sos miodowy - 1000 przepisów (strona:44/67)

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo - śmietanowym 163

było czasu na nic. Na obiad mąż kupił polędwiczki, więc zrobiliśmy je na szybko z sosem musztardowo - śmietanowym i dodaliśmy do tego troszkę miodu. Mięsko było pyszne, jako dodatek kasza owsiana. Fajna, jedliśmy pierwszy raz :) Miłego dnia :)) Składniki: polędwiczka wieprzowa musztarda (u nas miodowa 3 łyżeczki) miód ( jakieś 2 łyżki) śmietana 18 % pieprz sól olej kokosowy kasza owsiana u mnie

kruche babeczki
KREWETKI W MARYNACIE MIODOWO- SOJOWEJ 220

moich ulubionych owoców morza. Tym razem proponuję je wam w delikatnej miodowo-sojowej marynacie. Przygotowanie: 25 min.   Marynowanie: 1 godz. Dla 4 osób:   24 krewetki tygrysie*   3 cebulki szalotki   2 ząbki czosnku 25 cl białego wina wytrawnego 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki oleju arachidowego (lub oleju z pestek winogron) 2 łyżki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Placuszki jogurtowe z sosem z czerwonych porzeczek 219

trochę zmieniłam przepis i moje placki przygotowałam na bazie chudego jogurtu. Do tego miodowo - porzeczkowy sosik i pyszne letnie danie gotowe! Składniki: 2 jajka łyżka cukru waniliowego 150 ml (małe opakowanie) jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos: 1-2  łyżki miodu szklanka czerwonych porzeczek Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i jogurtem

Kulinarne Inspiracje
Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze 240

Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki. 1 kg skrzydełek Przyprawa do kurczaka Marynata: 100 ml miodu 0,5 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka matki pietruszki Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka

VioletoweKucharzenie
Ciasto na pizze z piwem, Pizza z owocami i syropem miodowo-truskawkowym 185

przykryciem na około 30 -45 minut. Przygotować blachę, wyłożyć na nią papier do pieczenia i formować koło o średnicy: 30 cm ( bądź 2 małe o średnicy około 15 cm) Sos: 1. Na ciasto wyłożyć mascarpone  2.  Posypać cukrem waniliowym i cynamonem  Farsz: 1. Jabłka pokroić w małą kosteczkę i udusić na patelni z odrobiną wody, cynamonu(...)się pierścień  3. Pokroić truskawki wzdłuż w plastry i ułożyć w pierścień na środku jabłek Piec: 25-25 minut w temperaturze: 200-230 stopni. Po upieczeniu przygotować syrop miodowo truskawkowy. Syrop: Podgrzać w rondelku miód i marmoladę truskawkową, ciągle mieszając by się połączyły i utworzyły płynny syrop. Nie gotować, a podgrzewać na małym ogniu. Gotowym syropem polewamy przestudzoną pizzę

KreatywnePiny
Melon w szynce parmeńskiej 155

części. Każdą “łódeczkę” melona dokładnie owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Podawać samego albo z sosem balsamicznym. Melon w szynce parmeńskiej Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując melona z szynką parmeńską. Melon w szynce parmeńskiej Użyłam melona Galia . Ma on lekko zielonawy kolor i miodowy posmak. Dość słodki . Wykorzystałam jedno opakowanie szynki parmeńskiej. Miało ono łącznie 8 plasterków szynki. Jeśli

mecooks
Nuggetsy z kurczaka – pieczone 552

łączymy. Ważne, by jajko przygotować tuż przed samym panierowaniem. Panierujemy mięso, najpierw w jajku musztardowo-miodowym, a następnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym, lub sosem na bazie majonezu i ketchupu. Uwagi: Jajko najlepiej mieszać z musztardą

Smaki Na Talerzu
Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem 244

Uwielbiam wytrawne tarty. Są doskonałe na kolację. Quiche z gruszkami i kozim serem pachnie tymiankiem i ma przyjemny w smaku miodowy akcent dzięki koziej roladce Merci Chef! z dodatkiem miodu. Słonawy serek z miodem i słodka gruszka współgrają idealnie. Smak tarty uzupełnia szynka dojrzewająca – w wersji wege można z niej oczywiście zrezygnować. Składniki na 8 porcji. Quiche z gruszkami(...)małym ogniu do czasu, aż większość odparuje i pozostanie ok. 1/3 płynu. Studzimy sos. Gdy tarta się upiecze, polewamy nim delikatnie gruszki. Tartę dekorujemy gałązkami tymianku, kroimy na ukośne plastry tak, aby każdemu przypadła połowa gruszki. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
WŁOSKIE ARANCINI, TIRAMISU PISTACJOWE I GRZANIEC GALICYJSKI – czyli sposób na pyszną kolację! 272

