywny posiłek. Polecam!! Post Sałatka z kurczakiem i awokado w sosie musztardowym pojawił
Marta Gotujegóry z powrotem w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem, wkładamy na parę minut do piekarnika). Kurczaka w cytrynie i oregano podajemy na ciepło ze skarmelizowanymi wcześniej plasterkami cytryny i najlepiej ryżem. Podobne przepisy Paella z owocami morza i kurczakiem Kurczak panierowany po amerykańsku Polędwiczki z kurczaka w panierce Kurczak w pomarańczowo-miodowej marynacie .yuzo_related_post img{width:170px !important
Pociąg Do KuchniDzisiejsza pogoda niestety nie nastraja optymistycznie. Szaro, deszczowo, zimno ... gdzie ta wiosna ? No nic, za to u mnie na blogu kolorowo. Dzisiaj mam dla Was przepis
noteskulinarnyfigaSzybka, zdrowa, lekka sałatka z oliwkami, mozzarellą i pomidorami z domowym ziołowym winegretem musztardowo-miodowym to kolejna propozycja (po świętach;) na coś lekkiego na śniadanie, do
Zasmakuj Kuchniascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: podwójna pierś z kurczaka (ok.700g) 3 pomarańcze (średniej wielkości 3 łyżeczki musztardy miodowej 3 łyżeczki miodu tymianek 300g sera korycińskiego z czosnkiem sól, pieprz, przyprawa do kurczaka olej do smażenia Podwójną pierś z kurczaka dzielimy na pół. W każdej wycinamy kieszonkę(...)Otwór spinamy wykałaczką. Nacieramy przyprawami. Smażymy z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub kokilek. Pomarańcze obieramy ze skórki, z tych białych skórek też, ponieważ spowodują one, że sos będzie gorzki. Kroimy na mniejsze części i wrzucamy na patelnię. Dodajemy musztardę i miód. Dusimy chwilę, aż wytworzy się sos. Podczas duszenia pomarańczę się rozpadną, jeśli nie chcecie by plątały
Czerwona Porzeczkażurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Polecam ten przepis na Łopatkę pieczoną z oregano Ok. 1 kg kawałek łopatki wieprzowej zamarynowałam dzień przed pieczeniem, wykorzystałam mieszankę przypraw z których przygotowywałam schab dojrzewający (1 łyżkę oregano, po 1 łyżeczce wędzonej papryki, ostrej papryki, czosnku granulowanego, pieprzu młotkowanego z kolendrą, oraz po łyżce sosu sojowego, miodu, octu balsamicznego i oleju). Przygotowanie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmało wyczuwalny. Polędwiczki zbyt słabo doprawione. Sos jednak smakował bardzo dobrze. Pierwsza jednak była zupa. EINTOPF, czyli RUMPUĆ na bulionie z żeberek, z fasolką szparagową, kalarepką, itd. Smaczna, ale nie jadam zup na mięsnych bulionach, więc to nie mój smak. Natomiast z żeberek z bulionu powstało danie drugie. ŻEBERKA W GLAZURZE PIWNO-MIODOWEJ podane na PLACKU ZIEMNIACZANYM, z KONFITURĄ
W kuchni Karmel-itkiNieśmiertelna SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY podana z miodowym winegretem i... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEszynki parmeńskiej 5 łyżek musztardy miodowej kilka gałązek świeżego tymianku 1 limonka 10 ziemniaków 3- 4 buraki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki miodu 2 szalotki sól pieprz Przygotowanie buraczki gotujemy, podobnie ziemniaki schab myjemy, osuszamy, doprawiamy pieprzem, świeżym tymiankiem, skrapiamy sokiem z limonki, smarujemy musztardą, owijamy plasterkiem szynki przygotowujemy sos do sałatki- mieszamy majonez, mod oraz
