zmiksuj całość, dopraw solą i pieprzem. Krok 3 Upieczone skrzydełka znowu przełóż do głębokiej misy i dodaj do nich sos barbecue – około jednej trzeciej zawartości. Obtocz skrzydełka dokładnie w sosie i przełóż z powrotem do piekarnika. Zapiekaj pod samym grillem około 5-10 minut, aż skrzydełka ładnie się przypieką. Podawaj z frytkami pieczonymi w piecu (pokrój dobrze umyte, nieobrane ziemniaki(...)sałatą, np. z posiekanej drobno kapusty pekińskiej, polanej vinegretem z musztardą miodową (1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego, łyżeczka musztardy miodowej). Smacznego! Artykuł Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzsól , pieprz do smaku smalec wieprzowy lub wołowy do smażenia ( z olejem krócej się przechowują ) sos : 1 kg kości wieprzowych 3 cebule 2 łyżki sosu worcester 5 ząbków czosnku 2 łyżki słodkiej musztardy ( bawarska, miodowa , figowa ) 100 ml śmietany kremówki , słodkiej sól , pieprz do smaku mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu pęczek koperku Kości wieprzowe opiekamy w piekarniku razem
Ogrodnik w podróżyłyżki Miód wielokwiatowy 3 łyżki Ocet winny 1 łyżka Powidła śliwkowe 3 łyżki Wykonanie: Do garnka wlać ocet winny, miód, sos sojowy i powidła. Zagotować marynatę i po […] The post Piersi z kurczaka w glazurze miodowej z powidłami śliwkowymi appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeburaczki 100 g sera fety 1/2 awokado 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki ziaren słonecznika chipsy z jarmużu wg przepisu na “Pikantne chipsy z jarmużu” Sos: 3 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małego ząbka czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Przygotować buraczki: małe buraczki dokładnie umyć, pojedynczo zawinąć w folię aluminiową(...)rukoli, dodać obrane, pokrojone w plasterki awokado oraz cebulę. 4) Na wierzch pokrószyć ser feta, posypać lekko podrażonymi ziarnami słonecznika, a całość zwieńczyć kilkoma chipsami z jarmużu. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (olej, sok z cytryny, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli i pieprzu) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podawać skropioną przygotowanym dressingiem
Fitsweet.meburaczki 100 g sera fety 1/2 awokado 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki ziaren słonecznika chipsy z jarmużu wg przepisu na „Pikantne chipsy z jarmużu” Sos: 3 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z cytryny 1/2 małego ząbka czosnku sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Przygotować buraczki: małe buraczki dokładnie umyć, pojedynczo zawinąć w folię aluminiową(...)rukoli, dodać obrane, pokrojone w plasterki awokado oraz cebulę. 4) Na wierzch pokrószyć ser feta, posypać lekko podrażonymi ziarnami słonecznika, a całość zwieńczyć kilkoma chipsami z jarmużu. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (olej, sok z cytryny, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli i pieprzu) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podawać skropioną przygotowanym dressingiem
Fitsweet.meziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu czarnego szczypta pieprzu chilli cayenne (niespełna 1/4 łyżeczki) 1 ząbek czosnku 1 łyżka sosu teriyaki (lub opcjonalnie sosu sojowego) 1 łyżka oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – Wykonanie: Karkówkę pokroić na ok. 1cm plastry, pokroić na mniejsze kawałki i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Wszystkie składniki na marynatę (miód(...)ketchup, sos teriyaki, zioła prowansalskie, pieprz czarny, sól, pieprz chilli cayenne, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek – lub drobno posiekany oraz olej rzepakowy) wymieszać ze sobą na jednolitą marynatę. Mięso przełożyć do pojemnika, zalać marynatą i dokładnie wymieszać, by mięso dokładnie otoczyło się marynatą, a następnie szczelnie zamknąć pojemnik schować mięso na minimum 1 godzinę do lodówki (można
Kulinarne PrzebojeKulinarny eksperyment uważamy za udany. Składniki sałata lodowa czerwone winogrona 1 wędzona pierś kaczki orzeszki piniowe 1 pomidor ( mogą być koktajlowe ) Sos : 2 łyżki octu winnego 2 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka musztardy francuskiej 5 łyżek oliwy z oliwek szczypta mielonego czarnego pieprzu 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie Sałatę opłukałem, osuszyłem, porwałem na mniejsze kawałki. Winogrona po umyciu pokroiłem
