sos miodowy - 1000 przepisów (strona:42/67)

Tarciuch z cukinią. Tarta cukiniowa 183

Tarta cukiniowa to przepyszne danie, które można przyrządzić w błyskawicznym tempie. Tarciuch wykonany jest z ciasta kruchego, a jego głównym dodatkiem jest lekko uduszona cukinia. Ma

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z fenkułem ,ogórkiem i pomidorem w towarzystwie jaja sadzonego. Śniadanie idealne. 171

czarnuszki.  Olej z czarnuszki ma lekko gorzki, intensywny korzenny zapach, a jego barwa przechodzi od miodowej do ciemnobrązowej. W kuchni może być stosowany wyłącznie na zimno (obróbka termiczna niszczy prozdrowotne substancje w nim zawarte), jako dodatek do sałatek, zup, sosów, twarogów, kasz itp. Potrawom tym nadaje korzenny smak. Olej z czarnuszki najlepiej przechowywać w zaciemnionej butelce w temperaturze

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w miodowo-imbirowej marynacie 205

Kiedy pierwszy raz użyłam miodu do marynaty do mięsa (wówczas była to miodowo-musztardowa marynata do karkówki z grilla), stwierdziłam, że to dodatek idealny. Kiedy więc

Zielona Kuchnia
Kurczak miodowo-cytrynowy 238

zieloną szkołę i wróciłam z anginą :( Dochodzę jednak powoli do siebie i nadrabiam :) Publikuję przepis na kurczaka miodowo-cytrynowego. 30 minut i danie gotowe :) Składniki: 4 filety z piersi kurczaka (ok. 250 g każdy) 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ciemnego sosu sojowego (można spokojnie pominąć) 1 łyżka startej na drobnej tarce skórki cytryny 1 łyżka soku z cytryny sól

Szczęśliwa kuchnia
Kurczak miodowo-cytrynowy 244

zieloną szkołę i wróciłam z anginą :( Dochodzę jednak powoli do siebie i nadrabiam :) Publikuję przepis na kurczaka miodowo-cytrynowego. 30 minut i danie gotowe :) Składniki: 4 filety z piersi kurczaka (ok. 250 g każdy) 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ciemnego sosu sojowego (można spokojnie pominąć) 1 łyżka startej na drobnej tarce skórki cytryny 1 łyżka soku z cytryny sól

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak z miodowej glazurze z grilla 207

Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biała kiełbasa pieczona w piwie 292

samo jak mnie. Składniki (na 3 porcje): 5-6 sparzonych białych kiełbas 2 duże cebule 200ml miodowego piwa łyżka oleju kilka gałązek świeżego tymianku Na marynatę: łyżka musztardy kremowej łyżka musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy łyżka miodu 2 łyżki oleju łyżka sosu sojowego pół łyżeczki suszonego tymianku płaska łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz do smaku   Nagrzewamy piekarnik

Smaczna Strona
SZASZŁYKI Z KURCZAKA, PIKANTNE W MIODZIE I DIETETYCZNE NA GRILLA + FILMIK 166

godzinę.  Warzywa kroimy w kostkę.  Na patyki do szaszłyków nabijamy paski mięsa z marynaty miodowej. Następnie z marynaty jogurtowej nabijamy mięso naprzemiennie z warzywami.  Szaszłyki grillujemy na rozgrzanym grillu, z każdej strony aż będą upieczone.  Podajemy ciepłe z ulubionymi sosami.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak satay z grilla 445

Kurczak satay z grilla o lekko orzechowym smaku i miodowych rumieńcach. Przysmak mojego pięcioletniego gizda (urwisa). Tym przepisem na grillowanego kurczaka kończę tegoroczny sezon grillowy. Składniki : podwójna pierś kurczaka 2 łyżki masła orzechowego łyżka sosu sojowego 2 łyżki miodu łyżeczka curry 2 ząbki czosnku łyżeczka sosu Tabasco (bez w opcji dla dzieci) Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy

