Paprykowe pulpety

Paprykowe pulpety

Paprykowe pulpety

Przedstawiam kolejne danie z  mięsa mielonego, ale oczywiście inne w smaku, bo o  smaku papryki. Niech nikogo nie zmyli kolor - w tych pulpetach i w sosie nie ma  pomidorów. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: 500 gram mięsa mielonego ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej ½ papryki zielonej 1 jajko ½ szklanki bułki tartej 100 mleka Sól 1 łyżeczka papryki słodkiej + ½ łyżeczki ¼ łyżeczki ostrej papryki Kostka bulionowa 100 ml śmietany 18% słodkiej 1 ½ łyżeczki mąki Wykonanie: Papryki podpiekamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.