Składniki (dla 4 osób): 12 skrzydełek 2 łyżki wina ryżowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżeczki cukru 2 cm imbiru 2 łyżki szczypiorku 3 łyżki
Tajskie smakiW tym sezonie po raz pierwszy jadłam szparagi. Smakują trochę jak fasolka, tylko są dużo trudniejsze w obróbce, bo 1/3 trzeba odciąć i wyrzucić, znaleźć wysoki
Szefowa kuchniRoladki schabowe już były SiN , ale dzisiaj zaprezntuje inne , w sosie grzybowo-serowym :) . Sos grzybowy na bazie pieczarek . Dodatek pora daje niesamowity smak i aromat
Słodkości i nie tylkoKotlety jagnięce w sosie winnym podane z grillowanymi szparagami, pieczonymi ziemniakami oraz zielonym groszkiem Na dziś przygotowałam delikatne kotleciki jagnięce. Okres świat jest idealnym czasem
Wino Francja Kuchniajajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate(...)surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem
Kulinarne przygody GatityPlacki z cukinii idealnie sprawdzą się na obiad w gorące dni, kiedy nikt nie ma ochoty na syte dania mięsne. Wychodzą złociste i pysznie chrupiące. Smakują najlepiej w połączeniu z lekkim sosem koperkowym. Zapewniam Was, że każdy domownik z pewnością je polubi i staną się jednym z częstych obiadów. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaNikt dokładnie nie wie skąd pochodzą naleśniki. Jadaliśmy je w różnych odmianach niemal w każdym kraju, który odwiedzaliśmy. Można jed podawać na słodko albo z farszem mięsnym lub warzywnym, a ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Składniki 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 2 jajka, duża szypta soli. Przygotowanie Wszystkie składniki(...)przetartą tłuszczem patelnię wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Tak przygotowane naleśniki możemy podawać zarówno na słodko (z dżemem, owocami, serem, sosem czekoladowym, bananami itd.) jak i na ostro z farszem mięsnym, ewentualnie z warzywami
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamakaronu. To pewnie by wystarczyło, ale ja, jak zwykle, postanowiłam danie "podrasować" i dopasować do swoich potrzeb. W przepisie nie mogło zabraknąć zatem mięsnego akcentu, więc jest i chrupiąca kiełbaska, dodałam także słodką kukurydzę, mleko w sosie serowym jest aromatyzowane cebulką, dodatkowo makaron jest zapieczony, co sprawia, że na wierzchu tworzy się chrupiąca serowa skorupka. Dzięki temu jeszcze bardziej
Cooking Monsterczas od czasu jest wielkim fanem mięsa. A co za tym idzie synkowie tatusia naśladują i na równi z nim agitują na rzecz ulubionych mięsnych potraw. Tak więc dziś kuchnia wydawała dorszowe kotleciki w sosie koperkowym z młodymi ziemniaczkami. Składniki: KOTLECIKI 60 dkg świeżego dorsza jajko szalotka czerstwa mała bułka 2 łyżki otrębów owsianych pieprz i sól bułka do panierowania
Magiczna kuchnia DariiWczoraj było spaghetti. Zostało trochę mięsa.. Oo!! Już wiem - będzie zapiekanka!! :) 4 duuuże ziemniaki mięso mielone (resztka z sosu do spaghetti - można również dodac pozostałości z innego mięsnego obiadu ) mozarella bazylia Ziemniaki gotujemy, kroimy w plastry. układamy do naczynia żarrodpornego. Układamy - ziemniaki, mięso, ziemniaki, mozarella, bazylia. Zapiekamy do momentu zarumnienienia sie sera. Doooooobre! :) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelawpadłam na pomysł bułek- paluchów, które będą nadziane mięsem. Ale mięso mogłoby być zbyt ciężkie, dlatego dorzuciłam do niego warzywa. I tak powstały bułki mięsne ale dużo lżejsze. Nadają się na obiad z sosem lub jakimś barszczem, chłodnikiem. Świetnie sprawdzą się do grilla czy na pikniku. Do zapakowania na rodzinną wycieczkę. Będą doskonałe zarówno w sezonie chłodniejszym, jak i teraz
Mieszam w GarnkuHej! Nowy dzień i nowy przepis. Zrobię dziś wieprzowinkę w pysznym sosie wśród warzyw. Przygotujcie zatem: Czytaj więcej »
Tylko pysznieidealnym ich doborem 😃 Mnie Caprese najlepiej smakuje jako samodzielne i lekkie danie z dodatkiem chrupiącej bagietki z masłem (maczana w powstałym sosie, mniammm!), ale może również stanowić 'świeży' dodatek do mięsnego obiadu. Taka prosta, a taaaaka pyszna! 😋 1 duża porcja: * mozzarella- 1 szt. * pomidor- 1 duży * świeża bazylia- 1 garść listków * oliwa z oliwek- 4 łyżki * sól, pieprz, zagęszczony ocet
Kraina Miodem Płynącaodsuwamy na bok) rozpuszczamy masło z mąką. Starannie mieszamy najlepiej trzepaczką, aby nie powstały grudki. Dusimy na małym ogniu, cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy do smaku. Podajemy jako dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Warto przygotować marchew na gęsto na dwa dni. Podobnie można zrobić marchew z groszkiem. Zamiast krojenia w kostkę, można zetrzeć marchew
Moja smaczna kuchniaChutney (czyt. czatnej) to gęsty sos wywodzący się z kuchni indyjskiej , używany do potraw mięsnych i wegetariańskich. Sporządzany jest z owoców i warzyw, z rodzynkami, czosnkiem, cebulą, musztardą i octem. W smaku może się wahać od bardzo pikantnego do łagodnego, wręcz słodkiego, wszystko w zależności
To co kocham