Dziś proponuję bardzo smaczne połączenie warzyw z karkówką, smak zaskakuję pozytywnie , doskonale pasuję do ziemniaków jak do każdego rodzaju kasz . Takie
Mój SmakDanie powstało bardzo szybko i było baaardzo smaczne więc zapraszam na ten ekspresowy pomysł na obiad :) Składniki na 2 osoby: około 200 gr makaronu rurki (pióra
Gotowanie...to proste !Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki „Apetyt na Francję” . Ten przepis rzucił nam się od razu w oczy dlatego postanowiliśmy go zrobić Gołąbki
Kuchenne WariacjeDzisiaj zdecydowanie mięsny przepis. Do niedawna byłam zwolenniczką tradycyjnych gołąbków . Kapusta w gołąbku była dla mnie podstawą i generalnie jego najsmaczniejszą częścią. Ale ponieważ moja siostra wiecznie narzekała, że nie lubi kapusty i obierała gołąbki, postanowiłam przygotować je bez zawijania. Efekt mnie zaskoczył, naprawdę są równie pyszne co klasyczne! Jeśli uwielbiacie gołąbki koniecznie spróbujcie tego przepisu Gołąbki bez zawijania Składniki(...)przykryły gołąbki w 3/4 wysokości. Garnek przykrywamy i dusimy na średnim ogniu około godzinę, aż kapusta będzie miękka, w razie potrzeby dolewając wody/bulionu. Gołąbki najlepiej podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Smacznego Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeJestem załamana jakością zdjęć. Już niedługo mam nadzieję się poprawić, niech tylko dorwę normalny aparat. Chrupiące na zewnątrz, delikatne wewnątrz. Takie właśnie są frykadele z Cypru
Kuchenna KontrrewolucyaSposobów na bigos jest bardzo dużo. Mój wygląda następująco: 70 dag szynki wieprzowej 70 dag pieczeni wołowej 35 dag kiełbasy np. podwawelskiej lub toruńskiej
Praktyczna plkonfiturą gruszkową i orzechami , paszteciki z pieczarkami do barszczu . Teraz przyszła kolej na puszyste bułeczki drożdżowe z passatą pomidorową,czosnkiem, oregano, żółtym serem i szynką lub boczkiem. Takie mięsne pizzerinki najbardziej lubią moje dzieci. Następnym razem zrobię wersję bardziej dla siebie - z papryką, serem feta, oliwkami, cebulką. Większość bułeczek rozeszło się jeszcze na ciepło, ale na zimno także smakują(...)następnie spłaszczyć ją, aby miała grubość ok. 1 cm. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, zachowując odstępy, bo bułeczki jeszcze wyrosną. Każdą bułeczkę posmarować oliwą z oliwek, sosem pomidorowym, posypać sporą ilością żółtego sera, dodać kawałki boczku lub szynki. Posypać bułeczki oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut, aż ser się
Kulinarne Inspiracjemięsa itp. W końcu i ja dołączyłam do klubu „Pod Kością”:))) Nosiłam się z tym zamiarem od dłuższego czasu, ale zawsze z przyzwyczajenia, prosząc o kawałek schabu w sklepie mięsnym dodawałam odruchowo „bez kości”. Z pomocą przyszła mi Martha Stewart, a raczej jej program na Kuchni +. W jednym z odcinków Martha robiła pieczeń ze schabu właśnie z kością. Wyglądało(...)przykrycia. Nie trzeba go podsmażać już na patelni. W połowie pieczenia odwrócić mięso. Około 30 min przed końcem pieczenia dodać pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, wymieszać ostrożnie z utworzonym sosem. Gotowe
Posadzone i zjedzoneSkładniki farszu 2 szklanki ryżu 1 duża pierś kurczaka 4 i pół szklanki bulionu z kurczaka (gotowanego) parę orzeszków do dekoracji 2 -3 łyżki płatków papryki
w mojej kuchniBardzo długo miałam opory ( natury emocjonalnej ) aby zrobić królik. Jadałam go już wcześniej, ale żeby tak sama go zrobić - to nie. Krążyłam obok lodówki z mięsem
Smaki EwySkładniki: Makaron wstążki (8 gniazdek), 0,5 kg mielonego, pół średniej wielkości cebuli, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 2 łyżki przyprawy meksykańskiej, sól, pieprz, pół kostki
Pobite gary BarbaryPostanowiłam ostatnio, że w mojej diecie będzie więcej zdrowych lub nawet dietetycznych przepisów. Takim sposobem powstały roladki z ogórkiem kiszonym i drobiową szynką w panierce z
Symfonia smakowaZupa, która bywa u nas od dobrych kilkunastu lat. Przepis znaleziony "wieki" temu w gazecie, co jakiś czas w niezmienionej formie pojawia się na
Smaczne ZdrowePyszny obiad, który robi się niemalże sam. Inspiracją do jego powstania była...niedyspozycja mojego piekarnika. Wróciłam z zakupów z myślą, że upiekę pyszne mięsko, ale zapomniałam
PichceniomaniaZapewne w każdym możliwym miejscu króluje grill. Pogoda w sumie dopisała. Mam nadzieję, że korzystacie w przepisów prezentowanych na blogu. Dzisiaj dla odmiany od grillowanych dań
Smaki Ewy