sos miodowy - 1000 przepisów (strona:38/67)

Sałatka z roszponki z miodowym dressingiem 276

Sałatka smaczna, zdrowa, kolorowa!!! :)Świeża roszponka, soczyste pomidorki koktajlowe, słodka mandarynka, chrupiące grzanki, a całość posypana pestkami dyni i skropiona miodowym winegret.Sałatka ta świetnie nadaje

Kraina Miodem Płynąca
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 215

łyżki miodu sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 3 łyżki świeżej posiekanej kolendry 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sos bazyliowy: 50g listków świeżej bazylii 2 żółtka 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej 45ml oliwy z oliwek 15ml soku z cytryny 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1.  Marynata: Do malaksera wrzucić orzeszki, dodać(...)około 30 minut. Po tym czasie każdą pierś zawinąć w folię aluminiową, podlać pozostałą marynatą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. 3.  Sos bazyliowy: Liście bazylii przełożyć do malaksera, dodać szczyptę soli i zmiksować. Następnie dodać musztardy, żółtka i cały czas miksując dodawać stopniowo oliwę z oliwek, miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Doprawić miodem

Szalona Kuchnia Eweliny
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 185

łyżki miodu sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 3 łyżki świeżej posiekanej kolendry 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sos bazyliowy: 50g listków świeżej bazylii 2 żółtka 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej 45ml oliwy z oliwek 15ml soku z cytryny 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1.  Marynata: Do malaksera wrzucić orzeszki, dodać(...)około 30 minut. Po tym czasie każdą pierś zawinąć w folię aluminiową, podlać pozostałą marynatą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. 3.  Sos bazyliowy: Liście bazylii przełożyć do malaksera, dodać szczyptę soli i zmiksować. Następnie dodać musztardy, żółtka i cały czas miksując dodawać stopniowo oliwę z oliwek, miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Doprawić miodem

Szalona Kuchnia Eweliny
Poniedziałek: Sałatka Cobb 171

kurczaka: 2 łyżki papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny Sos: Pół kubka jogurtu greckiego 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka musztardy miodowej Szczypta soli 1/2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj składniki marynaty do kurczaka, a następnie włóż do niej filety i dokładnie obtocz marynatą(...)Odstaw do ostygnięcia. Krok 2 Plastry boczku rozłóż na tacce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 10 minut. Wyciągnij i ostudź. Krok 3 Przygotuj sos: wymieszaj wszystkie składniki z listy. Krok 4 Rozłóż sałatę. Awokado przekrój na połowy, obierz i pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Jajka pokrój w cząstki, cebulę

Niedzielny kucharz
Żeberka teriyaki 214

  Pieczone żeberka w sosie teryiaki i miodzie to dla mnie hicior ! Nie wymagają dużo pracy, a efekt końcowy powala. Ten smak, ten zapach, ten aromat

kolorowotorcikowo
Sałatka ze świeżego szpinaku, z pomidorami, jajkiem i kurczakiem 217

układać pomidorki, jajko i przestudzone lekko kawałki piersi z kurczaka. Posypać szczypiorkiem. Podawać z pikantnym sosem i chrupiącym pieczywem. sos: 50 ml oleju - użyłam Rapso papryczka chili  3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy miodowej szczypta soli Papryczkę opłukać i bardzo drobno posiekać. Czosnek obrać i również drobniutko posiekać. Dodać do oleju wraz z musztardą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śledzie gajowego , z żurawiną 144

prostu pyszne Składniki : 300 g solonych matiasów , najlepiej tych z tacki zalewa : 2 cebule 3 liście laurowe 2 łyżki słodkiej musztardy miodowej 1/2 szklanki octu 1 łyżka cukru 1 szklanka wody 4-5 kulek ziela angielskiego sos : 3 cebule 3 łyżki suszonej żurawiny 1 czerwona papryka grubościenna 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 2 łyżki ostrej mielonej

