sos miodowy - 1000 przepisów (strona:51/67)

Miodownik z pianką jagodową 228

robię z drugą porcją.  2. Galaretki rozpuszczam w 600ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Mleko skondensowane miksuję z jagodami oraz tężejącą galaretką. Masę wykładam na jedno z ciast miodowych. Wyrównuję i przykrywam drugim ciastem. Ciasto wstawiam na dwie godziny do lodówki.  3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady(...)jasnosłomkowej barwie. Wielką zaletą  miodu jest to, że przez długi okres czasu nie krystalizuje się i pozostaje płynny. Miód akacjowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów, sosów i marynat.  To także doskonały słodzik napojów. Miód akacjowy jest szczególnie lubiany przez dzieci. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go do swoich wypieków.  Zapraszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Udziec z indyka miodowo - musztardowy 205

Brakuje wam pomysłu na weekendowy obiad? Proponuję rozpływający się w ustach, bardzo delikatny udziec z indyka! Przygotowanie nie wymaga wiele trudu - przygotowujemy go dzień wcześniej i

Taste Therapy
Owsiano twarogowe ciasto śniadaniowe (z jagodami i migdałowymi ziarenkami) 261

Przygotowanie Do miski wkładamy kostkę chudego twarogu, rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy miód (ilość miodu można zwiększyć w zależności od upodobań) i całość dokładnie mieszamy. Do masy miodowo-serowej dodajemy dwa jajka, znów mieszamy. Następnie dosypujemy płatki owsiane błyskawiczne i dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy po czym wsypujemy mieszankę ziaren i mrożone owoce, krótko mieszamy. Naczynie do zapiekania wykładamy papierem(...)boki powinny być dobrze zarumienione, a ciasto odchodzić od papieru (nie być lepkie). Podajemy jeszcze ciepłe, krojąc na kawałki. Jeśli lubicie dodatki możecie takie ciasto podać z jogurtem, owocowym sosem itp. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Grillowane żeberka na słodko 230

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z młodych listków z soczewicą, burakiem i pomarańczą 172

niestety wirówki), a przecież do mokrej sałaty dressing nie przylgnie i sałatka nie będzie smakować tak dobrze. A byłaby szkoda, bo dressing w tej sałatce jest wyjątkowo smaczny - pomarańczowo-miodowo-musztardowy, jeden z lepszych! Dzisiejsza sałatka to doskonała propozycja na lekkostrawny lunch lub kolację. Jest prosta i szybka w przygotowaniu - mieszankę sałat przerzucicie z torebki prosto do miski, dodatkowo możecie(...)razie kłopotów. Jeżeli chcecie zabrać ze sobą sałatkę do pracy, dressing zapakujcie osobno i polejcie nim danie tuż przed zjedzeniem. Wystarczy mały słoiczek z nakrętką - idealny gadżet do mieszania sosów i ich przechowywania. Sałatka z młodych listków z soczewicą, burakiem i pomarańczą Składniki / na 2 porcje na lunch lub kolację: 2 pomarańcze 1,5 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżeczka

Chilli Czosnek i Oliwa
Polędwiczki miodowo-musztardowe 192

Uwielbiam polędwiczki praktycznie pod każdą postacią. Natomiast tę postać lubię najbardziej, za słodko-ostre rozkosze podniebienia. Zapraszam do posmakowania :) Polędwiczki miodowo-musztardowe /na 6 porcji/ ok. 1 kg polędwiczek wieprzowych 3 duże łyżki musztardy łyżka miodu sok z 1/4 cytryny łyżka oliwy olej do smażenia sól, pieprz Polędwiczki umyć. Musztardę z miodem rozetrzeć w misce. Dodać sól, pieprz, oliwę(...)smażyć krótko z każdej strony, aż się mocno zarumienią. Zdjąć z patelni, pokroić w grube plastry. Na patelnię dodać jeszcze trochę oleju, włożyć pokrojone mięso i znów smażyć. Dodać sos i dusić, by nie było surowe w środku. Dosolić przed podaniem. Smacznego

Biały fartuszek
Sałatka z bulgurem, cukinią i grillowanym halloumi 166

źródła białka, błonnika i wielu innych cennych składników, a do tego nadają kaszy chrupkości i orzechowego posmaku. Sałatka jest aromatyczna dzięki ziołom i pestkom, a jej smak dopełnia cytrynowo-miodowy winegret, do którego wykorzystałam owocową, pikantną oliwę Monini Gran Fruttato. Czasem piszecie do mnie z prośbą o polecenie łagodnej w smaku oliwy. Ale pamiętajcie, że to jej ostry smak jest(...)MORE Monini 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej mięty 6 łyżek mieszanych nasion i orzechów (u mnie po 2 łyżki orzechów laskowych, pestek dyni i niełuskanego sezamu) sos: 1 mały ząbek czosnku, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka miodu, sól i pieprz, 4 łyżki oliwy extra vergine Gran Fruttato Monini 2 małe cukinie 2 łyżki oliwy extra vergine

