Pieczona łopatka marynowana w musztardzie

Pieczona łopatka marynowana w musztardzie

Pieczona łopatka marynowana w musztardzie

Myślałam o jakimś wyrazistym smaku i do tego przepisu wykorzystałam dwa rodzaje musztard. Obie idealnie się uzupełniają. Smak i te cudowne kuleczki ( oczywiście wiadomo - gorczyca ). Wyszło smacznie a jakże prosto. Składniki: 1 – 1 ½  kg łopatki 3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka musztardy francuskiej Woda około 200 ml 50 ml śmietany 18% 1 łyżeczka mąki sól Wykonanie: Obie musztardy łączymy. Mięso nacieramy z obu stron. Warto nakłuć je w wielu miejscach aby musztarda lepiej zamarynowała mięso. Pozostawi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.