R'n'G Kitchenmiodowa szynka Pieczona w glazurze z miodu szynka, nie tylko zachwyci wszystkich smakiem i aromatem. Będzie wszystkich wabić również wyglądem, równie apetycznym co zapach i smak. składniki dla sześciu osób 1,5 kg zgrabnie wykrojonej szynki wieprzowej marynata: 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1/2 łyżeczka imbiru 1 łyżka domowego maggi 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka soli(...)wkładamy do b rytfanki ( wysmarowanej tłuszczem) i całość na godzinę, bez przykrywki wkładamy do piekarnika, nagrzanego 180 stopni. W tym czasie trzykrotnie łyżką podlewamy szynkę sosem z pieczenia, aby była równomiernie pokryta miodową glazurą. Następnie nakrywamy brytfankę pokrywką i wyłączamy piekarnik zostawiając szynkę w zamkniętym piekarniku na dalsze 30-40 minut ( dzięki temu pieczeń będzie bardziej soczysta
Miód i pieprzSkładniki sosu trochę z przypadku, gdyż miałam akurat w domu, kiedyś kupioną a rzadko używaną, musztardę miodową. O ile samej musztardy miodowej za bardzo nie lubię, jest dla mnie za słodka , to jako składnik sosu sprawdziła się znakomicie. Bardzo polecam takie połączenie! składniki2 cykorie białe1 cebula1 pomidor2 ogórkiszczypiorekgarść kolendrypłatki chilido polania2 łyżki octu balsamicznego3 łyżki oliwy1
Stare GaryPyszny domowy fast food, z domowymi plackami tortilli i rewelacyjnym kurczakiem z miodową powłoką. Z dodatkiem świeżych warzyw i sosu czosnkowego smakuje obłędnie! 6 porcji: 6 domowych placków tortillli (przepis na domową tutaj) 500 g fileta z kurczaka Przyprawa do kebabu Suszona natka pietruszki Liść lubczyku 2 łyżki miodu Olej do smażenia 3 pomidory 1 główka kapusty pekińskiej
VioletoweKucharzeniedługiego oczekiwania, wystarczy karkówkę zamarynować, wstawić na noc do lodówki, a następnego dnia upiec, to wystarczy aby mieć pyszną, aromatyczną karkówkę. Karkówka pieczona miodowa . Składniki: 2,5 kg karkówki 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy 2 pokruszone ziarna ziela(...)upieczeniu. Wyjmujemy upieczone mięso z piekarnika, karkówkę kroimy w plastry, serwujemy np. z lekką sałatką z rukoli z sosem winegret / vinegrette lub innymi ulubionymi dodatkami lub studzimy i wykorzystujemy jako wędlinę na kanapki. Smacznego! The post Karkówka pieczona miodowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjajko miks sałat 0,5-1 pierś z kurczaka (upieczona), ja użyłam mięsa z tego przepisu 2 łyżki kukurydzy (bez dodatku cukru) 0,5-1 pomidor sos do wyboru (ja zrobiłam koperkowy) musztardowo-miodowy (1 łyzka miodu, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka musztardy Dijon) koperkowy (2 łyżki posiekanego koperku, 0,5 szklanki jogurtu(...)pieprz, czosnek granulowany lub świeży wg. smaku) Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w plastry, jajko i pomidora w ćwiartki wszystkie składniki wkładamy do miski i polewamy sosem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżka soku z cytryny 0,5 łyżeczki octu winnego 3 - 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 1/2 ząbka czosnku 1 łyżeczka musztardy miodowej lub dijon szczypta ziół prowansalskich pieprz, sól Przygotowanie: Przygotowujemy sos. Do szklanki lub słoiczka wlewamy miód. Czosnek przeciskamy przez praskę, przekładamy do słoiczka, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie mieszamy. Wlewamy do miodu
Mania GotowaniaBonduelle 1 pomidor połowa cebuli ogórek ser topiony w plastrach np. cheddar 1 pojedynczy filet z kurczaka przyprawa curry przyprawa kebab-shoarma sól pieprz ketchup Sos musztardowo-majonezowy: 2 łyżeczki musztardy (dałam miodową, bo taką miałam) 4 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki suszonej bazylii. Przygotowanie: Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na małe(...)minut na 180 stopni, żeby trochę podpiec. Pomidora myjemy i kroimy na pół plasterki. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy również na półplasterki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Sos: W miseczce mieszamy wszystkie składniki razem. Placki tortilli grzejemy na patelni. Następnie smarujemy sosem musztardowo-majonezowym. Układamy pomidora, ogórek, cebulę, fileta, ser topiony w plastrach pokrojony na mniejsze kawałki
Gotuj z Mąką