bardzo bogaty wybór w którego w skład wchodziły - całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około 10 rodzajów rożnych płatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko, jajecznice, zapiekanki warzywne z jajkiem, wołowina i wieprzowina(...)serwowane są kanapki mięsne i rybne. • lody w godz. 10:00-24:00, - bardzo bogaty wybór, wyśmienite w smaku. Lody na patykach lub tez na gałki. • kolacja w godz. 19:00-21:00, - Ten sam podział na kategorie jak w porze obiadowej ale już na całkiem inne sposoby, dużo większy wybór gotowych sosów i sosów połączonych z sałatkami dodatkowo
ClauditteMissCookingwłoszczyzny gotuję bulion, a z mięsa formuję większą porcję pulpetów. Gotuję pulpety w bulionie, dzielę je na porcje i zamrażam wraz z bulionem. Potem robię do pulpetów różne sosy w zależności od tego na jaki mam ochotę i podaję np. z ziemniakami, kaszą, makaronem lub ryżem. Podaję Wam przepis podstawowy na pulpety drobiowe. Składniki na pulpety drobiowe, 20 sztuk(...)mięsną). Masę drobiową, bułkę, bułkę tartą i jajko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem mielonym i wyrabiamy z 1 łyżką zimnej wody. Dzielimy mięso na porcje, mi wyszło 20 sztuk pulpetów drobiowych. Formujemy duże kulki i obtaczamy je w mące. Gotujemy we wrzącym bulionie ok. 15 minut. Wyjmujemy pulpety łyżką cedzakową. Takie pulpety będą bazą do przygotowania ich w różnych sosach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPizza to zdecydowanie moje ulubione włoskie danie! Jest znana i lubiana na całym świecie! Składniki pizzy możemy dodać według swoich upodobań. Podstawą jest ciasto drożdżowe, sos
kulinarne odsłony patiktórych główną rolę ogrywa jajko – wypróbuj jajka z sosem miętowo-czosnkowym na bazie jogurtu lub jajka w gniazdach z kiełków z szynką i chrzanem . A może zamiast żurku zrobisz w tym roku krem szpinakowo – czosnkowy z jajkiem i rzeżuchą? Możesz skorzystać również z propozycji na dania mięsne, w tym oprócz bardzo prostego przepisu na kaczkę pieczoną w rękawie znajdziesz
Eat me! Fit me!przecieramy przez sito 2. Bulion zagotowujemy, dodajemy sos rybny 3. W misce mieszamy zmieloną łopatkę, dojadamy sól, pieprz, mieloną kolendrę, roztarte w moździerzu chilli, mieszamy dłonią, mięso należy mocno zbić żeby wytworzyć żelatynę, która sklei mięso 4. Z mięsa formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, wrzucamy mięsne kulki do gorącego rosołu i gotujemy
Słodki Kompromisodciąć górną część, wyciąć gniazda nasienne. Tak przygotowane papryki nadziać mięsnym farszem i ciasno ułożyć w garnku. Sok pomidorowy wymieszać z gorącą wodą 1:1 wraz z kostką bulionową, zalać papryki do max ¾ wysokości papryki. Tak przygotowane papryki gotować ok 40 minut. Po tym czasie wyjąć papryki i zagęścić sos wzbogacając go drobno posiekanym koperkiem
W garach u Gosimasy. Potem znowu ułozyc wartwę bakłażanów a na nich resztę mięsnej masy. Na wierzch dać ostatnią częśc bakłażanów. Przygotować beszamel. Na patelni rozpuścic masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszac aby nie było grudek. Następnie wlać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Gotowym sosem polać zawartośc naczynia. Na wierzch posypać odobiną mielonej słodkiej papryki
Monia miesza i gotujeChciałam coś zrobić dietetycznego z piersi kurczaka. Jak wiadomo pierś z kurczaka ma tendencję do wysuszania podczas obróbki. Doszłam do wniosku, że zrobię mielone w sosie
Smaki EwyKurczak przyrządzony z warzywami chińskimi z ryżem jest bardzo pożywnym i sycącym daniem . Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 2 łyżki sosu
Bajeczna KuchniaPrzedstawiam kolejne danie z mięsa mielonego, ale oczywiście inne w smaku, bo o smaku papryki. Niech nikogo nie zmyli kolor - w tych pulpetach i
Smaki EwyPolecam przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej: Produkty: 1.5 kg łopatki bez kości 5 ząbków czosnku papryka ostra i słodka,pieprz świeżo zmielony.,tymianek sól sos
Ugotujmy Cośbuka tarta oraz przyprawami. Dodajemy posiekaną kapustę. Z masy mięsnej formujemy kulki nieco większe od orzecha włoskiego. Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy przecierem lub pomidorami pelatti. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Klopsiki serwujemy z powstałym sosem pomidorowym
Pyry na GazTo już kolejny nasz przepis na perliczkę – coraz popularniejszy, delikatny w smaku gatunek drobiu. Tym razem mięso będzie duszone, z włoszczyzną, a ostatecznie podane z sosem
Kulinarna PokusaLazania to moje ulubione danie włoskie. Kombinacji na lazanię tyle ile osób gotujących, zasada główna jednak to plastry makaronu przekładane i polewane sosem. Oto moja wersja
Moje Małe CzarowanieSkładniki dla 3 osób: 600 g karkówki wieprzowej, pokrojonej w kostkę 1 łyżka oleju 300 ml mleka kokosowego 1-2 łyżki sosu
Tajskie smaki