sos miodowy - 1000 przepisów (strona:31/67)

Zestawienie Wielkanocnych pyszności 353

ananasem Sałatka jajeczna z awokado Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami Obiad Miodowe udka z kaczki Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej Udka kaczki duszone w soku jabłkowym Udka kacze w glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami(...)burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim sosie winnym Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami

karmelowy
Penne kardamonowo pomarańczowe z masckapone 164

pomarańcza, kardamon i serek mascarpone dały oryginalny i ciekawy smak. Myślę, że nie jedna restauracja nie powstydziłaby się takiego deseru w swej karcie menu. Makaron w miodowej glazurze jest wyśmienity a dodany sos stawia przysłowiową kropkę nad i. Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu penne Omnomnom 250 g serka mascarpone 200 ml miodu eukaliptusowego (może być inny, raczej(...)miodowo - kardamonowej: Makaron ugotować al dente  (wody nie solimy). Nasiona kardamonu wyjąć z łupinek i rozetrzeć na drobno. Miód rozgrzać na patelni, dodać sok z 1 pomarańczy, kardamon i gotować na małym ogniu ok. 10 minut, następnie dodać makaron, dokładnie wymieszać i podgrzewać dalej przez ok 5-8 minut, tak aby makaron przeszedł słodkością miodu. 2. Wykonanie sosu serowo

Jadło i czytadło
Ciasto migdałowe z polentą 150

pomysł na ciasto na niedzielę ? Ja już upiekłam, na zdjęciu pyszne ciasto migdałowe z polentą. Wierzcie mi ciasto z polenty smakuje niesamowicie. Pachnie cytrusami, a podane z sosem z leśnych owoców i miodowym jogurtem po prostu rozpływa się w ustach. Bardzo lubię takie niepozorne, proste w wypieku ciasta. Zawsze się udają., Jak zabraknie to zaraz można upiec następne! Polenta coraz

codojedzenia
Red Rock City - opinia 270

przetestować stek. Po jakimś czasie zamieniliśmy się bo okazało się, że bardziej smakują nam potrawy wybrane przez współbiesiadnika.  Mięso zostało potraktowane jak trzeba, żeberka otrzymały zarówno sos BBQ, jak i miodowo-musztardowy, do tego frytki i znów świetna Coleslaw. W obróbce karkówki można było wyczuć marynatę, a słodko-ostre dodatki w postaci grillowanego ananasa oraz wasabi dopełniały danie

Pasja Smaku
Pieczona perliczka w pomarańczach i glazurze miodowej / Honey glazed roasted guinea fowl with orange 286

zastosuję tą kombinacją nawet ze zwykłym kurczakiem, bo to danie wyszło przepyszne! Jeśli lubisz tego typu dania, polecam także moje kaczuszki: pieczoną w glazurze pomarańczowo-miodowej , pieczoną z jabłkami i pomarańczami , czy pieczoną z sosem wiśniowym z winem Porto – wszystkie przepyszne! Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Pieczona perliczka w pomarańczach i glazurze miodowej (4 porcje(...)rondelka i postaw na dużym ogniu. Gotuj aż sos zgęstnieje i dopraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie cukrem jeżeli sok pomarańczowy był zbyt kwaśny. Podawaj perliczkę polaną pysznym sosem. Smacznego! English version Honey glazed roasted guinea fowl with orange (4 servings) Ingredients: 1 guinea fowl salt and pepper 1/2 of orange, cut into pieces 200 ml of orange juice

karmelowy
Naleśnikowe tortille z kurczakiem, sałatą i pomidorem 220

smażenia bułka tarta 2 jajka sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 sałata lodowa 3-4 pomidory dowolny ulubiony sos: czosnkowy, ketchup, majonez, musztardowo-miodowy, itp. Piersi opłukać pod bieżącą zimną wodą. Dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso podzielić na mniejsze kawałki, przekrawając w poprzek włókien. Jajka roztrzepać z solą, słodką i ostrą papryką

Codzienna kuchnia niecodzienna
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I BOCZKIEM 328

oczywiście, aby były to ziemniaki młode. SKŁADNIKI / 2 porcje ¹⧸₂ małego brokuła 2 jajka 2 ziemniaki 2 łyżki płatków migdałowych 100 g cienko pokrojonego boczku oliwa SOS  2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka musztardy ziarnistej/ polecam  taką 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska  pieprz 1-2 łyżki oliwy/ opcjonalnie WYKONANIE

cool and minty
Sos musztardowo- miodowy do sałatek 139

miodowo-musztardowy do sałatek Składniki: 1 łyżka musztardy (sarepskiej lub francuskiej) 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 3 łyżki oliwy  sól, świeżo mielony pieprz W miseczce dokładnie wymieszać miód, musztardę i sok z cytryny (lub ocet winny). Dolać oliwę, cały czas mieszając. Jak już składniki się połączą, dodajemy sól i pieprz. Jak zrobić sos

