Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej
Gjuwecz z mięsem wołowym, czyli gulasz inaczej
Gjuwecz jest to potrawa bułgarska, coś jak nasz gulasz tyle tylko, że więcej warzyw. Najlepiej piec w glinianych naczyniach w piekarniku, ale można tak jak ja używając głębokiej patelni. Oskrobać marchew, korzeń pietruszki, pokroić w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulkę i czosnek obrać i pokroić drobno. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Świeże pomidorki naciąć u góry na krzyż i sparzyć wrzącą wodą. Po chwili zdjąć skórkę, pomidory pokroić na mniejsze kawałki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
kuchniapokolen
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gulasz, mięso, cukinia, papryka, kasza, sosy, ryż, pieczarki, ziemniaki, marchewka, warzywa na patelnie, dania mięsne, sos do ryżu, gulasz wołowy, mięsa pieczone, ryż z warzywami, ryż smażony, pieczarki w sosie, pieczarki z ryżem, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, sos mięsny
Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję