sos miodowy - 1000 przepisów (strona:36/67)

Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 173

cebula 1 łyżka posiekanej świeżej kolendy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki chili pieprz sól Sos: 1 kubeczek (150 g) jogurtu naturalnego 3-4 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka miodu sól pieprz Dodatkowo: 10 bułek kilka garści szpinaku 2 pomidory czerwona cebula Przygotowanie: 1) Ziarna słonecznika oraz sezam lekko podprażyć(...)wyłożonej papierem do pieczenia. 8) Piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, w połowie czasu kotlety odwrócić na drugą stronę przy pomocy szpatułki kuchennej. 9) Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. 10) Bułki chwilkę podpiec w piekarniku. Każdą bułkę przekroić na pół i obie połowy posmarować sosem. Następnie na jedną

Fitsweet.me
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 196

cebula 1 łyżka posiekanej świeżej kolendy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki chili pieprz sól Sos: 1 kubeczek (150 g) jogurtu naturalnego 3-4 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka miodu sól pieprz Dodatkowo: 10 bułek kilka garści szpinaku 2 pomidory czerwona cebula Przygotowanie: 1) Ziarna słonecznika oraz sezam lekko podprażyć(...)wyłożonej papierem do pieczenia. 8) Piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, w połowie czasu kotlety odwrócić na drugą stronę przy pomocy szpatułki kuchennej. 9) Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. 10) Bułki chwilkę podpiec w piekarniku. Każdą bułkę przekroić na pół i obie połowy posmarować sosem. Następnie na jedną

Fitsweet.me
Sałatka z melonem i mozzarellą 161

Muszę się Wam do czegoś przyznać! Nie przepadam za melonem i jeszcze nie udało mi się go zjeść nigdy tak ot, samego, bez żadnych dodatków. Przynajmniej tego miodowego, a że głównie z nim mam styczność, to o innych nie powinnam się nawet wypowiadać. Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane spróbować i jeśli nie pokochać, to przynajmniej polubić. Jednak jeśli(...)latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki:   1 melon miodowy 1 opakowanie sera mozzarella mini Galbani Mix żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych Sos balsamiczny 2 łyżki pestek granatu (do dekoracji) Bazylia (do dekoracji) Sposób przygotowania: Melona przekrawamy na pół (wzdłuż) i wydrążamy najpierw pestki, a następnie

Kuchnia w czekoladzie
Ziemniaczane placuszki z sosem ogórkowym – placki ziemniaczane z sosem tzatziki 185

Placki ziemniaczane z sosem tzatziki są pysznym daniem, które może być podane jako szybki obiad, czy obiadokolacja. Wyjątkowego smaku dodaje im sos z dodatkiem świeżego ogórka

sierotka maRysia w kuchni
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 380

nadchodzącym 2015.Do siego roku ! WytrawnieSałatka z fasolką szparagowąSałatka z zielonym kuskus i mozzarelląSałatka z pieczonych buraków z fetąMłode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowymJesienna sałatka warzywnaSałatka ziemniaczana z fasolkąSalatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosieSałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarelląSałatka z mango i kurczakiemTortilla española de patatasSałatka z ryżem kurczakiem i ananasemSałatka ziemniaczanaMeksykańska sałatka z kurczakiemKlasyczna sałatka jarzynowaSałatka

Kulinarne przygody Gatity
Zielona sałata z ogórkiem 199

create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -główka sałaty masłowej - duży ogórek sałatkowy -garść posiekanych baków cebuli sos: -3 łyżki oleju rzepakowego -2 łyżki soku z cytryny  -1 łyżeczka cukru  - pół łyżeczki soli -1 łyżeczka musztardy miodowej Liście sałaty dokładnie wypłukać, większe podrzeć na kawałki, wrzucić do głębokiej miski. Obrany ogórek pokroić w plasterki, ułożyć

Kulinarne przemyslenia
Hamburger 169

kupowana w foliowym opakowaniu po 4 sztuki. To naprawdę ważne, żeby bułka była dobra. musztarda boczek w cieniutkich plasterkach Następnie robimy sos: 2 czubate łyżki majonezu 1  łyżka keczupu 1 czubata łyżeczka musztardy miodowej łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli łyżka bardzo drobno posiekanego ogórka konserwowego sól, pieprz, szczypta cukru Najpierw należy wymieszać keczup, majonez i musztardę, następnie(...)plasterki boczku. Na drugiej patelni podgrzewamy rozkrojone na pół bułki (środkiem do dołu). Teraz składamy całość: w na dolną połówkę bułki kładziemy usmażone hamburgery, plastry chrupiącego boczku, warzywa - polewamy sosem i zamykamy drugą połówką bułki posmarowaną musztardą. Ja robię hamburgery właśnie tak, ale wierzę, że każdy ma na nie swój własny sposób. Jaki jest Wasz