Calzonella.com
SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM I JABŁKIEM I MAKARONEM 169

sałaty 1/2 szklanki makaronu Farfalle Arc Pol 1 jabłko 200 g filetów śledziowych 1/3 szkl. suszonej żurawiny 1 biała rzodkiew 1 łyżka soku z cytryny SOS DO SAŁATKI: 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy miodowej 1/2 łyżeczki cynamonu sól pieprz Makaron Farfalle Arc Pol ugotować al dente. Przygotowujemy sos do sałatki: majonez, musztardę, cynamon, sól i pieprz mieszamy ze sobą

Kuchnia w oparach
Prosta salatka z opienkami miodowymi 180

Sezon na opieńki miodowe w pełni. Klasycznie te cudowne grzyby lądują, albo w sosie, albo w słoiku zamarynowane w zalewie octowej. Dzisiaj postanowiliśmy je potraktować nieco inaczej. Niewielką ilość składników zrekompensowała ich intensywność i chociaż na początku obawialiśmy się, że któryś z nich może dominować, tak się nie stało. Pamiętać jedynie należy, żeby trzymać się proponowanej przez nas proporcji(...)m.in. w schorzeniach żołądka czy wątroby. Najważniejsze jednak jest to, że dobrze przyrządzone zachwycają swoim smakiem. SKŁADNIKI: SOS:   główka sałaty lodowej  1 łyżka octu jabłkowego lub winnego  100 g sera sałatkowego typu greckiego  1 łyżka łagodnej musztardy  250 g opieniek miodowych  3 łyżki oleju  1 małą cebulka dymka razem ze szczypiorkiem  1 mały ząbek czosnku  1 ,5 łyżki masła

Kuchnia od dwojga
Wieczorna pokusa – sałatka z kurczakiem 345

wędzone udko 3 plastry fety kiść pomidorków koktajlowych 1 łyżka kukurydzy z puszki 1 mała czerwona cebulka 1 biała papryka – mała lub 1/2 dużej sos : 1 łyżka słodkiej musztardy ( używam miodowej z biedronki -takiej w tubie) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego można dodać chilli do smaku, ale nie trzeba Sałaty układamy na głębokim talerzu , posypujemy kukurydzą , siekaną(...)następnie każda połówkę na cieniutkie plastry , które rozkładamy na reszcie składników . Fetę kroimy w kostkę i także układamy na pozostałych składnikach , wykańczając wszystko przekrojonymi na połówki pomidorkami . Składniki na sos mieszamy i podajemy razem z sałatką lub skrapiamy ja sosem , wedle uznania Post Wieczorna pokusa – sałatka z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pulpety w sosie koperkowo-miodowo-musztardowym 175

Pulpety to wdzięczny obiad, zwłaszcza te gotowane a nie smażone. :-) Są zdrowe, lekkie, smaczne. Możemy dowolnie kombinować z sosami, ja wybrałam dziś klasyczny, koperkowo-miodowo-musztardowy. Najlepiej smakują podane z kaszą lub ziemniakami. Pulpety: 1 kg mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sos: 1 pęczek koperku 3 łyżeczki ostrej musztardy

Szefowa kuchni
Dip majonezowo-miodowy 164

Dip majonezowo-miodowy to zdecydowanie mój ulubiony dip Uwielbiam go jako dodatek do ryżu, shoarmy , czy grilla . Za sprawą miodu jest lekko słodki co świetnie się

PatiGotuje
Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami 425

plasterki mozzarellą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami → Skrzydełka miodowo-musztardowe → Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi

Oryginalny smak
Quesadilla z kurczakiem, czyli pszenna tortilla jako domowa przekąska idealna na ciepło i na zimno 310

Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Nadzienie można dowolnie komponować z ulubionych (lub akurat dostępnych) składników ;) Tak przyrządzone tortille doskonale smakują z meksykańskim sosem salsa, dipem czosnkowym lub musztardowo - miodowym - w zależności od nadzienia i gustu.  Przepis bierze udział w konkursie POTRAVEL. Szczegóły na stronie http://potravel.pl/2013/09/25/konkurs/

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania