Inspiracja: przepis z przyprawy Chili Kamis :) 1 dojrzałe mango 1/2 małej papryczki chili ( bez pestek ) 1/2 czerwonej cebuli Sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki imbiru 1 i 1/2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Papryczkę i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać
Atlas Smakówsmakołyków przeznaczonych do degustacji już wyjedzono. Skandal, swoją drogą! :) Główną nagrodę w konkursie kulinarnym zdobył pięknie uśmiechnięte panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Laskowej za karkówkę nadziewaną śliwką w sosie miodowo-musztardowym. Jak smakowała - nie wiem, zaszczyt degustacji przypadł jedynie członkom komisji konkursowej, grrr :) Pochwalić natomiast mogę miękkie sery z ziołami, proponowane przez panie z WKG z Zawadki, które rozpływały
Spektrum SmakuRównież zglazurowałem miodem Sałatę rozłożyłem na talerzu, dodałem gruszki, delikatnie wymieszałem. Rozłożyłem winogron, posypałem orzechami nerkowca i orzechami piniowymi. Pokruszony ser Roquefort dodałem na wierzch. Całość skropiłem miodowo – orzechowym sosem
R'n'G Kitchenbardziej cierpliwych zostaje opcja 36 godzin. Po upływie tego czasu łososia wyjąć z marynaty, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przed podaniem pociąć na cienkie plastry. Można podawać z sosem miodowo-koperkowym, śmietaną, cytryną, bądź jak carpaccio na rukoli z kaparami, oliwą z oliwek i parmezanem. Mam nadzieję, że polubicie taką przystawkę tak samo
Jemy Pijemylubię), czyli za przygotowanie jakiegoś żarełka. Tym bardziej, że Madzia za godzinę z pracy wróci i pewnie jeść będzie chciała. Więc w piekarniku już dochodzą kurczakowe udka w sosie musztardowo miodowym, a do tego zaraz zacznę robić ziemniaki. Wymyśliłem sobie takie grubo krojone, ze cztery razy grubsze niż tradycyjne frytki. Trzeba je nieco obgotować, odrobinę tylko, tak maksymalnie
Marder&Marder Manufacturenaszego wiejskiego dzikiego drzewka. I choć bardzo lubię o poranku zerwać sobie takie surowe, skąpane w rosie, zimne jabłuszko to dziś na deser, dla odmiany, owoce pieczone, nadziewane sosem miodowo-cynamonowym z migdałami i rodzynkami. Świetna sprawa na szybką i słodką przekąskę :) Przepis: 6 jabłek 1/4 szklanki miodu 1 łyżka masła garść cynamonu garść rodzynek garść migdałów Jabłka myjemy
upichconasprawdzić doprawienie. Ciepłe tortille zawijamy z farszem i podgrzewamy w opiekaczu (zgrzewarce), na patelni grillowej lub w piekarniku. Podajemy z dipem z awokado, sosem meksykańskim, sosem czosnkowym lub sosem miodowo-musztardowym. Składniki na dip z awokado: 1 dojrzałe awokado, garść świeżej kolendry, sok z połowy cytryny, ok. 3 łyżek kwaśnej śmietany, 2 czubate łyżki serka naturalnego ( coś w stylu
Pudełko rozmaitościDyniowe gofry z rukolą, camembertem oraz orzechami; z sosem miodowo-musztardowym ... bo nie samymi ciastami człowiek żyje..a po głowie chodzą mi już podobne wariacje (camembertem i gruszka < 3) Święta, świętami, ale teraz trzeba w końcu do książek zajrzeć, miłego dnia :) Ask Facebook
More food, love and dreamsPyszne śledzie w słodko - kwaśnym sosie pomidorowo - miodowym z cebulą i rodzynkami, wzbogacone majerankiem i pieprzem to świetna przystawka na co dzień i od święta. W moim domu co roku goszczą na wigilijnym stole. składniki na 3 porcje 5 płatów śledziowych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 cebule 3 łyżki oleju 2 łyżki miodu 2 garście rodzynek czarny pieprz 2 łyżki
Smakowite Daniałyżki.Na patelni rozpuszczamy miód, dodajemy sok pomarańczowy oraz cynamon.Podsmażamy w nim cząstki pomarańczy które następnie układamy na serku.Przykrywamy je górą bezy.Torciki ozdabiamy ziarenkami granatu i polewamy sosem miodowo-cynamonowo-pomarańczowym który został na patelni.Deser najlepiej podajemy od razu gdy pomarańcze są jeszcze ciepłe.Smacznego
Mienta blogtrzcinowy. Całość gotować, aż część płynu odparuje. Kiedy płyn nabierze karmelowego koloru i zacznie lekko gęstnieć - zdjąć z ognia.Po 30 minutach pieczenia wyjąć blachę z udkami z piekarnika, zalać sosem miodowo-piwnym i piec około 1 godziny.Udka podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami.Smacznego
kolorowotorcikowogofrowa kanapka z pieczonym kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem(zielonym i konserwowym) i sosem miodowo-musztardowym Dziwna i szalona noc, poranne sprzątanie i frytki z bigosem na śniadanie, zakończone tortem jedzonym prosto z patery. Ale, lubię takie noce(dni?) czuje się wtedy tak żywa, wśród ludzi i śmiechu. Nie wiem co z tego wyniknie.. trochę się boję
More food, love and dreamspatelni i ułóż na posiekanych ziołach z datkiem soku z limetki i soli. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu i podaj do ryby np. z sałatą z sosem miodowo-cytrynowym
SMYKWKUCHNIposiekaną cebulkę, ułóż kurczaka, układaj w kształcie koła plastry bakłażana, zalej masą jajeczną - zapiekaj 55 minut w temp 200stopni C Zapiekanka jest bardzo smaczna ja podałam z sałatą z sosem miodowo-musztardowym! Smacznego! SPRÓBUJ TAKŻE: ZAPIEKANKA Z ŁOSOSIEMPIZZA WŁOSKA Z MOZARELLĄ SZASZŁYKI POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Zapraszam również
SMYKWKUCHNITo kolejna propozycja z Kuchni Lidla. Szybka bardzo dobra sałatka. Składniki: 1 szklanka rukoli1 szklanka sałaty lodowej lub masłowej1 gruszka1 ogórek ze skórką6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej1/2
Brzuszki Łakomczuszki