Przepis ten podbił serca i podniebienia wszystkich znajomych. Dzięki temu, że jest nieskomplikowany może go przyrządzić każdy i za każdym razem wyjdzie niezwykle smaczny! Schab jest
Lena GotujeTakie roladki goszczą w moim domu dość często, zamiennie robię czasem ze schabu, czasem z filetów kurczaka. Wbrew pozorom przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo
Kuchnia z widokiem na ogródBardzo fajny sposób na serwowanie gulaszu, jest zapieczenie go w bułce kajzerce. Taki gulasz jest idealnym daniem na przyjęcia bo nie tylko jest smaczny, ale i
Mama GotujeCzęsto szynki sprzedawane w sklepach niewiele mają wspólnego z prawdziwym mięsem. Pełno w nich konserwantów, barwników itp. Dlatego często sama przyrządzam własne domowe szynki- tym razem
Tradycyjna Kuchniawarzywa można zrobić ciekawe, ale i proste danie główne? Odpowiedzią na to pytanie może być cukinia faszerowana kurczakiem i fetą – nie zapominamy tutaj o akcencie mięsnym ani o wyrazistym smaku dania. Dobry pomysł na wykorzystanie starszych i większych cukinii, które pojawiają się w sklepach na początku jesieni. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CEBULA(...)granicy i dopiero wydrążyć. 5. FASZEROWANIE (2 min) Wydrążoną cukinię wkładamy na lekko wysmarowaną tłuszczem blachę lub blaszkę do pieczenia, wypełniamy każdą połówkę kurczakiem z cebulą (wlewamy także sos ze smażenia), następnie kładziemy na wierzch kawałki fety i posypujemy całość oregano. Na koniec lekko polewamy całość olejem rzepakowym. 6. PIECZENIE (20 min) Blachę z cukinią wkładamy do nagrzanego piekarnika
Nerds KitchenGulasz ten można zrobić z mięsa wołowego również. Ja lubię jagnięcinę, jak jest dobrze zrobiona to jest bardzo pyszna. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną
Kuchnia PokoleńKolejne wcielenie mojej ulubionej kaszy, tym razem w wersji lekko egzotycznej. Połączenie kurczaka z curry i z ananasem jest znane i lubiane od dawna, a z
Trzeci talerzCzas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2-3 osób Koszt przygotowania: 18,00 zł SKŁADNIKI: 400 g polędwiczek z kurczaka 3 boczniaki królewskie 1 szalotka 200
kulinarnyJaKaczka kojarzy Nam się z daniem wykwintnym i odświętnym. Dla mnie od tego roku będzie kojarzyła się także z pobytem w domu p. Ewy Wachowicz
Z Majeczką w kuchnitarte do słoików. Dzisiaj znów nie mogłam się oprzeć i mam dla was przepis na zasmażane buraczki , które często podaję do obiadu, tym razem zrobiłam buraczki do ozorów w sosie musztardowym. Lubimy je tak samo jak kapustę zasmażaną z kminkiem i modrą kapustę zasmażaną . Są u nas częstym dodatkiem do obiadu. Buraczki zasmażane są gęste i słodkie, do tego bardzo(...)Mieszamy buraczki z zasmażką, zagotowujemy, dusimy aż buraczki zgęstnieją, ewentualnie podlewamy jeszcze wodą jak za bardzo przywierają do dna. Buraczki zasmażane są gotowe, to idealny dodatek do obiadu, szczególnie mięsnego! The post Buraczki zasmażane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKorma jest w zasadzie czymś podobnym do curry. Można ugotować ją z mięsem lub w wersji wegetariańskiej. Ja korzystając z nieobecności latorośli porwałam się na wątróbkę
Eksperyment sobotniSposób w jaki robię tego kurczaka pojawił się bardzo dawno temu. Był on ulubiony przez dzieci - zresztą do tej pory tak zostało. Nie pamiętam skąd wzięła
Smaki EwyLubię połączenie mięsa z owocami, ale najbardziej jednak lubię do mięsa dodawać śliwki… Na blogu znajdziecie takie połączenia jak https://ugotujmyto.pl/schab-pieczony-jablkowym-sosem/ , https://ugotujmyto.pl/pieczona-lopatka-wieprzowa-ze-sliwkami/
UgotujmyTo.plChwilę mnie tu nie było, ale od dzisiaj zaczynam nadrabiać zaległości :) Przedstawiam wam przepis na jedną z najbardziej znanych potraw kuchni tajskiej - słynną zupę Tom Kha
Tajskie smaki