sos mięsny - 4565 przepisów (strona:53/305)

KLOPSKI W SOSIE POMIDOROWO - CYNAMONOWYM Z OLIWKAMI 188

Lubicie makaron z przepysznym ,kremowym sosem i pulchnymi,miękkimi klopsikami,bo ja wprost je uwielbiam!.Ale dziś zrobiłam je w inny sposób,bardziej w arabskie smaki niż polskie.Taka wersja jest mi bardziej bliższa,choć tę polską wolę najbardziej.Nie ma nic smaczniejsze go niż nasze polskie klopsiki!Ale spróbowac warto i takiej wersji,na bogato.Zapraszam. cebula - 2 sztuki oliwa z oliwek(...)Przesmażyć na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. 6. Dusić około 5 minut na małym ogniu. 7. .Z masy mięsnej uformować małe kulki i kładź je na gorący sos, doprawić cynamonem. Dusić około 20 minut, pod przykryciem.Na koniec dodać pokrojone oliwki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Meksykańskie chili con carne z domowymi nachos 209

Przepis ten czekał już baardzo długo na opublikowanie, ale w końcu nadszedł jego dzień. Jest to jedno z tych mięsnych dań, które lubię najbardziej. Nie jest trudne, a smakuje wybornie. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji wypróbować go - koniecznie musicie zrobić to jak najszybciej! Chili con carne można podawać z czymkolwiek chcemy. Świetnie smakuje z ryżem, makaronem, z tortillą(...)wody - 3 cebule - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 2 papryczki chili - 2 łyżki oleju  - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki sosu sojowego - 1 łyżeczka domowego koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego (ew. 1 bio kostka) - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka kuminu - 1 łyżeczka cukru - 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne - 2 liście laurowe - sól, pieprz  *opcjonalnie

Be Fit Be Strong
Schab pieczony z jabłkowym sosem 141

Dzisiejszy przepis jest dla tych, którym znudziły się tradycyjne schabowe…. To przepis na schab pieczony z jabłkowym sosem. Lubię takie połączenia mięsa z owocami. Schab

UgotujmyTo.pl
Współpraca z firmą Skworcu 176

wielu mieszanek przyprawowych. Stosuje się ją przede wszystkim do wzmacniania smaku mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat i kiszonek. Kolendrę dodaje się także do sosów, zup, pasztetów, dań warzywnych,a nawet deserów: lodów, kremów, i ciast. Ponadto jest wykorzystywana do aromatyzowania niektórych alkoholi np: piw, likierów, wódek (w tym ginu).      12. Orzechy(...)dwóch stron i upiec je na ruszcie, w piekarniku bądź też na patelni na złocisty kolor. 18. Przyprawa węgierska do gulaszu , leczo, do dań mięsnych . 19. Caffe de Paris  Zastosowanie: Do dipów oraz sosów, masła ziołowego, sałatek, pieczonej i grillowanej ryby. Skład: Skórka i trawa cytrynowa, pietruszka nać, koperek, cebula, szczypiorek, sól, papryka czerwona, pieprz czarny, czosnek granulowany

Słodkości i nie tylko
Kąski mięsne z galaretką w słoiku wg Aleex 174

którą można wykorzystać na kilka sposobów. Można pokroić mięso w plasterki i położyć na kanapce. Można je dodać do zupy lub makaronu czy sosu. Możne je podgrzać i zjeść z ziemniakami jako pyszny obiad. Kąski mięsne śmiało możecie zabrać ze sobą na urlop nawet wtedy, gdy nie macie dostępu do lodówki. Po odpowiednim pasteryzowaniu nic się z nimi nie stanie

W mojej kuchni
Schab w sosie musztardowym 247

Klasyczny schabowy? Nieee. ;) Lubię schab, staram się urozmaicać go na różne sposoby. Pomysł na smaczny obiad - schab w sosie musztardowym, podany z sałatką warzywną i puree

Szefowa kuchni
Polędwiczki w sosie porzeczkowym 91

Dzisiaj mam dla Was przepis z połączeniem mięsa i owoców. Próbowałam już z brzoskwiniami, ananasem, jabłkami, pomarańczą, wiśniami, gruszkami. Dzisiaj przyszedł czas na porzeczki! :) Zainspirowałam się

Trufelkowo
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 269

obgotowywaniem kapusty. Nie poparzymy sobie palców przy wyciąganiu gorącej kapusty z wrzątku. No i ominie nas etap całego tego zawijania :) Kapustę szatkujemy i przekładamy mięsnym farszem. Wkładamy do pieca i czekamy :) Podajemy obowiązkowo z sosem pomidorowym oraz sałatką. Bardzo polecam z Chrupiącą sałatą z dressingiem słodko-ostrym , która w tym towarzystwie idealnie się sprawdziła. Składniki: (4-6 porcji

Moja Delicja
Sos Słodko-Kwaśny 127

sour sauce) używany jest głównie w kuchniach orientalnych, jednak i w Polsce znalazł swoich zwolenników. Charakterystyczny smak idealnie komponuję się z daniami mięsnymi i rybnymi. Podajemy go głównie z ryżem, makaronem chińskim lub tradycyjnym makaronem. Sos Słodko-Kwaśny -  Składniki: pomidory z puszki duża cebula połowa papryki      (używam konserwowej) 150 g kukurydzy z puszki 100 g krojonych

Słodka Strona
Kociołek mięsno warzywny w sosie słodko kwaśnym 165

Moja rodzinka uwielbia dania mięsne , więc co rusz muszę wymyślać jakieś potrawy z mięsem. Ostatnio dostałam przepyszny Sos słodko kwaśny z firmy  ORZECH  i postanowiłam go jakoś wykorzystać.  Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy  na danie obiadowe  to Gorący kociołek mięsno warzywny , pyszny , sycący i rozgrzewający(...)Składniki : 1 słoik  SOSU SŁODKO KWAŚNEGO ORZECH 500 g karkówki  3 marchewki 10 pieczarek 2 średniej wielkości cukinie 2 cebulki  Pieprz, sól do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka przyprawy do mięsa   Piątnica 5 łyżek oliwy około 2 szklanki bulionu mięsnego  szczypta chilli Wykonanie : Mięso umyć i osuszyć papierowym ręczniczkiem , pokroić w kostkę. Pieczarki

Sama słodycz i szczypta chili
Piersi kurze smażone i zapiekane w sosie grzybowym 136

Bardzo dobry obiadek, mięsko, sos grzybowo śmietanowy i ser.To wszystko razem daje super kombinacje. Piersi kurze przekroić na pół w poprzek. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką

Kuchnia Pokoleń
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 146

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Składniki: 50 dkg mięsa wołowego mielonego 3 pomidory 1/2 szklanki rosołu mięsnego lub z kostki 1/2 szklanki mleka 1 żółtko 3/4 szklanki śmietany gęstej 180 g startego żółtego sera goudy 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru gałka(...)jeśli sos będzie za gęsty, dolać mleka. Na koniec wsypać starty ser. Doprawić solą i pieprzem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. 5.       Rurki cannelloni ugotować według wskazówek na opakowaniu, ostudzić. 6.       Napełniać mięsnym farszem, układać w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym tak, aby się nie stykały ze sobą

Przepisy kulinarne babci Antoniny

Proponowane wyszukiwania