Mechanik w kuchni
PIERŚ Z GĘSI W SOSIE Z CZARNEJ PORZECZKI Z KLUSECZKAMI NA ZIEMI ORZECHOWO-PIERNIKOWEJ 237

obłędnym ( naprawdę obłędnym! ) sosem z czarnej porzeczki na bazie karmelu i białego wina …. ze smażonymi kluseczkami ziemniaczanymi z palonym masłem i chrupiącą ziemią orzechowo – piernikową!Brzmi obłędnie, prawda?I tak samo smakuje!Gwarantuję!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś gęsi ze skórą – ok. 300 g – 400 gMARYNATA:* piwo Książęce chlebowo-miodowe – 1 szkl* czosnek – 2 ząbki(...)chlebowo-miodowe i niewielką ilością wytopionego tłuszczu.Zamykamy folię do góry , przykrywamy naczynie i wkładamy do nagrzanego na ok. 180C piekarnika.Pieczemy do miękkości , obracając i podlewając co jakiś czas wyciekającym sosem.CZAS PIECZENIA ZALEŻY OD WIELKOŚCI MIĘSA , GRUBOŚCI ORAZ INDYWIDUALNYCH USTAWIEŃ PIEKARNIKA.Ok. 15-20 minut przed końcem pieczenia odkrywamy naczynie , odwijamy folię i dopiekamy jeszcze, by skórka się zarumieniła.SOS

Ostra na Słodko
4 zdrowe i aromatyczne jogurtowe dipy/sosy 237

wiadomo czego jeszcze, a produkty i posiłki, które mogę przygotować sama, robię własnoręcznie w domu. Korzystając z darów natury, dbam o siebie i swoje ciało. Większość ludzi sosy przygotowuje na bazie majonezu lub śmietany. Ok...majonez to jajka i olej, więc teraz pewnie zadajecie sobie pytanie, co w tym złego. Przecież jajka są zdrowe, a olej czy oliwa powinna znajdować(...)przez praskę) szczypta soli ziołowej szczypta pieprzu pół łyżeczki suszonych ziół, np. dalmatyńskich itp. Dip miodowo-musztardowy: duża łyżka serka typu Bieluch 1 mała łyżeczka miodu 1 mała łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta pieprzu szczypta soli ziołowej Przygotowanie: Jak to w sosach bywa - wszystkie składniki porządnie wymieszać. Dipy warto przygotować wcześniej i wstawić je do lodówki

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Zapiekana karkówka po flisacku 487

które nie są biegłe w kuchni. Spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Zobacz też: Karkówka w sosie własnym Prosty gulasz wieprzowy Przepis na karkówkę po flisacku Drukuj przepis Porcji: 5 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 500 g karkówki czubata łyżka musztardy miodowej łyżeczka majeranku 2 ząbki czosnku olej do smażenia pół szklanki mąki 3 ziemniaki marchewka cebula 1/4 papryki

Kuchnia Bazylii
Pieczony kurczak na obiad z brukselką i batatami 241

znowu… Uwielbiam kurczaka i przyznaję, że często go przyrządzam na obiad. Lubię kurczaka w sosie , pieczone udka , chrupiące skrzydełka , klopsiki …Nie, kurczak na obiad to hit, szybki i tani. Dlatego warto dodać do meny kolejny przepis na kurczaka w czosnkowo miodowej marynacie z brukselką i batatami. Po prostu niebo w gębie! Nie wiem jak Wy ale ja przepadam

codojedzenia
Schab w marynacie miodowej 167

Wariacji ze schabem kolejna odsłona – dziś zapraszam na schab w marynacie miodowej, możecie go zarówno upiec w piekarniku, jak ja to zrobiłam, jak i grillować. Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 3 łyżeczki startego imbiru 4 łyżki sosu sojowego 5 łyżek miodu 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: schab umyj, osusz i pokrój w plastry z imbiru, soli

Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Proponowane wyszukiwania