Ogrodnik w podróży
Pyszny sernik z czekoladową masą budyniową 213

Trudno wyobrazić sobie ważną uroczystość rodzinną czy święta bożonarodzeniowe bez przepysznego sernika na stole. Niezwykle smaczny jest nieco inny od tradycyjnego, sernik z budyniem czekoladowym. sernik

sierotka maRysia w kuchni
Udka z piekarnika 260

łyżka rozmarynu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 3 łyżki oleju 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku Udka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Sos sojowy wymieszać z miodem i pieprzem. Do pojemnika przełożyć udka i zalać zalewą miodową. Obtoczyć dokładnie mięso z każdej strony i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Odstawić do lodówki na 2 godziny Cebulę pokroić na ósemki, czosnek

O kuchni z uczuciem
Domowe haburgery 397

suszonych lub 14g świeżych 2 łyżki masła jajko do posmarowania sezam Kotlet podwójna pierś z kurczaka (600-700g) 2 łyżki musztardy miodowej lub francuskiej jajko sól, pieprz posiekana natka pietruszki   Dodatki: sałata pomidor cebula łyżka sosu sojowego ser camembert ogórek kiszony musztarda ketchup lub sos barbecue Bułki: Do miski wrzucamy mąkę, sól i cukier. Masło rozpuszczamy,studzimy

Czerwona Porzeczka
Warsztaty Love Beer -Warszawa 26.03.2015 210

racuchami drożdżowymi serwowany  z piwem typu czerwony lager  6. Duszona w przyprawach korzennych pierś z kaczki na chrupko  z sosem śliwkowym serwowana z piwem typu porter 7.Tataki wołowe z czarnym pieprzem i dresingiem miodowym serwowane z belgijskim Ale 8. Brioszka z chałki z masłem daktylowym serwowana z piwem typu ciemny lager 9.Łosoś z duszoną roszponką

Stare Gary
Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i sweet chilli 270

pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem proponuję Wam upiec lekko pikantną pieczoną karkówkę z sokiem pomarańczowym, z dodatkiem sosu sojowego zaraz soli, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw. Można karkówkę po upieczeniu pokroić w cienkie plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Letnie, koperkowe placki z młodych ziemniaków i cukinii 181

smaku 1/2 płaskiej łyżeczki ,tartej gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka soku z cytryny sos : 2 cebule 200 ml kremówki 30 % 1 ząbek czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy miodowej 1/2 płaskiej łyżeczki kurkumy sól , pieprz do smaku 1 łyżka masła , najlepiej klarowanego Ziemniaki myjemy i ścieramy na tarce o malutkich oczkach(...)naleśnikowe , jeśli takiej nie ma należy po prostu dosypać odrobinę mąki pszennej , zamieszać i tak , aż do uzyskania właściwej konsystencji . Smażymy na złoty kolor , małe , cienkie placuszki . Podajemy z sosem cebulowym . sos cebulowy : Cebulę obieramy , siekamy w malakserze , podsmażamy na złoty kolor , na małym ogniu na maśle z dodatkiem wyciśniętego praską czosnku i miodu . Uwaga nie wolno dopuścić do przypalenia

Ogrodnik w podróży
Szparagi owinięte dojrzewającą szynką 162

sezonowej przekąski. Składniki: 9 sztuk białych szparag 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 2 łyżki masła 2 łyżki bulionu drobiowego sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżeczki musztardy miodowej sól pieprz Wykonanie: 1. Szparagi umyć, oczyścić, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku i odcedzić. 2. Każdą szparagę owinąć

Szalona Kuchnia Eweliny
Golonka z indyka 308

które trzeba uważać w trakcie jedzenia. Za to mięso jest chude, soczyste, a odpowiednio długo pieczone również mięciutkie. Golonka w marynacie miodowo-musztardowej smakuje rewelacyjnie. 3 golonki z indyka MARYNATA 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 2 łyżki oleju rzepakowego sól do smaku Składniki marynaty połączyć w dużej misce, tak aby zmieściło

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania