sos mięsny - 4565 przepisów (strona:207/305)

Udka z kurczaka w sosie oliwkowym 228

Zdarzyło mi się usłyszeć odnośnie tej potrawy zastrzeżenia w kwestii jej wyglądu. Właściwie sam mam co do tego pewne wątpliwości, choć szczodry dodatek grubo siekanych pistacji

Kulinarna Pokusa
Aromatyczny schab czosnkowy 200

Do pieczonego schabu chyba nikogo nie trzeba zachęcać. To jedno ze sztandarowych dań polskiej kuchni. Nadziewany czosnkiem i w pysznej otoczce na pewno szybko zniknie ze

Nie tylko w kuchni
Marynowana pieczeń wieprzowa z nadzieniem owocowym 209

Dobra, krucha i zarazem soczysta pieczeń to ozdoba każdego stołu, chluba gospodyni i rozkosz dla podniebiena.  Przygotowując pieczeń, szczególnie się staram, aby wyszła idealna, a

Mia Cucina Sofieta
ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM, SEREM I MARCHEWKĄ 149

Roladki ze schabu można przygotować na wiele sposobów i nadziać różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na smaczne nadzienie ze szpinaku, twarogu, czosnku i marchewki.      

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczona łopatka marynowana w musztardzie 126

Myślałam o jakimś wyrazistym smaku i do tego przepisu wykorzystałam dwa rodzaje musztard. Obie idealnie się uzupełniają. Smak i te cudowne kuleczki ( oczywiście wiadomo - gorczyca ). Wyszło

Smaki Ewy
Pierogi z ogononami wołowymi 169

Ciasto na pierogi z żółtkami 600 g mąki pszennej „00” *, 10 żółtek, 40 ml oleju, 2 łyżeczki od kawy soli, ciepła woda – około 160 ml, nadzienie

królestwo garów
Domowe hamburgery 195

Cos na ząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula

Kuchnia Pełna Pasji
Kurczak pieczony na butelce z piwem 129

Od dawna nosiłam się z zamiarem aby zrobić w ten sposób kurczaka ale miałam obawy, że coś nie wyjdzie (pęknie butelka lub coś w tym rodzaju

Smaki Ewy
Gulasz indyczy w śmietanowym sosie 194

Mięciutkie, rozpływające się w ustach mięsko,sosik gesty, delikatny, śmietankowy. Tak mówi o tej potrawie moje dziecię. A uwierzcie mi, że jest bardzo wybredna. I taki

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczone ziemniaczki ze stripsami. 241

Witamy !  Dzisiejszą propozycją na obiad będą ziemniaczki pieczone z czosnkiem, chilli oraz oliwą tymiankową a dodatkiem mięsnym są stripsy. Do przygotowania (dla 2 osób) tego dania będziemy potrzebować : Ziemniaczki : 6 ziemniaków 4 ząbki czosnku  papryczkę chilli sól      2.   Stripsy : pojedyncza pierś  maślanka 4 łyżki mąki 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka(...)celu osuszenia z nadmiaru tłuszczu. Aby być pewnym ,że stripsy są wypieczone w środku możemy je wsadzić do piekarnika obok ziemniaczków na 3 minutki. Z pieczonego czosnku możemy zrobić sos czosnkowy w następujący sposób: Do miseczki wyciskamy czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy jogurt naturalny i odrobinę koperku, mieszamy wszystko i odstawiamy na chwilę do lodówki w celu

Wspólne smaki
Królik w śmietanie 205

Królika uwielbiam za pyszne, delikatne w smaku mięso. Długo nie mogłam się przekonać do tego mięsa. Królika u mnie w domy nigdy się nie jadło. Po

Pobite gary Barbary
Zapiekanka z chleba 171

mojprzepisna.pl | Zapiekanka z chleba Dziś troszkę nietypowo, bo przepis na danie wytrawne, a nie na ciasto. Zapiekanka chlebowa, to propozycja dla tych, którzy nie lubią wyrzucać

moj przepis na
Baranie jądra z boczniakami 185

Dziś przepis który pochodzi ze strony programu masterchef. W prawdzie w oryginalnym przepisie występują jądra bycze, ale baranie równie dobrze się nadają. Zarówno baranie jak i

Mama Gotuje
Makaronowa Zapiekanka z Bakłażanem 197

Zaletą zapiekanek jest to, że można je wcześniej przygotować i wstawić do piekarnika kiedy nam to pasuje.  Tym razem bakłażan występuje w zapiekance makaronowej.  

Mama Gotuje
Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło 209

odwiedziłam kolejną restaurację, tym razem wybór padł na  Bydło i poidło Meat-ing Place .  Restauracja ta znajduje się w samym sercu Warszawy, przy ul. Kruczej 16/22. Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej drugiej edycji. Jego twarzą   został Dariusz Kuźniak,  renomowany szef kuchni(...)dodatkami, sashimi z polędwicy wołowej i deser dla dwojga . W skład zestawu wchodzą: sashimi (świeże warzywa marynowane w kremie wasabi, zawinięte w plastry polędwicy wołowej, podane z imbirem i sosem sojowym); Picanha, brazylijski udziec wołowy w plastrach podany z jednym z wybranych sosów (powidła śliwkowe z orzechami, powidła agrestowe z imbirem, sos barnaise); jeden wybrany dodatek do steka (frytki domowe

Kulinarne przygody Gatity