Cos na ząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula
Kuchnia Pełna PasjiOd dawna nosiłam się z zamiarem aby zrobić w ten sposób kurczaka ale miałam obawy, że coś nie wyjdzie (pęknie butelka lub coś w tym rodzaju
Smaki EwyMięciutkie, rozpływające się w ustach mięsko,sosik gesty, delikatny, śmietankowy. Tak mówi o tej potrawie moje dziecię. A uwierzcie mi, że jest bardzo wybredna. I taki
Kuchnia z widokiem na ogródWitamy ! Dzisiejszą propozycją na obiad będą ziemniaczki pieczone z czosnkiem, chilli oraz oliwą tymiankową a dodatkiem mięsnym są stripsy. Do przygotowania (dla 2 osób) tego dania będziemy potrzebować : Ziemniaczki : 6 ziemniaków 4 ząbki czosnku papryczkę chilli sól 2. Stripsy : pojedyncza pierś maślanka 4 łyżki mąki 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka(...)celu osuszenia z nadmiaru tłuszczu. Aby być pewnym ,że stripsy są wypieczone w środku możemy je wsadzić do piekarnika obok ziemniaczków na 3 minutki. Z pieczonego czosnku możemy zrobić sos czosnkowy w następujący sposób: Do miseczki wyciskamy czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy jogurt naturalny i odrobinę koperku, mieszamy wszystko i odstawiamy na chwilę do lodówki w celu
Wspólne smakiKrólika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Długo nie mogłam się przekonać do tego mięsa. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Po
Pobite gary Barbarymojprzepisna.pl | Zapiekanka z chleba Dziś troszkę nietypowo, bo przepis na danie wytrawne, a nie na ciasto. Zapiekanka chlebowa, to propozycja dla tych, którzy nie lubią wyrzucać
moj przepis naDziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i
Mama GotujeZaletą zapiekanek jest to, że można je wcześniej przygotować i wstawić do piekarnika kiedy nam to pasuje. Tym razem bakłażan występuje w zapiekance makaronowej.
Mama Gotujeodwiedziłam kolejną restaurację, tym razem wybór padł na Bydło i poidło Meat-ing Place . Restauracja ta znajduje się w samym sercu Warszawy, przy ul. Kruczej 16/22. Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej drugiej edycji. Jego twarzą został Dariusz Kuźniak, renomowany szef kuchni(...)dodatkami, sashimi z polędwicy wołowej i deser dla dwojga . W skład zestawu wchodzą: sashimi (świeże warzywa marynowane w kremie wasabi, zawinięte w plastry polędwicy wołowej, podane z imbirem i sosem sojowym); Picanha, brazylijski udziec wołowy w plastrach podany z jednym z wybranych sosów (powidła śliwkowe z orzechami, powidła agrestowe z imbirem, sos barnaise); jeden wybrany dodatek do steka (frytki domowe
Kulinarne przygody GatityPropozycja na pyszny jesienny obiad z mięskiem i pieczarkami :) Składniki na 2-3 osoby: 5 plastrów schabu 1/2 dużej cebuli około 150 g pieczarek 2-3
Gotowanie...to proste !Składniki: prawdziwki 1 szklanka/suszone, cielęcina bez kości 1,5 kg, kucharek 1 łyżeczka, cząber 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz
W Mojej Kuchni LubięZapewne wielu z Was zna tę potrawę lub bardzo podobną. Danie proste w wykonaniu a jakże smaczne. Nie macie pomysłu na obiad, zapraszam do skorzystanie z
Smaki EwyJako że chwilowo jestem unieruchomiona, w przygotowaniu dzisiejszego obiadu pomagał mi mój Ukochany :) Pomimo, że kaczkę robiłam pierwszy raz, wyszła pyszna, bardzo soczysta, z chrupiącą skórką
My Culinary Artsobie kilka potraw, które robimy. Tym razem padło na musakę. Wyszła pyszna, bardzo nam smakowała. Mogę Wam ją spokojnie polecić, jak nie jedliście, to koniecznie wypróbujcie :-) Miłego dnia :-) Warstwa mięsna: 600 g mięsa mielonego (wołowiny lub jagnięciny) ja zrobiłam z indyczego 2 cebule 2 ząbki czosnku 400 ml przecieru pomidorowego (ja dałam passatę) 1 łyżka miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)kładziemy warstwę z plastrów bakłażana lekko nachodzących na siebie. 6. Bakłażany smarujemy beszamelem, nakładamy połowę mięsa i na mięso połowę startego sera. I znów układamy warstwę bakłażana, sosu, mięsa i sera. Ostatnia warstwa powinna składać się z bakłażana i wierzch beszamel (wykładamy resztę na bakłażana). Pieczemy ok. 45 minut. Smacznego
kruche babeczkiwołowiny oczywiście powinno być wino (przynajmniej u mnie tak jest), które nadaje mu kruchości i delikatności, no i pozostawia cudny smak i aromat. Moje najmłodsze dziecię, wielki niejadek mięsny, (jak zje mięso, to wielkie święto), tym razem nie mogła się najeść, tak jej posmakowała wołowinka.... Pozostaje mi tylko polecić pyszny gulasz i życzyć smacznego... :-) Składniki: - 1kg wołowiny bez kości(...)jeszcze kilku minut pozostawiam garnek na palniku. Podaję z ulubioną kaszą (tym razem padło na pęczak, ale każda jest dobra) i ogórkiem kiszonym. My nie jadamy mięs w sosie, ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by sos przygotować. Ja dolewam tylko wody by uzyskać lekki tłuszczyk do kaszy. Smacznego
Smaczne Zdrowe