cebula czerwona 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Sos: 2 szklanki (500 ml, 500 g) przecieru pomidorowego 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru ok. 1 łyżeczka oregano ok. 1 łyżeczka bazylii ok. 1 łyżeczka(...)masy mięsnej formować wilgotnymi dłoniami niewielkie kuleczki, a następnie odstawić na kilka minut do lodówki, żeby stężały, a smaki i aromaty przeszły sobą. 5) Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju obsmażyć klopsiki z każdej strony, pod koniec dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. 6) Do rondelka wlać przecier pomidorowy oraz pomidory z puszki. 7) Do sosu dodać oregano, bazylię
Fitsweet.mecebula czerwona 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Sos: 2 szklanki (500 ml, 500 g) przecieru pomidorowego 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru ok. 1 łyżeczka oregano ok. 1 łyżeczka bazylii ok. 1 łyżeczka(...)masy mięsnej formować wilgotnymi dłoniami niewielkie kuleczki, a następnie odstawić na kilka minut do lodówki, żeby stężały, a smaki i aromaty przeszły sobą. 5) Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju obsmażyć klopsiki z każdej strony, pod koniec dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. 6) Do rondelka wlać przecier pomidorowy oraz pomidory z puszki. 7) Do sosu dodać oregano, bazylię
Fitsweet.meCodziennie towarzyszą nam różne pokusy, zwłaszcza te niezdrowe i bardzo kaloryczne - mówię oczywiście o fast foodach. Fitburger z indyka jest doskonałą alternatywą dla doskonale nam znanych
Kuchnia Pełna PasjiProste w wykonaniu, każdy sobie poradzi w wykonaniu takiej karkóweczki. Karkówkę pokroić na plastry, odciąć tłuste miejsca. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem. Na
Kuchnia Pokoleńprzyrządzić na grillu m.in. smakowite żeberka, kolorowe mięsne szaszłyki czy stek z kością z warzywami. Mam nadzieję, że przepisy spodobają się Wam ;) Polecam! MARYNOWANY STEK Z KOŚCIĄ Z WARZYWAMI Czas marynowania : 3,5 - 4h Czas przygotowania : 1h SKŁADNIKI: 8 łyżek oleju sojowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki koniaku
Moja Książka KucharskaChrupiące, mięsne...czegóż chcieć więcej? No, może więcej sajgonek :P Składniki 2 opakowania papieru ryżowego 150 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 100 g ryżu 100 g brązowych pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 marchew 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do głębokiego smażenia sól, pieprz
R'n'G Kitchenblogu 76 przepisów na smaczne i zdrowe dania główne - świąteczne, mięsne, wegetariańskie, oraz sałatki, zupy i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najchętniej były czytane. Dania główne i świąteczne Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto
My Chcemy Jeśćktóry jest w moim życiu od lat,który uwielbiam ponad inne sosy , klasyka w kuchni!.Musisz go umieć zrobić .!Świetny do wszystkich rodzajów mięs i potraw z mąki.Mozemy cebulę zostawić w plasterkach jak też je dokładnie zblendować.Fuks ! 3 cebule-pół plastry 5dag.masła 1 szkl.bulionu mięsnego lub drobiowego sól,pieprz, 1łyżka przypalanej mąki na suchej patelni
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinaczynia żaroodpornego, wlać wodę(obok mięsa) i wkruszyć pól kostki mięsnej lub rosołowej. 3. Naczynie przykryć i włożyć do zimnego piekarnika. Piec w temp. 190-200 st C. przez 1 godzinę . Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec kolejną godzinę odkryte mięso, polewając je dość często powstałym sosem. 4. Po upieczeniu podawać gorące. Udko znakomicie smakuje też na zimno
Pysznosci Babci BasiDziś danie mięsne, dla tych którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez niego i nie mają dosyć po świętach ;-) Składniki; 1 kg żeberek (u mnie paski) 5 cebul 3 łyżki dżemu malinowego pół szkl. ketchupu ( u mnie łagodny) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu worcester sól, pieprz, przyprawa do gyrosa Przygotowanie; Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Żeberka
Radość kipiąca uśmiechem.dodajemy bułkę tartą oraz koncentrat pomidorowy i całość mieszamy. Z masy mięsnej formujemy klopsy. Klopsy przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu do mocnego zarumienienia, po czym podlewamy bulionem i gotujemy przez 20-25 minut. W 100 ml wody rozrabiamy mąkę z łyżką śmietany, zalewamy gotujące klopsy i gotujemy do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPilota to małe mięsne kulki pochodzące z Katalonii. Przypominają klopsiki, czy pulpety do których jesteśmy przyzwyczajemi, ale składają się z innych składników i tworzą ciekawą strukturę i kompozycję smaków. Doskonale sprawdzą się jako przekąska wystawione na stół w towarzystwie różnych sosów
Milion Smakówprzyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, chili, oregano, Warstwa mięsna Cebulę podsmażyłam na patelni na oliwie, po chwili dodałam starty czosnek. Następnie wrzuciłam mięso mielone i razem smażyłam ok. 15 min. Przyprawiłam solą, pieprzem i ostrą papryką, chili. Mięso zalałam pomidorami z puszki i smażyłam, aż sos się zredukuje. W osobnym naczyniu lekko podsmażyłam pieczarki oraz kukurydzę
bastalenamakaronu ryżowego 400 g piersi z indyka łyżka prażonego sezamu zalewa do mięsa: 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki łyżka jasnego sosu sojowego łyżka ciemnego sosu sojowego łyżka sosu Worcester 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka płatków chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka imbiru (sproszkowanego) 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka miodu gryczanego Składniki zalewy łączymy, dodajemy mięso(...)koniec dorzucamy prażony sezam. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed podaniem odsączony makaron dorzucamy na patelnie z mięsem i mieszamy by połączyć wszystkie składniki. Smacznego! Kategoria: Dania mięsne , Drób
kuchcikowniaświeżymi pomidorami koktajlowymi, podlane bulionem i odrobiną wina. Makaron w tym daniu chłonie wszystkie smaki niczym gąbka, a dodane na końcu wino, masło i pomidorki tworzą bardzo smaczny sos, dzięki któremu cała potrawa dodatkowo zyskuje na smaku. Z mięsem trochę się pobawiłam i uformowałam je na kształt klopsików (by wizualnie pasowało do okrągłej brukselki i pomidorków:)), jeżeli jednak nie chcecie(...)dodać sprasowany czosnek wraz z mięsnymi kulkami i lekko podsmażyć. Wlać gorący bulion, doprowadzić do wrzenia, wrzucić brukselkę oraz makaron i gotować pod przykryciem. 5 minut przed zaleconym na opakowaniu czasem ugotowania się makaronu wlać wino, dodać masło, pomidorki koktajlowe, i bez przykrycia 'smażyć' do momentu odparowania płynu, jednak zostawiając odrobinę- by powstałym sosem skropić potrawę. Posypać koperkiem. Smacznego
Kraina Miodem Płynąca