Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Dzisiaj przepis na pulpety w sosie koperkowym gotowane na wywarze z warzyw. Można je podawać z kaszą lub ziemniakami. Składniki: 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 sucha bułka 1 cebula 2 jajka liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz szczypta imbiru sos koperkowy: pęczek koperku 3 szklanki wywaru spod pulpetów 1 mała śmietana 2 łyżeczki mąki sól pieprz Wykonanie: Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angiel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Autor

metztil

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, warzywa, mielone, bułki, pulpety, mięso mielone, imbir, ziemniak, seler, kasza, ziemniaki, marchewka, dania mięsne, sos do mielonego , sos do jajek, mielone z warzywami, sos mięsny, dania na gorąco

Inne przepisy z Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.