Przepisów na przygotowanie schabu jest wiele. Sposobów na przygotowanie tego rodzaju mięsa jest wiele. Schab można usmażyć w panierce , lub podać duszony w sosie . Schab duszony
Pobite gary Barbarymoje dziecko kocha wyprawy do maca... po gadżety dołączane do zestawów dziecięcych ;) kiedyś kręciły ją też tamtejsze burgery, ale odkąd sama potrafi zrobić sos tysiąca wysp
Eksperyment sobotniNaleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem kurczaka, innego mięsa jak i bez dodatku mięsa. Również sos może być
Mama Gotujewięcej warzyw, lekkich potraw i nawet mężowi podsuwam te moje nie mięsne wynalazki. O dziwo nie protestuje. Z tej ilości warzyw to ostatnio często gości u nas ciecierzyca w przeróżnych postaciach. Dzisiaj w wersji wegańsko – orientalnej, jako gulasz. Z dodatkiem cebulki, kolendry i cynamonu. W naszym ulubionym sosie pomidorowym… hmmmm jak cudnie pachnie! Do przygotowania gulaszu potrzebujemy
Szybko Tanio SmacznieSmak jak gołąbki a pracy mniej. Bardzo smaczne. Jak podałam jako zapiekankę, ale można serwować z ziemniakami i z boku położyć kawałek zapiekanki. Sos, możecie użyć
Kuchnia Pokoleńsię wszystkie istotne dla nas informacje, które odczytujemy w klarowny sposób. Sos ten inspirowany jest kuchnią węgiersku i kryje w sobie pomidory z dodatkiem chilli, a jego posmak określamy jako słodko - kwaśny. Z pewnością możemy polecić owy produkt nie tylko do klasycznych przekąsek ale także do dań mięsnych
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKilka dni temu prezentowałam zielone szparagi, wówczas pisałam aby zachować odłamane końcówki ( które na ogół są łykowate ) i wykorzystać je do zrobienia aromatycznego sosu. Właśnie nadszedł
Smaki EwyPamiętam, że bitki wołowe bywały na obiedzie jak przyjeżdżaliśmy w odwiedziny do teścia. Nie były one wprawdzie w winie, ale były w klasycznym sosie. Pamiętam też
Smaki EwyKarkówkę przyrządzamy na różne sposoby: grillowana,pieczona, smażona, duszona. Mój przepis to ostatni sposób. Lekko podsmażana, a później duszona we własnym sosie. Bardzo dobre danie
W kuchennym oknie EwyUgotowaliście już obiad? Jeśli nie macie pomysłu, co dzisiaj przygotować, zróbcie gołąbki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Można je podawać z ulubionym sosem. SKŁADNIKI: 1/2
Tradycyjna kuchnia KasiWprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w
My Culinary Artprzez praskę kawałek imbiru pokrojony w plasterki sól . pieprz kuleczki mięsne (ok 30 kulek) 500 g chudego zmielonego mięsa wieprzowego 100 g świeżego szpinaku, bardzo drobno posiekanego 4 szczypiorki z dymek drobno pokrojone 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę łyżeczka przyprawy 5 smaków 2 - 3 łyżeczki sosu sojowego przygotowanie W dużej misce umieścić mięso i pozostałe składniki
Stare GarySkładniki dla dwóch osób: 2 kotlety jagnięce masło klarowane 2 łyżki musztardy (u mnie Dijon) pomidorki koktajlowe oliwa z oliwek sos octowy owocowy (u mnie figowy
My Culinary ArtKulki stanowią prawdziwą ozdobę stołu i są bardzo łatwe do przygotowania. Z dużą ilością curry i kurkumy mają piękny kolor i bogaty aromat. Można je podawać
Apetyczna babeczkasamej wersji warzywnej (jako dodatek do karkówki), a czasem w wersji mięsnej. Gdy pogoda nie dopisuje, można upiec je w piekarniku i cieszyć się lekkim obiadem w domu. Marynata ajvarowa sprawdza się do nich doskonale. Najlepiej przyrządzić je kilka godzin lub dzień wcześniej. Gotowe szaszłyki podaję z sosem czosnkowym w wersji konkretnej, a w wersji lekkiej po prostu z ajvarem
Poezja smakuSzybki obiad, wystarczy 30 minut i gotowe. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i obsmażyć na złoty kolor. Można dodać dwa ząbki czosnku jak lubicie
Kuchnia Pokoleń