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z ciecierzycą 133

smaku, pożywna sałatka, którą zajadaliśmy na kolację, Mąż dostał do pracy a ja kończę na śniadanie. Świeży szpinak z ciecierzycą, chrupiącą papryką, płatkami migdałów z tartym parmezanem i winegretem miodowo-musztardowym – propozycja na lunch i nie tylko! Składniki: 100 g świeżych liści szpinaku baby, umyte, osuszone 1 mała czerwona papryka pół szklanki ugotowanej już ciecierzycy kilka czarnych oliwek pół(...)octu jabłkowego świeżo zmielony pieprz do smaku Przygotowanie: Sałatka: Na półmisku układam szpinak, na niego oliwki, posiekaną paprykę, suszoną żurawinę, płatki migdałowe, ciecierzycę i resztę składników. Lekko mieszam ręką. Sos winegret: Mieszam musztardę z miodem i octem, dodaję powoli oliwę cały czas mieszając, przyprawiam pieprzem. Gotowym sosem polewam sałatkę. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z cukinii z truskawkami 177

dzień. Jej przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu. Pięknie pachnie i sosikiem i truskawkami. Lubię takie pomieszane smaki, gdzie wytrawność sałatki tradycyjnej , łamiemy truskawkami i sosikiem tym razem musztardowo-miodowym z octem winnym ciemnym. Ja swoją cukinię potraktowałam „temperówką” do warzyw, ale możecie pokroić ją w plastry czy słupki czy nawet na tarce zetrzeć ją na cieniutkie plastry(...)Drukuj Sałatka z cukinii z truskawkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 średnia cukinia 4 plastry fety 200 gr truskawek 8 oliwek 1 pomidor malinowy pół czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu winnego ( u mnie ciemny z modeny) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu Wykonanie Cukinię traktujemy tym co mamy - u mnie temperówka Kładziemy na spód

Mieszam w Garnku
OBIADOWA SAŁATKA Z CZERWONYMI WARZYWAMI 192

Pomysł na szybką i prostą sałatkę, ze składników, które zwykle mamy pod ręką. Z papryką, pomidorami, rzodkiewką i czerwoną cebulką. Doprawiona miodowym winegretem i opcjonalnie także kremem balsamico.  Możecie podać ją jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek do dania głównego. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 1 opakowanie mieszanki sałat 1 pomidor malinowy 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czerwonej papryki(...)łyżki oliwy DODATKOWO: krem balsamiczny WYKONANIE WINEGRET : W miseczce rozcieramy miód z czosnkiem, sokiem z cytryny i szczyptą soli i pieprzu. Stopniowo, cały czas mieszając, dolewamy oliwę. Jeśli sos wyjdzie za gęsty można dodać więcej soku z cytryny. SAŁATKA: Pomidory kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki. Czerwoną cebulę kroimy

cool and minty
Miodowe Pałeczki z kurczaka 620

Składniki: 8 pałeczek z kurczaka( podudzi) 2 łyżki kurkumy 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 8 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki octu winnego

Luźna Kuchnia
Sałatka z wędzonym łososiem i dressingiem miodowo-musztardowym 294

Sałatka z wędzonym łososiem i dressingiem miodowo-musztardowym W tak gorący dzień jak dzisiaj przygotowywanie posiłków zdecydowanie ograniczam do minimum. Zamiast obiadu idealnie sprawdzi się sałatka. Niby lekka, ale jednak konkretna, bo z łososiem. Oczywiście na zimę też się nadaje ;) Składniki dla 4 osób: po 1/2 dużej sałaty lolo czerwonej i sałaty rzymskiej (lub 2 opkakowania miksów(...)osuszamy z nadmiaru wody. Łososia dzielimy/ rozrywamy na kawałki. Pomidorki kroimy na połówki, a cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do miski lub rozkładamy na talerze. Delikatnie mieszamy, lekko polewamy sosem i gotowe. Sos: 3 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżeczki miodu 5-6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki soku cytryny sól i pieprz - tu trzeba uważać

Pełny talerz
Miodowo-ziarenkowy raj 175

Zrobimy włoską kawę mrożoną w warunkach domowych, kawę taką pijałam kilka razy w upalne włoskie ranki , a to znaczy że jest ona znakomitym rozpoczęciem dnia, nie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z awokado, szczawiu i mozzareli z miodowym dresingiem 130

Czas pysznych wiosennych sałatek, to to co lubię najbardziej. Będąc na działce ogołociłam grządkę szczawiu. ale nic to, bo szybko odrasta i pewnie za 10 dni

Gosia gotuje
Zapiekany makaron w sosie serowym 226

Składniki: 500 g makaronu macaroni; 1 jajo; 60 g masła; 1/4 szklanki mąki pszennej; 2 i 1/2 szklanki mleka (u mnie 2 %); 2 łyżeczki musztardy (u mnie miodowa);  450 g łatwo topliwego, żółtego sera (u mnie czerwony cheddar); 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml   Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente(...)było grudek. Następnie na patelnię wlać mleko. Dodać musztardę. Dokładnie wymieszać. Całość gotować na średnim ogniu, cały czas mieszając, przez około 5 minut, aż powstanie gęsty i kremowy sos. Zmniejszyć ogień.  Jajo wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Do roztrzepanego jaja wlać niewielką ilość gorącego sosu (ok. 3 łyżek) i dokładnie wymieszać. Tak zahartowane jajo wlać na patelnię

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania