Taki tam zimowy obiadek :) Pyszna, delikatna karkówka wieprzowa duszona w czerwonym winie z dodatkiem cynamonu i suszonych śliwek. Zapraszam do gotowania! Składniki na karkówkę duszoną w
My Culinary ArtDziś dynie muszą być obowiązkowo, te zrobiłam dość szybko, bo ostatnio niestety nie mam zbyt wiele czasu na siedzenie w kuchni. Na kolację, albo obiad do
Quinoa Raz!700 g szynki z dzika, 1 cebula, 400 g kurek, tłuszcz (u mnie smalec gęsi), kilka gałązek rozmarynu, 1 łyżka bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz
królestwo garówMróz wciąż trzyma i nie zamierza odpuścić. Dlatego pozostaję w klimacie potraw rozgrzewających, z dodatkiem aromatycznych przypraw, które podwyższają ciepłotę organizmu. Potrawkę możemy podać z ryżem
Weekendy w domu i ogrodzieWitam serdecznie Propozycja na pyszną i rozgrzewającą zupę gulaszową z wołowiną . Nie jest trudna w przygotowaniu i można ją traktować jako jedno garnkowe danie a dodatkowo
Uwaga Babcia Gotujesposób obróbki termicznej w każdym przypadku jest nieco inny. Ale idea jest zawsze ta sama. Gołąbki z kaszą jaglaną to według mnie bardzo dobra alternatywa dla gołąbków z nadzieniem mięsnym. Zacznijmy od kaszy jaglanej. Kaszę jaglaną przed gotowaniem opłukujemy na sicie, następnie gotujemy w proporcji 1 część kaszy 2,5 części wody. Dodajemy sól i łyżeczkę masła lub oliwy, przykrywamy(...)żaroodpornego wykładamy liśćmi kapusty. Gołąbki układamy w naczyniu i podlewamy trochę wody. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-60 min. Możemy podać z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego ! Artykuł GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smak#OlejKonwenanse z #OlejWielkopolski oraz zajrzyj na stronę www.olejkonwenanse.pl i przygotuj gulasz meksykański trochę inaczej, bo z dodatkiem białej fasoli oraz łopatki meksykański. Trochę inna wersja
słodki bratekNastępne danie z kuchni mojej Mamy. Cała rodzina uwielbia tego kurczaka, nawet Sławek, który nigdy nie jada papryki. Najlepszy na zimno na
To co kochamDoskonały pomysł na niedzielny obiad - jest to danie, po którym nie będziemy mieli garnków do zmywania, ponieważ wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia, następnie do
słodki bratekJedno z lepszych dań z kurczaka, jakie udało mi się ostatnio wymyślić. Proste, przyjemne i dość uniwersalne. I... chyba muszę zacząć nadawać daniom jakieś wykwintne nazwy
Kuchenna KontrrewolucyaSmakowita,soczysta karkówka, doskonała na zimno na kanapki ( domowa wędlina ) jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Praktycznie robi sie sama i zawsze wychodzi smaczna
Kuchnia z widokiem na ogródwarstw składników, choć nie jest to obowiązującą regułą. W wersji owocowej terrina składa się z różnego rodzaju owoców zatopionych w słodkiej galaretce, często gotowanej na bazie wina. Terrina mięsna zwykle otulona jest kołderką z cieniutko krojonych plasterków boczku. Z kolei wersja serowa lubi być przyrządzana z pieczoną papryką, cukinią czy bakłażanem lub pojawia się w parze z wędzonym łososiem(...)dzięki dodatkowi kolorowego pieprzu, słodki od karmelizowanych gruszek i jabłek, chrupiący od praliny orzechowej, gładki i kremowy za sprawą koziego sera, wyrazisty dzięki towarzystwu roqueforta. Skropiony gęstym i aromatycznym sosem balsamiczno-klonowym stworzył terrinę moich marzeń. Przygotowałam ją z myślą o kameralnym przyjęciu, a ponieważ podobają mi się ostatnio wersje mini, zamiast dużej formy użyłam małych foremek o wymiarach
KUCHARNIADługo mnie tu nie było, chyba potrzebowałam inspiracji. Tym razem zainspirował mnie prezent - perfekcyjna, kolorowa i smacznie piękna książka z potrawami z całego świata! Jak
Kuchnia moimi oczamiBurrito by Mint Taste - danie na ostro z farszem warzywno-mięsnym w sam raz na obiad lub uroczystą kolację podawane z sałatką i serem feta. Potrzebne będą (4 porcje): - 4 gotowe placki tortilli lub zrobione samemu (przepis: 200g mąki pełnoziarnistej, 100ml przegotowanej wody, 1 łyżka oliwy, zioła prowansalskie (łyżka lub więcej), 1 łyżeczka soli morskiej) - 2 łyżki oleju kokosowego(...)wówczas mogą być za kruche i się łamać. Przygotowanie burrito: - ser mozzarella kroimy na drobne plasterki; - puszkę pomidorów i pomidory wlewamy do garnka i blendujemy tak, aby powstał gęsty sos bez cząstek pomidorów - dodajemy do niego oregano, bazylię, łyżeczkę soli morskiej,czosnek niedźwiedzi i wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek (uprzednio podsmażony na patelni) i gotujemy na wolnym ogniu ; - mielone mięso
MintTaste