Kulinarne Inspiracje
Domowy sos barbecue 403

Opis: Najbardziej znanym i lubianym sosem jest sos barbecue (BBQ). Sos idealnie podkreśla aromat i smak mięs z grilla. Jego wykonanie jest niezwykle proste, a smak zachwyci wszystkich. Składniki: 4 łyżki łagodnego ketchupu 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki musztardy miodowej 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 3 łyżeczki słodkiej(...)zeszklenia. Przyprawiamy słodką papryką oraz pieprzem i ponownie całość mieszamy. Do rondelka dodajemy również ketchup, ocet balsamiczny, musztardę oraz miód. Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Sos dalej pozostawiamy na ogniu i gotujemy przez ok. 45-50 minut. Musimy pamiętać żeby od czasu do czasu całość przemieszać. Sos możemy podawać od razu po ugotowaniu. Możemy również przełożyć

CookMag
Kurczak z papryką i chorizo / Chicken with chorizo and pepper 224

Dziś przedstawiam przepis na wyśmienity obiad, który znalazłam w jednym kulinarnych czasopism i od razu wpadł mi w oko:) Rozpływający się w ustach miodowy kurczak z chorizo i papryką, duszony w słodko-kwaśnym sosie na bazie pomidorów na pewno zachwyci całą rodzinę. Proponuję zrobić od razu podwójną porcję i zamrozić. To danie jest przepyszne! Zapraszam po przepis. Scroll down

karmelowy
Pomidory pod pierzynką, przekąska na imprezę! 201

Przepis na pomidory pod pierzynką: - 3-4 pomidory malinowe - 1/4 kostki sera feta pokrojonego w kosteczkę - starty parmezan - około 3 łyżek - listki bazylii sos: - 100 ml śmietany 30% - 3 łyżki majonezu - 1 łyżeczka musztardy miodowej - 1/2 łyżeczki miodu - 1-2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku - sól, pieprz Całość mieszamy zalewamy pomidory z fetą, posypujemy parmezanem i bazylią, odstawimy na godzinę

SMYKWKUCHNI
Żeberka duszone w piwie z miodem 179

całość tuszyć pod przykryciem do miękkości (na małym ogniu, około 50 minut). Pod koniec gotowania całość posypać koperkiem (wg uznania), a w razie potrzeby sos doprawić i zagęścić mąką. (Można zrobić więcej mieszanki piwno-miodowej, w zależności od ilości żeberek

Di gotuje
KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 475

danie ma być dla większej liczby osób, gotowe piersi kurczaka wyjmijcie na deskę, ostrym nożem pokrójcie w plastry i ponownie ułóżcie na sosie. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kurczaka marynata: po 1 łyżce: miodu, musztardy francuskiej i miodowej lub Dijon oraz oliwy, 2 ząbki czosnku  250 ml śmietany 30% 100 g boczku w plastrach (surowy wędzony) / pokrojonych w kostkę

cool and minty
KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ I SZPARAGAMI 210

szklanka komosy ryżowej (quinoa) 2 kolby kukurydzy 2 pomidory malinowe 2 szalotki 8 zielonych szparagów garść posiekanych listków natki pietruszki SOS WINEGRET 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub roztarty / można dać więcej jeśli lubimy 1 łyżeczka musztardy miodowej (polecam  taką  ) / można pominąć lub zastąpić np. miodem, syropem klonowym 1-2 łyżki soku z cytryny 4- 5 łyżek

cool and minty
PASTA JAJECZNA 169

porcje 2 jajka  2 suszone pomidorki ze słoiczka / pokrojone w drobną kostkę 1 łyżka pokruszonej fety 1 łyżka posiekanej natki pietruszki SOS MAJONEZOWY 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka fety sól i świeżo zmielony czarny pieprz DODATKOWO : opieczona bagietka, różowy pieprz, cząstki cytryny do wyciśnięcia WYKONANIE  Do rondelka z ciepłą(...)drobną kostkę. Przekładamy do miseczki  1 łyżeczkę fety rozcieramy z sokiem z cytryny i musztardą. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Powstały sos mieszamy z jajkami. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, pokruszoną fetę oraz natkę pietruszki. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem cytryny.   Pastę kładziemy bezpośrednio na kanapki lub przekładamy

cool and minty

Proponowane wyszukiwania