pyszne, chrupiące kule ryżowe z aromatycznym nadzieniem. Podane z sosem pomidorowym i lekką, świeżą sałatką z rukoli tworzą cudowną całość, której żaden zakochany łasuch się nie oprze. Na deser pistacjowe tiramisu, a do picia znany i lubiany Grzaniec Galicyjski. Do wyboru mamy aż 3 rodzaje – Klasyczny, Miodowy albo Bezalkoholowy. Idealny dodatek do romantycznego wieczoru! Brzmi pysznie! I smakuje rewelacyjnie(...)porcję ryżu, wkładamy nadzienie i formujemy kulki. Odstawiamy na 10 minut. Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano. Podajemy ze świeżą rukolą, pomidorkami oraz sosem pomidorowym. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką GRZANIEC GALICYJSKI

Ostra na Słodko
„ SMAKI SĄDECCZYZNY ” Sądecki Bartnik 131

piwnicy/garażu po wielką firmę. W programie oferty „Smaki Sądecczyzny” jest zwiedzanie historycznej kolekcji uli,  warsztaty w Miodowej Szkole - degustacja miodów oraz wyrób świec i wypiek ciasteczek miodowych oraz obiad (nie wiem czy nie powinnam napisać lunch - takie modne słówko) z kuchnią opartą na miodzie.  W Sądeckim Bartniku jest 5 szefowych kuchni, które wspólnie zarządzają kuchnią i wbrew(...)może się coś zmieni... :)   - Sernik z sera koziego z sosem ze świeżych malin i miodu – podobno bardzo smaczny deser, ja nie lubię koziny. Jeszcze w wersji wytrawnej „przechodzi”, natomiast na słodko, to za duże wyzwanie. Ale nie narzekam, gdyż przede mną pojawiło się ciasto orzechowo-miodowe – nic dodać, nic ująć. I oczywiście napój miodowo – miętowy z cytryną

królestwo garów
kurczak w marynacie miodowo-orzechowej z parowaru 250

Szybko, smacznie i zdrowo, te 3 słowa idealnie opisują to danie. Można do niego przygotować sos z masła orzechowego. 4 łyżki oleju arachidowego 3 łyżki miodu

cukrem pudrem posypane
Kurczak na butelce 203

butelka piwa ( można użyć dowolnego rodzaju: od jasnego do ciemnego, miodowego; warto poeksperymentować również z cydrem ) marynata: sól i pieprz; czerwona słodka papryka; czosnek; ulubione zioła: oregano, bazylia, zioła prowansalskie, rozmaryn, cząber, estragon, majeranek itp.; 3 łyżki oleju rzepakowego; łyżka sosu sojowego ewent. warzywa: ziemniaki, marchew, czosnek, cebula Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.  Kurczaka myjemy i osuszamy. Nacieramy dokładnie

Atlas Smaków
Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 645

trzeba od razu zużywać wszystkiego!) z dodatkiem słodkiej miodowej musztardy. Czasami mieszam musztardę miodową i gruboziarnistą – w takich proporcjach? W takich, żeby relish nie spadał z jedzonej kiełbaski i nie rozsypywał się.   Do burgerów, wołowiny i kurczaka mieszam posiekane pikle z majonezem, ketchupem lub sosem bbq – w takich samych proporcjach jak wyżej – żeby się elegancko wszystko ze sobą zlepiło

Karo in the Kitchen
Policzki wołowe w piwie z warzywami i korzenną nutą 253

prostu rozpływa się w ustach. Na pierwszy ogień poszła więc wersja w sosie piwnym, która plątała mi się po głowie już jakiś czas.  Zastanawiałam się tylko jakie piwo wykorzystać do dania i nie byłam pewna, aż do momentu spróbowania nowego Książęcego chlebowo-miodowego. Jego ciekawa goryczka, lekka słodycz i piękny kolor pasują tutaj idealnie. Cud, miód po prostu !Zobacz przepis

Smaczna Pyza
Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami 214

niej polędwiczki i ładnie przyrumieniamy z każdej strony, tylko na tyle, by mięso było ścięte z wierzchu. Następnie układamy polędwiczki na brytfance, wlewamy na nią pozostały z marynaty sos oraz układamy na wierzchu kilka cząstek masła. Wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - ok. 10-15 minut #Przydatne info:  Po upieczeniu mięso wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na talerz(...)oraz polewamy miodem. Wszystko dokładnie mieszamy, by każda marchewka pokryła się miodową glazurą. Smażymy je do momentu, gdy wszystkie się zeszklą. Podajemy od razu po przygotowaniu. Na talerzu układam purée, polędwiczki kroję w plastry, marchewki układam obok. Mięso polewam glazurą z marchewek (choć można je polać także sosem z pieczenia). Jest naprawdę pysznie i z dużą ilością beta-karotenu. Oczywiście

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania