Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym

Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym

Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym

Przepis na : obiad

Aromatyczny filet z kurczaka w słodko-ostrej marynacie z dodatkiem orzechowej nuty, podany na dzikim ryżu z bardzo wyrazistym sosem bazyliowo-musztardowym to świetny pomysł na pełnowartościowy, łączący wiele smaków obiad. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 125g dzikiego ryżu Marynata: 40g orzeszków ziemnych solonych 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 3 łyżki świeżej posiekanej kolendry 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sos bazyliowy: 50g listków... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, piersi, pierś, sosy, kurczak, obiad, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, masło orzechowe, filet z kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak w marynacie, pierś w marynacie, pomysł na obiad, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, sos miodowo musztardowy

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.