sos mięsny - 4565 przepisów (strona:124/305)

Papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem 285

odciąć górną część, wyciąć gniazda nasienne. Tak przygotowane papryki nadziać mięsnym farszem i ciasno ułożyć w garnku. Sok pomidorowy wymieszać z gorącą wodą 1:1 wraz z kostką bulionową, zalać papryki do max ¾ wysokości papryki. Tak przygotowane papryki gotować ok 40 minut. Po tym czasie wyjąć papryki i zagęścić sos wzbogacając go drobno posiekanym koperkiem

W garach u Gosi
Musaka po mojemu 159

masy. Potem znowu ułozyc wartwę bakłażanów a na nich resztę mięsnej masy. Na wierzch dać ostatnią częśc bakłażanów. Przygotować beszamel. Na patelni rozpuścic masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszac aby nie było grudek. Następnie wlać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Gotowym sosem polać zawartośc naczynia. Na wierzch posypać odobiną mielonej słodkiej papryki

Monia miesza i gotuje
Pulpety z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie warzywnym 147

Chciałam coś zrobić dietetycznego z piersi kurczaka. Jak wiadomo pierś z kurczaka ma tendencję do wysuszania podczas obróbki. Doszłam do wniosku, że zrobię mielone w sosie

Smaki Ewy
Kurczak z warzywami po chińsku 217

Kurczak przyrządzony z warzywami chińskimi z ryżem jest bardzo pożywnym i sycącym daniem . Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 2 łyżki sosu

Bajeczna Kuchnia
Paprykowe pulpety 135

Przedstawiam kolejne danie z  mięsa mielonego, ale oczywiście inne w smaku, bo o  smaku papryki. Niech nikogo nie zmyli kolor - w tych pulpetach i

Smaki Ewy
pieczeń z łopatki wieprzowej 116

Polecam przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej: Produkty: 1.5 kg łopatki bez kości 5 ząbków czosnku papryka ostra i słodka,pieprz świeżo zmielony.,tymianek sól sos

Ugotujmy Coś
Klopsiki a'la gołąbki 196

buka tarta oraz przyprawami. Dodajemy posiekaną kapustę. Z masy mięsnej formujemy kulki nieco większe od orzecha włoskiego.  Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy przecierem lub pomidorami pelatti. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 15 minut.  Klopsiki serwujemy z powstałym sosem pomidorowym

Pyry na Gaz
Perliczka w warzywach i śmietanie 189

To już kolejny nasz przepis na perliczkę – coraz popularniejszy, delikatny w smaku gatunek drobiu. Tym razem mięso będzie duszone, z włoszczyzną, a ostatecznie podane z sosem

Kulinarna Pokusa
Lazania z quinoa i 4 serami 260

Lazania to moje ulubione danie włoskie. Kombinacji na lazanię tyle ile osób gotujących, zasada główna jednak to plastry makaronu przekładane i polewane sosem. Oto moja wersja

Moje Małe Czarowanie
Wieprzowina w karmelowym mleczku kokosowym 233

Składniki dla 3 osób:   600 g karkówki wieprzowej, pokrojonej w kostkę  1 łyżka oleju 300 ml mleka kokosowego  1-2 łyżki sosu

Tajskie smaki
MIĘSO W PIERNIKOWYM SOSIE Z SAŁATKĄ Z KOPRU WŁOSKIEGO 171

http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/mieso-w-piernikowym-sosie-z-saatka-z.html Składniki, • 500 g mięsa  np. szynki cielęcej, udźca cielęcego • 2 łyżki oliwy • około 500 ml bulionu lub wody wymieszanej z 2 łyżkami

w mojej kuchni
Gołąbki po ukraińsku 140

Przepis na gołąbki mam od Loni, która by mnie udusiła jakbym o niej nie wspomniała:-) Wydaje mi się, że gołąbki można zapiekać od razu z sosem

IMPRESJA SMAKU
Szaszłyki drobiowe z morelami 163

ruszcie, pod którym jest blaszka (będzie na nią kapał sos). Skrapiamy je oliwką w sprayu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy przez ok. 40 minut. W połowie pieczenia, szaszłyki obracamy.   Z powyższych proporcji wyszło mi 11 szaszłyków. Ilość zależy od doboru składników. Możemy zrobić bardziej „mięsne” lub bardziej „warzywne. Moje były raczej „zrównoważone” – wszystkiego było

mojewypiekiinietylko
Karkówka w sosie pieczarkowym 134

Od czasu do czasu dobrze jest zrobić jakieś mięso w sosiku….do ziemniaczków, ryżu czy kaszy gryczanej… Najczęściej wtedy kupuję karkówkę i przygotowuję ją

UgotujmyTo.pl
Pieczeń z nadzieniem 138

gotujemy al dente. Gotowy makaron odcedzamy i mieszamy z sosem. Mięso przekładamy do miski, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, czosnek, paprykę, rzodkiewki oraz jajka. Mase doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy dobrze. Keksówkę smarujemy tłuszczem i wykładamy masę miesą (3/4 objętości) na to nakładamy masę makaronową a następnie resztę masy mięsnej. Pieczemy w 180 C 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni