Pierogi z ogononami wołowymi

Pierogi z ogononami wołowymi

Pierogi z ogononami wołowymi

Ciasto na pierogi z żółtkami 600 g mąki pszennej „00” *, 10 żółtek, 40 ml oleju, 2 łyżeczki od kawy soli, ciepła woda – około 160 ml, nadzienie: 2 kg ogonów wołowych, tłuszcz do smażenia, 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, 2 cebule, 3 listki laurowe, 3 owoce jałowca, gałązka rozmarynu, 8 ziaren pieprzu, 4 jagody ziela angielskiego, 400 ml czerwonego wytrawnego wina Proponuję pierogi z ogonów wołowych w cieście z żółtkami, ale oczywiście można je zrobić ze zwykłego ciasta . Ogony umyć, osuszyć, pokroić na ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, mięso, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, marchewka, z jagodami, cebula, seler, sosy, warzywa, makaron, chleb, makarony, dania mięsne, wołowina, ciasto z kawą, pierogi z mięsem, ciasto z białek , sos do makaronu, chleb z ziarnami, sos mięsny, makaron smażony, dania z makaronem

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.