Luźna KuchniaBardzo mi miło, że po raz kolejny zostałam zaproszona do Książęcych Mistrzostw Smaku. Tym razem stanęłam przed wyzwaniem opracowania przepisu do nowego piwa Książęce Chlebowo-Miodowe. W zasadzie nie zastanawiałam się zbyt długo bo od razu do głowy wpadł mi pomysł na te burgery. Na pulled pork miałam ochotę od jakiegoś czasu. Pozostało tylko przygotować smaczne bułki i aromatyczną marynatę(...)naprawdę wystarczy zagnieść bułki i natrzeć marynatą mięso. Nic łatwiejszego a resztę zrobi za Was piekarnik ;) Do dzieła!1 kg łopatki wieprzowejmarynata:4 kopiaste łyżki miodu lipowego1 łyżka sosu z octem balsamicznym2 łyżki powidła śliwkowego2 łyżki pikantnego ketchupu2 wyciśnięte ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka tabasco1 łyżka pikantnej wędzonej papryki1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki0/5 łyżeczki cayennebułki z karmelizowana cebulą
Mienta blogkaczki w chińskiej glazurze miodowej przekonały mnie, że muszę ją przyrządzać znacznie częściej. To pyszne, soczyste i delikatne mięso. Wystarczy je upiec przez 20-25 minut, do brytfanny można dodać jakieś warzywa lub owoce i wspaniały obiad gotowy. Naprawdę bardzo gorąco polecam Wam kaczkę! Składniki 4 kacze piersi marynata 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu ryżowego
W kuchni wieczoremZaczęliśmy dumać nad różnicami kulturowo-kulinarnymi i w ostateczności, przez chwilę mej nieuwagi, obudziłam się trzymając w objęciach słodki popcorn. Z lekkim obrzydzeniem zabrałam się za pierwszą biało-miodową kulkę i... nie pamiętam reszty filmu. Nie wiem, co spowodowało mój zachwyt, czy był to dreszczyk "łamania kulinarnych zasad", czy rzeczywiście niespodziewana dobroć tej przekąski. Wiem tylko, że od tamtego(...)więc karmelowy popcorn zaczął chodzić mi po głowie. Nie chciał się odczepić. Jednak by go przygotować, a po tak długim czasie chciałam go przygotować jak najlepiej, musiałam przyrządzić DOMOWY SOS KARMELOWY. Delikatny, niczym roztopiona krówka, dekadencko słodki i kremowy. Już nigdy nie wrócę do kupnego. Nie martwcie się, że Wam nie wyjdzie, wbrew pozorom, bardzo łatwo go przygotować
Gotowanie to kochaniegłównym. Pyszne, w lepkiej glazurze z miodem i octem balsamicznym z pewnością zadowolą wszystkich. Zapraszam po przepis! Inspirację znalazłam tutaj Scroll down for recipe in English Pieczarki w glazurze miodowo-balsamicznej (4 porcje) Składniki: 1 łyżka oleju roślinnego 500 g mniejszych pieczarek w całości, lub pokrojonych jeśli masz większe sól i pieprz ¼ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 4 ząbki(...)pieczarki, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 1-2 minuty, aż lekko zmiękną i delikatnie się zarumienią. W małej misce wymieszaj porządnie ocet balsamiczny, miód i czosnek. Dodaj sos do pieczarek i gotuj przez około 3-5 minut, aż zgęstnieje i oblepi pieczarki. Posyp pietruszką i podawaj z ulubionym daniem głównym. Smacznego! English version Honey balsamic mushrooms (4 servings
karmelowybananowe i trochę miodowe, idealne na niedzielne śniadanie. Nie martwcie się, że środek wygląda na trochę niedopieczony, odstawcie je na kilkanaście minut, by ostygły na ciepłej blaszce lub w wyłączonym, lecz nadal ciepłym piekarniku i zobaczycie, jak ładnie się "zejdą". Zatopcie w nich delikatnie zęby i rozkoszujcie się mięciutkim kawałkiem nieba! Polejcie je domowym sosem karmelowym, a odpłyniecie
Gotowanie to kochaniekurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku. Zapraszam do pieczenia!Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze:2 duże piersi z kurczaka3 łyżki śliwkowych powideł3 łyżki miodu2 łyżki ciemnego sosu sojowego1 łyżka octu ryżowego
My Culinary Art