Za oknem pada snieg, na stole pala sie swieczki. Obierane mandarynki pozostawiaja w powietrzu cudowny aromat, a na skorze malutkie kropelki soku. Blogie lenistwo.Scena jak z bajki.Ale zaraz, zaraz, przeciez ja nie mam czasu tak beztrosko sobie siedziec i podziwiac jak platki sniegu wiruja w powietrzu. Swieta juz za 10 dni i chyba najwyzszy czas pomyslec o nich powaznie. Lista prezentow nadal nie zamknieta. Lista potraw Wigilijnych i Swiatecznych nawet nie zaczeta. Jedynie szczatkowe zakupy swiadcza o tym, ze... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Karolko! Wspaniały pomysł na kurczaka, skorzystam:) To zresztą nie będzie pierwszy przepis jaki od Ciebie "pożyczam":) Przesyłam serdeczności!
Bardzo podoba mi sie polaczenie kurczaka z zurawina. :) U mnie akurat wysyp swiezej, wiec trzaskam przetwory, moze wykorzystam je kiedys do nadziania kurczaka? :)
Żurawina z każdym mięsem smakuje wspaniale! Ach... Cudne połączenie :)
Ja zawsze zurawinę na wierzch, a tu proszę, super pomysł! A jeszcze ten złocisty schab na mnie zerka z dołu - śliczny Ci wyszedł, KArolko.Wszystkeigo dobrego w 2011 roku!
Buziaczek dziekuje za uznanie. Zastanawiam sie czy skusilas sie na takiego kurczaka w swiateczny czas?Majanko kurczaka z zurawna jadlam pierwszy raz i mi osobiscie bardzo smakowal. Polecam.Asiejko i co skusilas sie?Anno-Mario bardzo sie ciesze gdy ktos gotuje cos z mego przepisu i do tego jest zadowolony. Mam nadzieje, ze i tym razem tak bylo.Monikuchnia dziekuje bardzo :)Aga chcialam by bylo swiateczne :)Karolino zazdroszcze Ci tej swiezej zurawiny.Mary :)Moniko masz racje.Aniu dziekuje za zyczenia.A miesko polecam.Pozdrawiam wszystkich i zycze milego popoludnia.
Zrobiłam dziś w ramach akcji na Durszlaku Żurawinowy Tydzień. Pominęłam tylko rozmaryn a zamiast bulionu dodałam białe wino. Przepyszne było!Pozdrawiam